Hvordan slette systemfeilminnedumpfiler

Når datamaskinen krasjer og du støter på noe som den blå skjermen for død (BSOD), utfører Windows-operativsystemet en minnedumping til et sted på harddisken. Nå og da, slett disse systemfeilminnedumpfilene for å frigjøre diskplass.


Hva er en systemfeilminnedumpfil?

Hvis det oppstår en BSOD-feil, dumper Windows RAM-minnet i en fil på harddisken. Dette betyr at hvis systemet ditt bruker 8 GB RAM på tidspunktet for krasj, vil minnedump-filen være 8 GB.

I andre tilfeller kan Windows lage en kjernedumpfil, som bare inkluderer minnet som er tildelt Windows-kjernen for ting som drivere og aktive applikasjoner. Denne minnedumpfilen er betydelig mindre enn en fullstendig systemminnedump. Dette er standardstørrelsen på en minnedump når du setter opp et system for å utføre en automatisk minnedump.

Windows-teamet eller programvareutviklerne analyserer denne filen for feilsøking. Slik kontrollerer du innstillingen for minneutslipp:

  1. typen sysdm.cpl i Windows-søk, og trykk deretter på Enter å åpne system~~POS=TRUNC.

  2. Velg Avansert fanen.

  3. Oppstart og gjenoppretting seksjon, velg innstillinger.

  4. Velg Skriv feilsøkingsinformasjon rullegardinpilen og velg Automatisk minnedumping slik at hver gang datamaskinen utfører en minnedumping, tar den bare sikkerhetskopi av kjernen og sparer harddiskplass.

  5. Plukke ut Overskriv alle eksisterende filer slik at dumpfilen ikke fortsetter å vokse over tid.

  6. Plukke ut OK for å lagre endringene.


Slik sletter du systemfeilminnedumpfiler ved hjelp av diskopprydding

Hvis minnedumpfilen har vokst over tid, sletter du filen for å gjenopprette plass på harddisken. Den enkleste måten å rydde opp dumpfiler på er å utføre en forhøyet opprydding ved hjelp av Windows diskoppryddingsverktøy.

Hvis du ikke utfører riktig forhøyet opprydding mens du kjører diskoppryddingsverktøyet, klarer ikke verktøyet å slette minnedumpfilen.

  1. Velg Start knapp og type disk~~POS=TRUNC inn i Windows-søkefeltet.

  2. Høyreklikk Diskopprydding og velg Kjør som administrator.

    Å kjøre Diskoppryddingsverktøyet som administrator er det som starter det i forhøyet modus og lar verktøyet slette minnedumpfilen.

  3. Verktøyet skanner C: -stasjonen (eller stasjonen som inneholder operativsystemet) og viser et vindu for å velge filene som skal slettes. Velg alle alternativene, eller velg i det minste System opprettet Windows feilrapportering or Systemfeilminne dumper filer.

  4. Plukke ut OK for å få verktøyet til å fullføre oppryddingen, og start deretter systemet på nytt for å fullføre.

    Systemoppryddingsverktøyet fjerner ikke alltid minnedumpfilen - ofte på grunn av filtillatelser eller lokale policyinnstillinger på systemet. Hvis det ikke fungerer, kan du gå til neste metode nedenfor.


Bruk utvidet diskopprydding for å fjerne systemfeilminnedumpfilen

Et annet Windows-verktøy som rydder opp systemminnedumpfilen er utvidet diskoppryddingsverktøy. Start dette verktøyet fra ledeteksten.

  1. Velg start Menu, Type Ledetekst i søkefeltet, og høyreklikk deretter Ledetekst og velg Kjør som Administrator.

  2. Utfør kommandoen Cleanmgr / sageset: 65535 & Cleanmgr / sagerun: 65535.

  3. Denne kommandoen åpner Diskoppryddingsverktøyet med ekstra alternativer for filer å slette. Velg alle alternativene for å rydde opp, eller velg i det minste Systemfeilminne dumper filer og Systemfeil minidump-filer.

  4. Plukke ut OK for å fullføre oppryddingsprosedyren, og start datamaskinen på nytt for å fullføre oppryddingen.

    Utvidet diskopprydding lykkes vanligvis med å slette minnedumpfilene fordi tilleggsalternativene inkluderer både minnedumpfilene og minidumpfilene. Hvis du velger disse og kjører verktøyet, skal alle minnedumpfiler fjernes fra systemet. Å starte datamaskinen på nytt fullfører prosessen.


Bruk programvare til å fjerne Memory Dump-filen

Hvis du synes det er vanskelig å slette dumpfilen til systemminnet ved hjelp av Windows-oppryddingsverktøyene, kan du bruke alternative programvareløsninger i stedet.

Et av de mest populære Windows-oppryddingsverktøyene er CCleaner. Last ned den gratis versjonen av CCleaner, som inkluderer en funksjon for å rydde opp i minnedumpfiler.

Dette bør være en siste utvei siden det krever installasjon av ny programvare. Imidlertid er det vanligvis den mest vellykkede å fjerne minnedumpfiler fra et system, og også midlertidige filer og andre unødvendige data som er lagret på harddisken som bruker mye plass. Det er bra å kjøre et verktøy som dette ofte for å sikre at harddiskplassen aldri blir bortkastet.

  1. Last ned og installer den gratis versjonen av CCleaner.

  2. Plukke ut Custom Clean og sørg for Minnedumper er valgt under system seksjon.

  3. Velg for å sikre at systemminnedumpene blir renset Analyser. Når analysen er fullført, bør du se System - Memory Dumps i listen over filer som skal slettes.

  4. Plukke ut Kjøre vask å la CCleaner fullføre oppryddingsrutinen. Dette fjerner alle filene som ble oppført i analyseresultatene.


Fjern MEMORY.DMP manuelt

Hvis du vet hvor du finner memory.dmp-filen, kan du slette den som alle andre filer. Filen er ikke lett å finne fordi den er begravet blant andre filer i System Root-mappen.

Slik finner og sletter du filen:

  1. Legg merke til banen og filnavnet i Oppstart og gjenoppretting vindu i første del av denne artikkelen. Vanligvis er denne veien % SystemRoot% MEMORY.DMP.

  2. For å slette filen, start ledeteksten som administrator. Velg start Menu, Type Ledetekst i søkefeltet i Windows, og høyreklikk deretter Ledetekst og velg Kjør som Administrator.

  3. For å endre stien til % SystemRoot% mappe, type cd% systemroot%.

  4. Hvis systemet på et tidspunkt fanget en minnedump, er det en memory.dmp-fil i denne mappen. Type del minne.dmp for å slette den.

Slå av feilsøking for skriv

Hvis memory.dmp-filen konsekvent tar for mye plass på systemet ditt, åpner du filen på nytt System og gjenoppretting vinduet, og endre Skriv feilsøkingsinformasjonen.

Bruk rullegardinmenyen til å endre innstillingen til (Ingen) for å sikre at det ikke opprettes minnedumpfiler når systemet krasjer. Det betyr også at det ikke er noen måte å analysere årsaken til krasj, men plassen på harddisken er beskyttet mot overdreven minnedumping.


Legg igjen en kommentar