Hva du skal gjøre når Google Assistant ikke vil spille musikk

Google Assistant virtuelle assistent styrer telefonen din med talekommandoer. Den setter avtaler, sender tekster og spiller musikk fra en rekke apper og streamingtjenester.


Hva du skal gjøre når Google Assistant ikke vil spille musikk

Når Google Assistant ikke spiller musikk, kan det være et problem med Google-appen, den tilknyttede Google-kontoen din eller kommandoen du bruker for å spille musikk. Hvis du har problemer med å spille lokal musikk, kan du kanskje få den til å fungere igjen ved å følge et av disse seks feilsøkingstipsene:

  • Bekreft at Google-appen og musikktjenesteappen din har de nødvendige tillatelsene.
  • Koble Google Assistant-enheten og musiktjenestekontoen til den samme Google-kontoen.
  • Prøv å koble en ny musikktjeneste til Google-kontoen din.
  • Angi riktig standard musikktjeneste på Google Assistant-enheten.
  • Ta med uttrykket "i biblioteket mitt" i forespørselen din når du prøver å spille av musikken som er lagret på enheten din.
  • Lag en spilleliste med lokalt lagret musikk, og be Google Assistant om å spille den.

La oss utforske tilnærminger til hver av disse feilsøkingsideene.


Hvordan sjekke apptillatelsene dine for Google App og Music Service

Google Assistant kan ikke fungere ordentlig hvis den ikke har tilgang til Google-appen og andre kjernefunksjoner. Disse tilgangskontrollene stilles inn via telefonens tillatelsesinnstillinger. Tillatelser bestemmer hvilke apper som har tilgang til hvilke funksjoner. For eksempel trenger Google-appen tilgang til telefonens mikrofon for å høre talekommandoer. Musikkapper, inkludert Google Play Musikk, krever også visse tillatelser for å fungere som annonsert.

Google Play Musikk blir faset ut til fordel for YouTube Music, og vil trolig forsvinne i slutten av 2020. Selskapet gjør det enkelt å overføre spillelister og musikk fra Google Play Music til YouTube Music.

Slik kontrollerer du tillatelser på en Android-enhet:

Tillatelser fungerer annerledes på iOS-enheter. Hvis du for eksempel vil endre mikrofoninnstillinger på en iOS-enhet, går du til innstillinger > Privatliv > Mikrofon. Slå hver app på eller av for å kontrollere mikrofontilgang.

  1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din og velg Apper og varsler.

    Hvis du har en eldre versjon av Android, må du kanskje velge Apps i stedet.

  2. Plukke ut Google.

  3. Plukke ut Tillatelser.

  4. Hvis noen av glidebryterne er slått til venstre eller gråtonet, skyver du dem til høyre. Velg bakpilen til du kommer tilbake til Apper og varsler skjermen.

  5. Velg appen du bruker for å spille musikk. Dette eksemplet bruker Google Play Music.

    Kompatible musiktjenester inkluderer blant annet Google Play Musikk, Spotify, Pandora, TuneIn, iHeartRadio og YouTube Music.

  6. Plukke ut Tillatelser.

  7. Bekreft at appen har lagringstillatelse hvis du vil at den skal ha tilgang til lokalt lagrede musikkfiler. Glidebryteren ved siden av Lagring skal være til høyre.

  8. Sjekk om Google Assistant er i stand til å spille musikk.


Slik kobler du Google Assistant Device and Music Service til samme Google-konto

Noen musikktjenesteapper, for eksempel Google Play Musikk, krever at både Google Assistant og musikkappen din er knyttet til den samme Google-kontoen. Hvis du bruker flere Google-kontoer, kan en uoverensstemmelse her forhindre Google Assistant i å spille musikk.

Det samme grunnleggende problemet kan også forårsake problemer med Google Home. Hvis du har dette problemet, kan du prøve å koble til musikkkontoer, som Spotify, fra Google Home-appen på telefonen din.

  1. Åpne Google-appen, og velg de Flere menyen.

    Avhengig av versjonene av Android og Google-appen du har installert, kan du se det ⋮ Mer, ☰ Mer, Eller bare Flere .

  2. Sjekk Google-kontoen øverst på menyskjermen. Musikk-tjenesteappen din må kobles til hvilken konto som er oppført her.

  3. Hvis du trenger å bytte Google-app som brukes av Google Assistant, velger du pil ned.

  4. Velg kontoen du vil bruke med Google Assistant. Hvis du ikke ser kontoen du prøver å koble til, velger du Legg til en ny konto og følg instruksjonene på skjermen for å legge til en ny Google-konto på enheten din.

    Hvis du ikke ser kontoen du prøver å koble til, velger du Legg til en ny konto og følg instruksjonene på skjermen for å legge til en ny Google-konto på enheten din.

  5. Åpne musikkappen din. (Dette eksemplet bruker Google Play Music.) Velg menyikonet som er angitt med tre horisontale linjer).

  6. Din nåværende konto vises øverst til venstre på skjermen. Brukerikoner tilknyttet flere kontoer vises til høyre for det. Hvis feil Google-konto er valgt, velger du riktig konto.

  7. Plukke ut Bytte om.

  8. Gjenta denne prosessen for hver musikktjeneste-app du bruker.


Hvordan koble nye musikkkontoer til Google Assistant når det ikke spiller musikk

Det er en sjanse for at du kan ha et problem med Google Play Musikk-appen eller kontoen din. Å koble til en ny musikkonto kan løse problemet.

Hvis Google Assistant er i stand til å spille musikk med den nylig koblede tjenesten, må du dobbeltsjekke at du bruker den samme Google-kontoen i både Google Assistant og Google Play Music. Hvis du er det, kan du prøve å avinstallere og installere Google Play Musikk på nytt, eller hvilken som helst musikkstrømningsapp som gir deg problemer.

Slik kobler du en ny musikkstreamingtjenestekonto til Google Assistant:

  1. Åpne Google Assistant app, og velg profilen din bildet øverst til høyre.

    Avhengig av versjonene av Android og Google-appen du har installert, kan du se det ⋮ Mer, ☰ Mer, Eller bare Flere .

  2. Plukke ut innstillinger.

  3. Plukke ut musikk.

  4. Velg linkikonet ved siden av musikkappen din.

    Tjenester som Pandora og Spotify har både gratis og premiumversjoner. Hvis du ikke har et abonnement på noen av disse tjenestene, oppretter du en gratis konto og kobler den deretter ved hjelp av disse instruksjonene.

  5. Plukke ut Koble til konto.

  6. Plukke ut Enig.

    Hvis du aldri har logget på Spotify på enheten din, kan det hende du må laste ned og logge på Spotify-appen i løpet av dette trinnet.

  7. Gjenta de forrige trinnene for hver ekstra musikktjeneste du vil koble til.

    Du kan spille musikk fra en hvilken som helst koblet tjeneste ved å spesifisere tjenesten i Google Assistant-talekommandoen.

  8. Sjekk om Google Assistant kan spille musikk fra noen av de nylig koblede tjenestene.


Slik setter du standard musiktjeneste på en Google Assistant-enhet

Du kan velge standardtjenesten du vil bruke hvis ingen andre tjenester er spesifisert. Prøv å velge en annen standardtjeneste, som å bytte fra Google Play Musikk til Spotify, og se om det lar Google Assistant spille musikk.

  1. Åpne Google Assistant app.

  2. Velg profilbildet ditt øverst til høyre, og velg deretter Tjenester > musikk.

  3. Velg en standard musikktjeneste for Google Assistant.

Hva skal jeg gjøre når Google-assistenten ikke spiller sanger i biblioteket ditt?

Google Assistant er designet for å kunne spille musikk fra streamingtjenester som Google Play Musikk og Spotify, samt frakoblet musikk fra lokal lagring på telefonen din. Hvis du har problemer med å få Google Assistant til å spille musikk fra telefonen din, angir du "i biblioteket mitt" på slutten av kommandoen.

For eksempel ber kommandoen "Spill Sleater-Kinney i biblioteket mitt" Google Assistant om å åpne lokalt lagrede sanger fra bandet Sleater-Kinney ved hjelp av standardmusikkappen din.

Lag en spilleliste for å omgå andre problemer

Den beste løsningen for vanskelige, ikke-spesifikke problemer er å lage spillelister ved hjelp av musikkfiler som er lagret på telefonen, og deretter be Google Assistant om å spille en av disse spillelistene.

Lag for eksempel en spilleliste i Google Play Musikk ved hjelp av lokalt lagrede sanger. Bruk kommandoen "Spill av [navn på opprettet spilleliste]." Hvis Google Assistant fremdeles ikke er i stand til å spille noen av de lokalt lagrede filene dine, kan det hende du må vente på at Google skal gi ut en løsning som adresserer en spesifikk feil eller inkompatibilitet mellom enheter og tjenester. Besøk det offisielle Google Assistant-supportforumet for mer informasjon og for å rapportere problemet ditt.


Legg igjen en kommentar