Hvordan bruke Bixby på en Samsung Galaxy-telefon

Å få tak i en personlig assistent kan være umulig for mange mennesker, men med Samsungs Bixby har du en virtuell assistent som bor rett inne i Android-telefonen eller nettbrettet. For å bruke Bixby-appen, må du ha en Samsung-telefon siden den ikke er tilgjengelig via Play Store.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder følgende versjoner av Samsung Galaxy-enheter: Galaxy S8, S8 +, S9, S9 +, S10, S10 +, S10e, Note 8 og Note 9.


Hva er Bixby?

Bixby er Samsungs digitale assistent. I likhet med Amazons Alexa, Apples Siri og Googles Google Assistant, er Bixby en app på telefonens nettbrett som er der for å gjøre livet ditt enklere. Ved å snakke eller skrive til Bixby kan du åpne apper, ta bilder, sjekke sosiale medier, dobbeltsjekke kalenderen og mye mer.

Bixby ble utgitt med Galaxy S8 i 2017, og er bare tilgjengelig på Samsung-enheter som kjører Android 7 (Nougat) og nyere. Dette betyr at hvis du bruker en eldre Samsung-telefon eller en eldre versjon av Android, vil du ikke ha tilgang til den. Bixby er også tilgjengelig på noen Samsung-nettbrett, og det er drivkraften bak Galaxy Home-smarthøyttaleren.


Hvordan sette opp Bixby

Før du kan be Bixby om å slå opp film tider, må du konfigurere den. Dette skal i hovedsak bare ta noen få minutter. Alt du trenger å gjøre er å starte Bixby ved å trykke på Bixby-knappen (nederst til venstre på Galaxy-telefonen din) og deretter følge kommandoene vist på skjermen.

Etter at du har konfigurert Bixby første gang, kan du starte den med Bixby-knappen eller ved å si "Hei Bixby".

Hvis du ikke allerede har en, blir du bedt om å opprette en Samsung-konto. Det bør ikke ta mer enn fem minutter til sammen, hvor de fleste går med på å gjenta setninger på skjermen slik at Bixby kan lære stemmen din.


Hvordan bruke Bixby

Å bruke Bixby er ganske enkelt: Du snakker bare med telefonen din. Du kan stille den for stemmevåkning hvis du bare vil starte appen ved å si "Hei Bixby", eller du kan holde Bixby-knappen nede mens du snakker. Du kan til og med skrive til Bixby hvis det er mer din stil.

For at Bixby skal fullføre en kommando, må den vite hvilken app du vil bruke, og hva du trenger å gjøre; "Åpne Google Maps og naviger til Baltimore" for eksempel.

Hvis Bixby ikke forstår hva du spør etter, eller hvis du ber den om å bruke en inkompatibel melding, vil appen fortelle deg det. Selv om det å starte med Bixby kan være frustrerende på grunn av at hun ikke kjenner igjen stemmen din eller blir forvirret, så blir det bedre. Fordi digitale assistenten blir mer dyktig, jo mer du bruker den.


Slik deaktiverer du Bixby-knappen

Mens Bixby er en praktisk digital assistent, kan du bestemme at du ikke vil at appen skal starte hver gang du trykker på knappen. Du bruker kanskje ikke Bixby i det hele tatt når du velger Google Assistant eller ingen digital assistent i det hele tatt.

Du kan ikke deaktivere Bixby helt, men du kan gjøre det vanskeligere å utløse det ved et uhell.

  1. Gå til innstillinger > Avanserte funksjoner > Bixby-nøkkel.

  2. Trykk på Dobbelttrykk for å åpne Bixby.


Hvordan tilpasse lyden av Bixby Voice

Når du stiller spørsmål til Bixby, vil den svare på deg med svaret du ønsker. Hvis Bixby ikke snakker språket ditt, eller du hater måten hun høres ut, vil du selvfølgelig ha en dårlig opplevelse.

Derfor er det nyttig å vite hvordan du endrer språk og talestil på Bixby. Du kan velge mellom engelsk, koreansk eller kinesisk. Når det gjelder hvordan Bixby snakker, har du fire alternativer: Stephanie, John, Julia eller Lisa.

  1. Start Bixby Home ved å bruke Bixby-knappen på Galaxy-telefonen din.

  2. Trykk på overløpsikon øverst til høyre på skjermen. (Det ser ut som tre vertikale prikker).

  3. Trykk på innstillinger.

  4. Trykk på Språk og stemmestil.

  5. Trykk på Språk for å velge hvilket språk du foretrekker.

  6. Velg ønsket språk, og gå tilbake til forrige skjermbilde.
  7. Under Stemmestil, velg stemmen du foretrekker. (Stephanie, John, Juliaeller Lisa)

Hvordan tilpasse du Bixby Home

Bixby Home er hovednavet for Bixby. Det er herfra du kan få tilgang til Bixbys innstillinger, Bixby History, og alt Bixby Home kan koble til.

Du kan få oppdateringer fra en rekke apper ved å aktivere et kort. Dette betyr at du kan tilpasse nøyaktig det som vises i Bixby Home, som kommende arrangementer i timeplanen din, været, lokale nyheter og til og med oppdateringer fra Samsung Health om aktivitetsnivået ditt. Du kan også vise kort fra tilkoblede apper som Linkedin eller Spotify.

  1. Åpne Bixby Home på telefonen.
  2. Trykk på Overløpsikon (det ser ut som tre vertikale prikker)

  3. Trykk på Kort.

  4. Trykk på vekselen til aktivere kortene du vil vise i Bixby Home.

Fantastiske Bixby-talekommandoer å prøve ut

Bixby Voice gir deg tilgang til gode kommandoer som du kan bruke for å be telefonen om å fullføre en rekke oppgaver. Disse inkluderer ting som å ta en selfie eller åpne navigasjonen mens du kjører, slik at du kan holde deg håndfri.

Å prøve å finne ut nøyaktig hva Bixby kan, og ikke kan gjøre, kan være litt bry og det er en læringsopplevelse. Vi har derfor noen forslag i bakhodet, slik at du kan se hva Bixby kan gjøre.

  • Kamera: Si "Ta en selfie", "Sett en tidtaker i X sekunder" eller "roter kameraet."
  • Kalender: Spør hva som står på timeplanen din, eller si "Legg til en begivenhet i kalenderen min."
  • Retninger: Naviger til x-sted, eller endre destinasjon til sted.
  • musikk: Si "Spill musikk", "Stopp musikk" eller "Spill x sang."
  • Samtaler: Si "Ring 911", "Godta samtalen med høyttaler" eller "Ring X."

Legg igjen en kommentar