TCP-port nummer 21 og hvordan det fungerer med FTP

File Transfer Protocol gir et rammeverk for å overføre informasjon mellom to datamaskiner i nettverk, akkurat som Hypertext Transfer Protocol gjør via en nettleser. FTP opererer imidlertid på to forskjellige Transmission Control Protocol-porter: 20 og 21. FTP-porter 20 og 21 må begge være åpne på nettverket for vellykket filoverføring.

Etter at riktig FTP-brukernavn og passord er angitt gjennom FTP-klientprogramvare, åpner FTP-serverprogramvaren port 21, som noen ganger kalles kommando- eller kontrollporten, som standard. Deretter oppretter klienten en annen forbindelse til serveren over port 20, slik at de faktiske filoverføringene kan finne sted.

 Getty Images

Standardporten for sending av kommandoer og filer via FTP kan endres. Standarden eksisterer imidlertid slik at klient- / programvareprogrammer, rutere og brannmurer kan bli enige om de samme portene, og dermed lette konfigurasjonen.


Hvordan koble til via FTP-port 21

Hvis FTP mislykkes, kan det hende at de riktige portene ikke er åpne i nettverket. Denne blokkeringen kan forekomme på serversiden eller klientsiden. All programvare som blokkerer portene, må endres manuelt for å åpne dem, inkludert rutere og brannmurer som kan blokkere portene hvis operativsystemet ikke gjør det.

Som standard aksepterer kanskje ikke rutere og brannmurer tilkoblinger på port 21. Hvis FTP ikke fungerer, er det best å først kontrollere at ruteren videresender forespørsler riktig på den porten, og at brannmuren ikke blokkerer port 21.

Bruk Port Checker til å skanne nettverket ditt for å se om ruteren har port 21 åpen. En funksjon kalt passiv modus hjelper til med å verifisere om det er hindringer for porttilgang bak en ruter.

I tillegg til å sikre at port 21 er åpen på begge sider av kommunikasjonskanalen, bør port 20 også være tillatt på nettverket og gjennom klientprogramvaren. Forsømmelse for å åpne begge porter forhindrer at full overføring frem og tilbake gjøres.

Når den er koblet til FTP-serveren, ber klientprogramvaren påloggingsinformasjonen - brukernavn og passord - som er nødvendig for å få tilgang til den aktuelle serveren. Mange FTP-servere, hvis du logger deg på via telnet eller en Secure Shell-tilkobling, vil tilby standard anonyme legitimasjoner.

FileZilla og WinSCP er to populære FTP-klienter. Begge er tilgjengelige gratis.


Legg igjen en kommentar