Hva du skal gjøre når Mac-kameraet ikke fungerer

Mange av Apples stasjonære og bærbare datamaskiner inkluderer et innebygd webkamera, som selskapet munter kaller et FaceTime-kamera. Imidlertid, hvis mac-webkameraet ditt ikke fungerer, og vises som frakoblet eller utilgjengelig når du prøver å få tilgang til det, kan det hende du ikke føler deg så blid. Her er hva du kan gjøre for å prøve å få det i gang igjen.

bildekreditt: Chad Springer / Image Source / Getty Images

  1. Se etter applikasjoner som bruker kameraet. Vanligvis kan bare en enkelt Mac-app bruke kameraet om gangen. Forsikre deg om at applikasjonen du prøver å bruke ikke blir nektet tilgang til kameraet fordi noe annet bruker det for øyeblikket. Du kan prøve å løse dette problemet ved å lukke alle andre åpne applikasjoner som kan bruke kameraet. Noen eksempler på apper inkluderer FaceTime, Skype og Photo Booth.

    Hvis du ikke er sikker på hvilke applikasjoner som kan få tilgang til kameraet ditt, kan du lagre arbeidet ditt og deretter lukke alle åpne apper for å utelukke alt.

  2. Start datamaskinen på nytt. Du kan utføre en omstart ved å gå til Apple-menyen øverst til venstre på Mac-skjermen og klikk på Restart alternativ. Hvis noen prosesser bruker kameraet i bakgrunnen, kan en omstart løse problemet og gi deg full tilgang til kameraet igjen. Når datamaskinen er slått på igjen, må du sjekke om webkameraet fungerer på en normal måte.

  3. Tilbakestill Mac-systemkontrolleren. Dette høres kanskje litt overveldende ut, men ikke bekymre deg. Hvis Mac-webkameraet ditt ikke fungerer som det skal, kan du tilbakestille det som kalles System Management Controller (SMC). SMC kontrollerer mange av maskinvarefunksjonene på din Mac, og omstart av den kan tjene som en løsning på problemene dine.

    Tilbakestill en MacBook SMC

    Hvis du har en MacBook-datamaskin, kan du her tilbakestille SMC.

    1. Start med å slå av MacBook-maskinen
    2. Forsikre deg om at MacBook-strømadapteren er koblet til datamaskinen.
    3. Hold nede på MacBook-tastaturet Skift + Control + Alternativer tastene samtidig, og slå deretter på strømmen for å starte datamaskinen.
    4. Etter at du har slått på maskinen, beholder du Skifte, Kontrollog Alternativtaster alle holdt nede samtidig.
    5. La det gå tretti sekunder før du slipper tastene, slik at Mac-en kan starte som normalt.
    6. Når datamaskinen din har startet, må du sjekke om du nå har tilgang til kameraet.

    Tilbakestill en iMac, Mac Pro eller Mac Mini SMC

    Hvis du har et Mac-skrivebord, kan du her tilbakestille SMC.

    1. Start med å slå av Mac-en.
    2. Koble strømledningen fra Mac-en.
    3. Hold nede Mac-ene strømknappen i tretti sekunder.
    4. Frigjør strømknappen, fest strømkabelen på nytt, og start Mac-en som vanlig.
    5. Når datamaskinen din har startet, må du sjekke om du nå har tilgang til kameraet.
  4. Gå til en Apple-tekniker. Hvis ingen av de foreslåtte løsningene ovenfor kan gjenopprette Mac-ens webkamera, må du finne en Apple Store eller autorisert Apple-tekniker for å få Mac-en din reparert. Apple Stores tilbyr gratis teknisk support i Genius Bar i butikken. Vi anbefaler at du gjør en avtale online på Apples støttenettsted, slik at du får mye kortere ventetid for å se en tekniker når du ankommer butikken.

    Hvis du ikke kan gjøre en avtale på nettet, godtar Apple Stores vanligvis avtaler, men ventetiden kan variere fra bare noen få minutter til noen få timer.

  5. Ring Apple Support. Et alternativ til å gå til en Apple Store, kontakt Apples telefonbaserte support for å finne en løsning uten å måtte forlate hjemmet ditt.


Legg igjen en kommentar