Hva er en CR2-fil? (Og hvordan åpne en)

Hva å vite

  • En CR2-fil er en Canon Raw versjon 2-bildefil.
  • Åpne en med IrfanView, UFRaw, Photoshop og andre bildevisere.
  • Konverter til JPG, PNG, TIFF, etc. med disse programmene eller en omformer som FileZigZag.

Denne artikkelen forklarer hva CR2-filer er, hva du trenger å installere for å åpne en, og hvordan du lagrer filen i et annet bildeformat som JPG, DNG, PNG og andre.


Hva er en CR2-fil?

En fil med filtypen CR2 er en Canon Raw versjon 2-bildefil opprettet av et digitalt Canon-kamera. CR2-filer er basert på TIFF-filspesifikasjonen, så de er vanligvis av høy kvalitet, ukomprimert og stor.

3D-modelleringsprogrammet kalt Poser bruker også CR2-filer. Imidlertid, i stedet for å lagre bilder, er Poser CR2-filer karakterriggerfiler som brukes til å holde informasjon om menneskelige detaljer som ledd og bein, og hvor og hvor mye de bøyer seg.

Web / Miguel Co.


Hvordan åpne en CR2-fil

CR2-filer kan åpnes med gratis programmer som IrfanView og UFRaw. Noen versjoner av Windows lar deg vise CR2-filer opprinnelig (for eksempel i en mappevisning), men bare hvis Microsoft Camera Codec Pack eller Canon RAW Codec Software er installert.

Selv om det absolutt ikke er gratis, er Adobe Photoshop et annet populært program som brukes til å jobbe med CR2-filer. Den kan justere temperatur, fargetone, eksponering, kontrast, hvitt, skygger og mer. MAGIX Xara Photo & Graphic Designer kan også være i stand til å åpne og redigere CR2-filer.

Hvis du har å gjøre med en Poser-riggfil, bør Bondwares Poser-programvare brukes til å åpne den. Andre lignende applikasjoner støtter også formatet, som DAZ 3Ds DAZ Studio og Autodesk's 3ds Max.


Hvordan konvertere en CR2-fil

Adobe DNG Converter er et gratis CR2 til DNG converter-verktøy fra Adobe. Den støtter ikke bare CR2-filer, men mange andre rå bildefilformater som sannsynligvis ble opprettet på andre typer digitale kameraer.

For å konvertere en CR2 til et annet bildeformat, start med en av seerne og se hva slags eksport- eller lagringsalternativer du har. Vanlige formater som JPG, TIFF, PNG og GIF er noen eksempler.

Tatt i betraktning hva de er og hvor de kommer fra, er det ingen overraskelse at CR2-filer kan være store, så bruk av en online CR2-omformer er sannsynligvis ikke den beste løsningen fordi du må laste opp hver CR2-fil du vil konvertere. Imidlertid, hvis du går denne ruten, kan du prøve Zamzar.

Din bedre innsats er en gratis programvarebasert filkonverterer. De fleste er enkle å bruke og arbeider på alle operativsystemer. Avhengig av hvilken du velger, finner du støtte for å konvertere CR2 til JPG, TIFF, GIF, PNG, TGA, BMP og andre formater, inkludert PDF.

Det kan hende du kan konvertere en Poser-karakterriggfil ved hjelp av Poser-programmet. Andre programmer som kan importere filen, kan sannsynligvis eksportere CR2-filen til et annet format.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen ikke åpnes på dette tidspunktet, er det en veldig god sjanse for at du leser feil filtypen. Enkelte ikke-relaterte filformater bruker lignende filtyper, men det betyr ikke nødvendigvis at deres respektive filåpnere fungerer med det andre formatet.

For eksempel ser RC2-filer ut som om de kan være relatert til CR2-filer, men de kan i stedet være i Visual Studio Resources-formatet som brukes av Visual Studio.

CRX er lik, men i stedet for å være relatert til et bildeprogram, brukes den som filtype for Chrome-nettleserutvidelser.

Hvis filen din ikke bruker CR2-filtypen, kan du undersøke bokstavene og / eller tallene du ser etter filnavnet for å lære mer om formatet den er i og hvilket program du trenger for å åpne den.

Legg igjen en kommentar