Hvordan koble Bluetooth-hodetelefoner til en telefon

Du kan koble Bluetooth-hodetelefoner til nesten alle moderne telefoner og nettbrett i disse dager for å snakke og lytte til musikk trådløst uten å måtte løfte en finger. Nedenfor er en gjennomgang av hvordan du parer Bluetooth-hodetelefoner til en telefon, noe som er ganske greit å gjøre når du har fått tak i det.

Westend61 / Getty Images

Det er imidlertid noen ting du bør vurdere før du kjøper et Bluetooth-hodesett, som å sørge for at telefonen din til og med støtter Bluetooth.

Informasjonen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget telefonen din, så du kan følge disse trinnene hvis du har en iPhone eller en Android-telefon, som en fra Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc. Veibeskrivelsen varierer imidlertid sterkt mellom enhetene, så vær nøye med utlysningene nedenfor.


Hvordan bruke Bluetooth-hodetelefoner med en telefon

Trinnene som kreves for å koble Bluetooth-hodetelefoner til en telefon eller annen enhet, er egentlig ikke en eksakt vitenskap, siden alle merker og modeller er litt forskjellige, men noen mindre improvisasjoner og slutninger vil få jobben gjort. Disse trinnene fungerer med iOS 12, 11 og 10, samt Android 9.0, 8.0 og 7.0.

  1. Forsikre deg om at både telefonen og headsettet er godt ladet for paringsprosessen. En fullstendig lading er ikke nødvendig, men poenget er at du ikke vil at noen av enhetene skal slå seg av under paringsprosessen.

  2. Aktiver Bluetooth på telefonen din hvis den ikke allerede er på, og vær deretter der i innstillingene for resten av denne opplæringen. Bluetooth-alternativene er vanligvis i enhetens innstillinger app, men se de to første tipsene nedenfor hvis du trenger spesifikk hjelp.

  3. Slå på Bluetooth-adapteren eller hold nede pareknappen (hvis den har en) i 5 til 10 sekunder.

    For noen enheter betyr det bare å slå på hodetelefonene siden Bluetooth slås på samtidig som normal strøm. Lyset kan blinke en eller to ganger for å vise strøm, men avhengig av enheten, kan det hende du må holde inne knappen til lyset slutter å blinke og blir fast.

    Noen Bluetooth-enheter, umiddelbart etter at de er slått på, sender en parringsforespørsel til telefonen automatisk, og telefonen kan til og med søke automatisk etter Bluetooth-enheter uten å spørre. Hvis det er tilfelle, kan du hoppe ned til trinn 5.

  4. På telefonen din, i Bluetooth-innstillingene, skann etter Bluetooth-enheter med SCAN eller et lignende navn. Hvis telefonen din skanner automatisk etter Bluetooth-enheter, er det bare å vente på at den vises i listen.

  5. Når du ser Bluetooth-hodetelefonene i listen over enheter, trykker du på den for å koble de to sammen. Eller velg Koble til en ny enhet or Par alternativet hvis du ser det i en popup-melding, og deretter velger du hodetelefonene. Se tipsene nedenfor hvis du ikke ser hodetelefonene, eller hvis du blir bedt om passord.

  6. Når telefonen din har koblet til, vil en melding sannsynligvis fortelle deg at sammenkoblingen er fullført, enten på telefonen, gjennom hodetelefonene eller på begge deler. For eksempel sier noen hodetelefoner "Enhetstilkoblet" hver gang de er paret med en telefon.

De beste trådløse øretelefonene å kjøpe


Tips om Bluetooth-tilkobling og mer informasjon

  • På Android-enheter kan du finne Bluetooth alternativ gjennom innstillinger, i en seksjon som heter Tilkoblede enheter, Bluetooth, Trådløst og nettverkeller Nettverkstilkoblinger. Hvis telefonen din støtter dette, er den enkleste måten å komme dit på å trekke menyen ned fra toppen av skjermen og trykke og holde nede Bluetooth-ikonet for å åpne Bluetooth-innstillingene.
  • Hvis du bruker en iPhone eller iPad, er Bluetooth-innstillingene i innstillinger app, innenfor Bluetooth alternativ. Du kan også slå på Bluetooth via Kontrollsenter.
  • Noen telefoner må gis eksplisitt tillatelse for å bli sett av Bluetooth-enheter. For å gjøre det, åpne Bluetooth-innstillingene og trykk på det alternativet for å aktivere oppdagbarhet.
  • Noen hodetelefoner kan kreve en spesiell kode eller et passord for å kunne pares helt, eller til og med for å trykke på Par knappen i en spesiell sekvens. Denne informasjonen skal være tydelig definert i dokumentasjonen som fulgte med hodetelefonene, men hvis ikke, prøv 0000 or 1234, eller kontakt produsenten for mer informasjon.
  • Hvis telefonen ikke ser Bluetooth-hodetelefonene, slår du av Bluetooth på telefonen og deretter på igjen for å oppdatere listen, eller fortsetter å trykke på SCAN knappen, og venter i flere sekunder mellom hvert trykk. Du kan også være for nær enheten, så gi litt avstand hvis du fremdeles ikke kan se hodetelefonene på listen. Hvis alt annet mislykkes, må du slå av hodetelefonene og starte prosessen på nytt. noen hodetelefoner er bare synlige i 30 sekunder eller så, og må startes på nytt for at en telefon skal kunne se dem.
  • Hvis du holder telefonens Bluetooth-adapter på, kobles telefonen automatisk til hodetelefonene hver gang de er i nærheten, men vanligvis bare hvis hodetelefonene ikke allerede er paret med en annen enhet.
  • For å koble fra eller permanent koble Bluetooth-hodetelefoner fra en telefon, gå inn i telefonens Bluetooth-innstillinger for å finne enheten i listen og velg unpair, glemmeeller koble alternativ. Det kan være skjult i en meny ved siden av oppføringen for hodetelefonene.

Legg igjen en kommentar