Slik løser du ‘BOOTMGR mangler’ i Windows

Hva å vite

  • 'BOOTMGR mangler' feil kan oppstå på grunn av oppgraderingsproblemer, korrupte harddisksektorer og feilkonfigurerte filer.
  • 'BOOTMGR mangler' vises mens datamaskinen starter opp.
  • Vanlige måter å fikse 'BOOTMGR mangler' inkluderer omstart, endring av oppstartssekvensen og flere andre.

De vanligste årsakene til BOOTMGR-feil inkluderer korrupte og feilkonfigurerte filer, problemer med harddisk- og operativsystemoppgradering, korrupte harddisksektorer, utdatert BIOS og skadede eller løse grensesnittkabler.

En annen grunn til at du kan se BOOTMGR-feil, er hvis PC-en din prøver å starte fra en harddisk eller flash-stasjon som ikke er riktig konfigurert for å startes fra. Med andre ord prøver den å starte fra en ikke-oppstartbar kilde (dvs. en som ikke inneholder riktige oppstartsfiler). Dette vil også gjelde medier på en optisk stasjon eller diskettstasjon som du prøver å starte fra.

BOOTMGR-problemer gjelder bare operativsystemene Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista. Windows XP bruker ikke BOOTMGR; den tilsvarende funksjonen er NTLDR, som produserer NTLDR mangler feil når det er et lignende problem.


BOOTMGR feil

Det er få måter som "BOOTMGR mangler" -feilen kan vises på datamaskinen din, og den første feilen som er oppført under er den vanligste:

  • BOOTMGR mangler Trykk Ctrl Alt Del for å starte på nytt
  • BOOTMGR mangler Trykk på en tast for å starte på nytt
  • Fant ikke BOOTMGR

Feilen "BOOTMGR mangler" vises kort tid etter at datamaskinen er slått på, umiddelbart etter at Power On Self Test (POST) er fullført. Windows har først startet å laste inn når BOOTMGR-feilmeldingen vises.


Slik løser du feil 'BOOTMGR mangler'

  1. Start datamaskinen på nytt. BOOTMGR-feilen kan være en fluke.
  2. Se etter optiske stasjoner, USB-porter og diskettstasjoner for media. Ofte vil feilen "BOOTMGR mangler" vises hvis PCen prøver å starte opp til en ikke-oppstartbar plate, ekstern stasjon eller diskett.

    Hvis du finner ut at dette er årsaken til problemet ditt, og det skjer regelmessig, vil du kanskje vurdere å endre oppstartsrekkefølgen i BIOS, slik at harddisken blir oppført som den første oppstartsenheten.

  3. Sjekk oppstartssekvensen i BIOS og sørg for at riktig harddisk eller annen oppstartbar enhet er oppført først, forutsatt at du har mer enn en stasjon. Hvis feil stasjon er oppført først, kan du se BOOTMGR-feil.

    Vi slo på dette i feilsøkingstrinnet ovenfor, men det er viktig å spesifisere at du kan ha feil harddisk oppført siden mange BIOS / UEFI-systemer lar deg spesifisere en bestemt harddisk som skal startes opp fra første.

  4. Sett alle interne data- og strømkabler på plass. BOOTMGR feilmeldinger kan være forårsaket av strømforsyningskabler eller kontrollkabler som ikke er koblet fra.

    Prøv å bytte ut PATA- eller SATA-kabelen hvis du mistenker at den kan være feil.

  5. Utfør en oppstartsreparasjon av Windows. Denne typen installasjon skal erstatte eventuelle manglende eller korrupte filer, inkludert BOOTMGR.

    Selv om oppstartsreparasjonen er en vanlig løsning for BOOTMGR-problemer, ikke bekymre deg hvis det ikke løser problemet ditt. Bare fortsett feilsøking - noe vil fungere.

  6. Skriv en ny oppstartssektor til Windows-systempartisjonen for å korrigere eventuelle korrupsjoner, konfigurasjonsproblemer eller andre skader.

    Partisjonens oppstartssektor er en viktig del av oppstartsprosessen, så hvis det er noe problem med det, vil du se problemer som "BOOTMGR mangler" -feil.

  7. Gjenoppbygg Boot Configuration Data (BCD). I likhet med oppstartssektoren kan en ødelagt eller feil konfigurert BCD forårsake BOOTMGR feilmeldinger.

    Følgende feilsøkingstrinn er mye mindre sannsynlige for å fikse BOOTMGR problemet. Hvis du har hoppet over noen av de ovennevnte ideene, kan du ha oversett en svært sannsynlig løsning på dette problemet!

  8. Sjekk harddisken og andre stasjonsinnstillinger i BIOS og kontroller at de er riktige. BIOS-konfigurasjonen forteller datamaskinen hvordan du bruker en stasjon, så feil innstillinger kan forårsake problemer som BOOTMGR-feil.

    Det er vanligvis en automatisk innstilling i BIOS for konfigurasjoner av harddisken og den optiske stasjonen, som vanligvis er et trygt valg hvis du ikke er sikker på hva du skal gjøre.

  9. Oppdater hovedkortets BIOS. En utdatert BIOS-versjon kan noen ganger føre til feilen "BOOTMGR mangler".
  10. Utfør en ren installasjon av Windows. Denne typen installasjon vil fjerne Windows helt fra PCen og installere det igjen fra bunnen av. Selv om dette nesten helt sikkert løser eventuelle BOOTMGR-feil, er det en tidkrevende prosess på grunn av at alle dataene dine må sikkerhetskopieres og deretter gjenopprettes.

    Hvis du ikke kan få tilgang til filene dine for å sikkerhetskopiere dem, må du forstå at du mister dem alle hvis du fortsetter med en ren installasjon av Windows!

  11. Bytt ut harddisken, og installer deretter en ny kopi av Windows. Hvis alt annet mislyktes, inkludert den rene installasjonen fra forrige trinn, står du mest sannsynlig overfor et maskinvareproblem med harddisken.
  12. Forutsatt at det ikke er et maskinvareproblem, bør BOOTMGR løses.

Legg igjen en kommentar