LG Exalt LTE anmeldelse: En flip-telefon med et moderne preg

Web / Andrew Hayward


Design: Slank og minimal

LG Exalt LTE er fremdeles dominert av plast, men det har ikke det billige utseendet til mange andre flipptelefoner. Den overordnede designen er profesjonell og avansert, med flate sølvsider som har et strukturert mønster langs mye av overflaten og noen vinklede berøringer.

Når det er sagt, føles ikke LG Exalt LTE betydelig mer premium i hånden enn konkurrentene. Det er fremdeles litt knirkende når du gir det et godt klem eller trykker fast på knappene. Det er et rimelig solid håndsettet, selv om det er litt løst i hengslet. Du kan sannsynligvis vri den i to og knekke den hvis du følte deg så tilbøyelig, men det stemmer med de aller fleste flipptelefoner.

LG Exalt LTE er mer sofistikert i design enn din gjennomsnittlige, billige flip-telefon.

Innvendig er utseendet litt mer typisk. Den har en stor skjerm som dekker mye av den øverste halvdelen, og et tastatur og navigasjonsknapper tar opp mye av bunnen. Tallknappene er store og enkle å trykke, pluss at det er en sirkulær retningspute over med en stor Select-knapp i midten. LG Exalt LTE har også dedikerte knapper for å aktivere talekommandoer og aktivere høyttalertelefonfunksjonalitet under en samtale.

På venstre side er det en volumvippebryter og microSD-port, mens høyre side av telefonen har en dedikert kamerautløserknapp og en 3.5 mm hodetelefonkontakt. Telefonens kamera er på baksiden - men i motsetning til mange flipptelefoner som plasserer det på den sammenleggbare delen, sitter det faktisk på hoveddelen. Mange ganger dekket fingrene våre linsen da vi gikk for å skyte, noe som betyr at vi måtte omkonfigurere grepet vårt bare for å ta et snap.

Det andre potensielle designproblemet kommer fra en utelatelse: det er ingen ytre skjerm for å få et glimt av hvem som ringer før du åpner telefonen. Du kan likevel velge å ignorere en samtale selv etter at du har sett hvem som ringer. LG Exalt LTE har imidlertid en liten rød LED-lampe på utsiden, som imidlertid blinker hvis det er en samtale eller et varsel, og du kan angi egendefinerte ringetoner for kontakter for en mer spesifikk head-up for hvem som ringer deg.

LG Exalt LTE leveres med 8 GB intern lagring, selv om du bare har 4.3 GB til å spille med for bilder, videoer og musikk. Det er fortsatt ganske mye for en flip-telefon. Du kan også plassere et billig microSD-kort på opptil 32 GB for å pakke inn flere låter eller lagre bilder og videoer.


Installasjonsprosess: Lett gjør det

Installasjonsprosessen for LG Exalt LTE er ganske grei. Den leveres med Verizons SIM-kort installert, men du må sette inn batteriet ved å lirke av bakdekselet. Når telefonen er ladet, kan du aktivere den fra selve enheten eller via Verizon-nettstedet.

Ytelse: Gjør jobben

Som mange Android-smarttelefoner har LG Exalt LTE en Qualcomm-prosessor innen - men denne firekjernede Snapdragon 210 er i bunnen av hastighet og ren prosesseringsevne, noe som gir mening gitt telefonens relativt grunnleggende funksjonalitet.

Å navigere rundt i grensesnittet er ganske responsivt, selv om det kan ta et sekund eller to ekstra før innholdet lastes inn når du har åpnet en funksjon (som fotogalleriet).


Tilkobling: Speedy LTE

Som navnet antyder, er LG Exalt LTE bygget for Verizons 4G-nettverk. Mange flipptelefoner på markedet kjører fortsatt på 3G-nettverk, men Verizon legger ned 3G-nettverket sitt på slutten av 2019. Som sådan er LG Exalt LTE en av de sjeldne basistelefonene som vil fungere med Verizon inn i 2020 og utover.

Visuelt er LG Exalt LTE et snitt over andre flip-telefoner med sin minimale allure og stiligere design.

Bortsett fra forbedret stemmekvalitet, er det ikke mye du faktisk trenger LTE-tjeneste for på LG Exalt LTE. Men hvis du bestemmer deg for å surfe på internett med den innebygde nettleseren, har grafikken en tendens til å lastes ganske raskt. Det er ikke så raskt som å bruke en nylig smarttelefon, men nettleseropplevelsen var bedre enn forventet.

Heldigvis kan du koble til et 2.4 GHz Wi-Fi-nettverk for å unngå å bruke opp alle dataene dine hjemme eller i nærheten av et hotspot. Telefonen tilbyr også sin egen mobile hotspot-funksjon, slik at du kan opprette et lokalt Wi-Fi-nettverk for en annen enhet å koble til og få tilgang til Verizon-dataplanen. Det var imidlertid ikke kompatibelt med den spesifikke forhåndsbetalte planen vi brukte for å teste enheten.

Web / Andrew Hayward


Skjermkvalitet: Stor og solid

LG Exalt LTE har en ganske stor skjerm for en flip-telefon i tre tommer diagonal. Den har en oppløsning på 400 x 240 (155 piksler per tomme) og en TFT LCD. Tekst og grafikk ser uklart ut, pluss at det er litt uskarphet i alt, og mens synsvinklene ikke er gode, er de mye bedre enn konkurrenten Alcatel Go Flip.

Imidlertid er skjermen solid fargerik og blir ganske lys, og den får jobben gjort for de fleste grunnleggende oppgaver. Å ha en større skjerm hjelper også med synlighet, så det er en praktisk oppgradering.

Lydkvalitet: Blandede resultater

Snu telefonen, så finner du en liten liten høyttalerrist ved siden av kameraet. LG Exalt LTE er egentlig ikke designet for blomstrende avspilling, men det vil spille musikk anstendig. Det er litt tinny, og du vil definitivt høre hvor begrenset høyttaleren er på innstillingene for høyere volum, men den gjør en brukervennlig jobb hvis du trenger rask avspilling på farten.

Anropskvaliteten er heldigvis sterk på grunn av Verizons 4G LTE-nettverk og HD Voice-funksjonalitet. Telefonen støtter også Wi-Fi-anrop, i tilfelle du er uten mobilmottak. Høyttalertelefonen høres ganske tydelig ut på LG Exalt LTE, men blir dessverre ikke veldig høy. Også en innringer på den andre linjen sa at talekvaliteten ikke var like tydelig når vi hadde engasjert høyttalertelefonen.

Kamera / videokvalitet: Bedre enn andre grunnleggende telefoner

Ingen overraskelser her, 5-megapikselkameraet på LG Exalt LTE er ikke designet for førsteklasses mobilfotografering. Det er en avansert, grei skytespill som er i stand til å ta stillbilder og 720p-oppløsningsvideo med 30 bilder per sekund.

Du får ikke noe som er helt Instagram-klart fra LG Exalt LTE, men igjen, du vil ikke bruke Instagram her uansett.

Den har autofokus, så i det minste kan telefonen finpusse på det du prøver å fange, men selv et godt innrammet bilde vil sannsynligvis være litt uklart og mangler fine detaljer, for ikke å nevne utvasket. Bilder med lite lys er ikke veldig bra og viser konsekvent mye mer uskarphet, og det er ingen blits for å belyse mørke scener. Likeledes er videoklipp omtrent like gode som stillbildene.

Du får ikke noe som er helt Instagram-klart fra LG Exalt LTE, men igjen, du vil ikke bruke Instagram her uansett. For et raskt snap av et kjæledyr, et landskap eller et nysgjerrig syn, vil det tjene bra.

Batteri: Ganske bra

Den 1,470 10 mAh avtagbare batteripakken lover opptil seks timers taletid og opptil XNUMX dager standbytid. Din faktiske daglige oppetid vil avhenge av hvor mye du faktisk bruker telefonen til ting som anrop, tekstmeldinger, fotografering og surfing på nettet. Hvis du bare ringer sporadisk og sender tekster, kan du svinge flere dager fra full kostnad. På den annen side, hvis du åpner telefonen gjentatte ganger hver dag for en rekke oppgaver, kan du nå ta betalt hvert par dager.

Programvare: Fungerer bra

LGs grensesnitt her er ganske greit. Midtknappen i retningstasten åpner menyskjermen, som gir tilgang til meldinger, kameraet, nettleseren og innstillinger. Det er også der du finner grunnleggende verktøy som en stemmeopptaker, kalender, alarmer, en kalkulator og notisblokk.

Å surfe på nettet er ikke en veldig intuitiv opplevelse på LG Exalt LTE, ettersom du sakte bruker retningstasten til å flytte pekeren rundt for å klikke på koblinger, eller bruke talltastene til å trykke på URL-er. Det er ikke noe vi ønsket å gjøre regelmessig, men hvis du trenger nettilgang i en klype, er den der. Sider lastes vanligvis ganske bra på denne større telefonskjermen, og du kan til og med se på videoer hvis du ikke har noe imot å knuse.

Exalt LTE har en dedikert knapp for talekommandoer, slik at du kan ringe eller sende en tekst til en kontakt eller et nummer, åpne et verktøy eller spille musikk, for eksempel. Det er ikke en internett-tilkoblet stemmeassistent som du finner på smarttelefoner, men det kan være raskere enn å navigere gjennom menyer.

Pris: Det er ikke billig

Til en utsalgspris på $ 144 fra Verizon, er LG Exalt LTE ganske mye dyrere enn mange andre flipptelefoner på markedet i dag, inkludert enheter fra selskaper som Alcatel, Tracfone og ZTE som du kan finne for halve prisen eller mindre .

Oppsiden er at LG Exalt LTE er mer sofistikert i design enn din gjennomsnittlige, billige flip-telefon, og 4G LTE-tilkoblingen betyr at samtaler høres bra ut og at telefonen vil fortsette å fungere selv når transportører stenger sine gamle 3G-nettverk. Likevel, til en pris nær $ 150, må du tenke på om det er verdt å få en budsjett-smarttelefon i stedet.

LG Exalt LTE vs. Alcatel Go Flip

LG Exalt LTE og Alcatel Go Flip er blant de få nåværende, LTE-kompatible flipptelefonene på markedet, men det er betydelige forskjeller mellom dem. LG gikk etter et mer raffinert, nesten profesjonelt utseende for Exalt LTE, mens Go Flip ser ut og føles ganske billig. Den har imidlertid en ytre skjerm, mens Exalt LTE bryter fra typisk flipptelefondesign ved å slippe den funksjonen.

Vi tror at Exalt LTE gir en bedre total brukeropplevelse, inkludert en større skjerm med bedre synsvinkler og et mer responsivt grensesnitt (til tross for at begge telefonene bruker samme prosessor). Men med Alcatel Go Flip som varierer i pris mellom $ 20 - $ 96, avhengig av operatør, er det mye mer av et røverkjøp.

De 7 beste grunnleggende mobiltelefonene i 2020 Endelig dom

Betale for ekstra polsk?

Visuelt er LG Exalt LTE et snitt over andre flip-telefoner med sin minimale allure og stiligere design. Funksjonelt er det fortsatt veldig mye en telefon. Det drar nytte av god samtalekvalitet og rask surfing fra Verizons LTE-nettverk, men ellers er det fremdeles begrenset av flip-telefonens formfaktor, og mangelen på en ytre skjerm kan frustrere flip-telefonselskere.

Lignende produkter vi har anmeldt:

  • BlackBerry KEYone
  • LG K30
  • Samsung galaxy z flip

Specs

  • Produktnavn Exalt LTE

  • Produktmerke LG

  • SKU 652810800723

  • Pris $ 144

  • Utgivelsesdato juni 2017

  • Produktmål 0.69 x 2.13 x 4.44 tommer

  • Kamera 5MP

  • Lagring 8 GB

  • Batterikapasitet 1,470

  • Prosessor Qualcomm Snapdragon 210

  • Porter microUSB

  • Plattform LG


Legg igjen en kommentar