Hva er iPad-hjemmeknappen og hva kan den gjøre?

IPadens Hjem-knapp er den lille, sirkulære knappen nederst på iPad. Det er også den eneste knappen på forsiden av nettbrettet. Apples designfilosofi dreier seg om ideen om at mindre er bedre, noe som gjør den til en av få måter å kontrollere iPad utenfor kontrollene på skjermen.

Den viktigste bruken av Hjem-knappen er å ta deg til startskjermen, som inneholder alle appikonene dine. Hvis du er inne i en bestemt app, kan du trykke på Hjem-knappen for å avslutte appen og avsløre startskjermen. Men det er mange andre veldig viktige funksjoner på iPad som du aktiverer ved hjelp av Hjem-knappen.

Denne artikkelen gjelder iPad-modeller opp til 3. generasjons iPad Pro, som ikke har en Hjem-knapp.


Hjem-knappen er din inngangsport til Siri

Siri er Apples stemmeaktiverte personlige assistent. Den kan utføre en rekke oppgaver, inkludert å finne restauranter i nærheten, stille inn alarmer og åpne apper.

Aktiver Siri ved å trykke på Hjem-knappen i flere sekunder til du hører to pip. En visning av flerfargede linjer vil blinke nederst på skjermen som indikerer at Siri er klar til å lytte til kommandoen din.


Bytt raskt mellom apper eller lukk apper

IPad har måter å åpne apper som er mye raskere enn å jakte på side etter side med ikoner som søker etter den rette. Den raskeste måten å komme tilbake til en app du nylig brukte, er å starte multitasking-skjermen ved å dobbeltklikke på Hjem-knappen.

Denne skjermen viser vinduer for alle de nylig åpnede appene dine. Du kan skyve fingeren frem og tilbake for å flytte mellom appene og trykke på en app for å åpne den. Hvis det er en av de sist brukte appene, kan den fremdeles være i minnet og vil fortsette der du slapp. Du kan også lukke apper fra denne skjermen ved å bruke fingeren til å sveipe dem opp mot toppen av skjermen.

Som med hvilken som helst skjerm på iPad, kan du komme tilbake til startskjermen ved å klikke Hjem-knappen igjen.


Ta et skjermbilde av iPad

Du kan ta et skjermbilde av iPad-en din ved å trykke nede på Sleep / Wake-knappen og Hjem-knappen på samme tid. Skjermen vil blinke og en kameralyd vil spilles av når iPad tar bildet.

Aktiver berørings-ID

Hvis du har en nylig iPad (det vil si: iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4 eller nyere), har hjemmeknappen din også en fingeravtrykkssensor. Når du har konfigurert Touch ID på iPad, kan du bruke en finger til å gjøre mange ting, for eksempel å åpne iPad fra låseskjermen uten å skrive inn passordet ditt og bekrefte at du vil kjøpe i appbutikken.

Apple Inc.

Lag din egen snarvei ved hjelp av Hjem-knappen

Et triks du kan gjøre med iPad er å lage en tilgjengelighetssnarvei ved hjelp av Hjem-knappen. Du kan bruke denne trippelklikk-snarveien for å zoome inn på skjermen, invertere fargene eller la iPad lese teksten på skjermen.

Slik konfigurerer du det.

  1. Start Innstillinger-appen.

  2. Pek general i menyen til venstre.

  3. Plukke ut tilgjengelighet.

  4. Pek Tilgjengelig snarvei.

  5. Trykk på alternativene du vil at snarveien skal aktiveres. Hakemerker betyr at de er på.

  6. Etter at du har valgt snarveiene du ønsker, aktiverer du den raskt ved å klikke på Hjem-knappen tre ganger på rad.


Legg igjen en kommentar