Hva er en DCR-fil?

Digital Camera Raw eller DCR-filtypen kan være en Kodak Raw Image-fil. Dette er ukomprimerte og ubehandlede bildefiler lagret fra et Kodak digitalkamera.

Noen filer med DCR-utvidelsen kan i stedet være Shockwave Media-filer som brukes til å lagre nettspill. Disse ligner på Adobe Flashs SWF-format, men i stedet for å bli laget med Flash produseres de av Adobe Director.

Andre, mindre vanlige formater som bruker DCR-utvidelsen, inkluderer AstroVIEW X-datalogger, Delphi Component Binary Resources, Digital Court Recorder-videoer og Liberty-videoopptak.


Hvordan åpne en DCR-fil

DCR-filer som er Kodak Raw Image-filer kan åpnes med Able RAWer, GIMP, Adobe Photoshop og andre konvensjonelle foto- og grafikkverktøy.

Hvis du er sikker på at DCR-filen du ikke har, er ikke en Kodak Raw Image-fil, kan det i stedet være en Shockwave Media-fil. Hvis du fremdeles har tilgang til noen av de avviklede Adobe-produktene (Adobe Director eller Adobe Shockwave Player), er det en annen måte å åpne den på. iSwiff for macOS kan også fungere.

Hvis du prøver å åpne et av de mindre vanlige formatene som er nevnt ovenfor, kan du prøve trinnene som er beskrevet for den tilsvarende filen:

  • AstroVIEW X-datalogg: Prøv en tekstfilredigerer, som Notisblokk i Windows, eller en av de flere andre tekstredigerere.
  • Delphi komponent binær ressurs: Åpner med Delphi.
  • Digital Court Recorder Video: Spill- og innspillingsprogramvare tilgjengelig fra BIS Digital.
  • Liberty videoopptak: Spill- og innspillingsprogramvare tilgjengelig fra Liberty Recording Solutions.

Tatt i betraktning de mange formatene som kan bruke DCR-utvidelsen (i tillegg til antall støtteprogrammer), kan det hende at et program du har installert er konfigurert som standard åpningsprogram for DCR-filer. Det er alltid muligheten til å endre filtilknytningen.


Hvordan konvertere en DCR-fil

Siden ikke alle DCR-filer er opprettet fra det samme programmet, er det best å konvertere en DCR-fil ved hjelp av den spesifikke programvaren som opprettet den.

For eksempel kan en DCR som er en bildefil åpnes i Photoshop eller med en gratis bildekonverterer og deretter lagres i et nytt format som JPG, PNG og mer.

Liberty Recording Solutions DCR-filer kan konverteres til WAV eller WMA ved hjelp av Liberty Court Recorder. Du kan også eksportere DCR-filen til PDF med en innebygd WMV-fil. Den resulterende WAV- eller WMA-filen kan deretter konverteres til MP3 eller noe annet lydformat ved hjelp av en gratis lydkonverterer.

Hvis du har en DCR-fil som er en videofil, eller som er i et annet format, kan du prøve å bruke programmet som opprettet den til å eksportere dataene til et nytt format som er mer populært, som MP4 eller SWF.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, og du har prøvd alle forslagene ovenfor, dobbeltsjekker du at filtypen leser ".dcr" og ikke noe som bare ligner. Det er faktisk veldig enkelt å forvirre en annen filtype for DCR siden flere andre er stavet på samme måte.

For eksempel deler DRC alle de samme bokstavene, men brukes til DRM Rights Object-filer. Du kan sannsynligvis åpne en med en tekstredigerer, men ikke de andre programmene som er nevnt ovenfor.

DC er en annen som er reservert for DesignCAD Design-filer. Du kan ikke åpne en DCR-fil med en DC-åpner, og du kan heller ikke bruke et DCR-kompatibelt program for å åpne DC-filer.

Flere andre eksempler kan bli gitt her, men du får ideen. Hvis du har en annen filtype enn DCR på slutten av filnavnet, er det sannsynligvis i et helt annet format, og du trenger et annet program på datamaskinen din for å åpne / konvertere det.


Legg igjen en kommentar