Hva du skal gjøre når Gmail ikke fungerer på iPhone

Gmail er den mest populære e-posttjenesten på nettet. Imidlertid, så strømlinjeformet og så enkelt å bruke som det generelt er, kan det, som andre e-posttjenester, støte på problemer. Denne veiledningen dekker de vanligste problemene som iPhone-eiere sannsynligvis vil ha med tjenesten, og den forklarer hvordan du løser dem. Fra å ikke kunne sende eller motta e-post til ikke å koble til Gmail-serveren via iPhone, vil du at du bruker kontoen din igjen på kort tid.


Hva du skal gjøre når du ikke kan få Gmail på iPhone

Ofte kan det oppstå problemer hvis du prøver å bruke Gmail på iPhone mens du er på ferie eller på et sted du ikke pleier å besøke normalt. Når du oppdager at du er et sted du vanligvis ikke er, kan Gmail noen ganger slutte å la deg få tilgang til serveren deres når du åpner Mail-appen på iPhone. Dette problemet kan fortsette selv når du kommer hjem fra en tur.

Vanligvis vet du at dette er et problem fordi du får en av en rekke feilmeldinger. "Kan ikke få e-post", "Kan ikke sende e-post" og "Kan ikke koble til ved hjelp av SSL" er noen av de vanligste, og selv om de kan variere i nøyaktig formulering, indikerer de alltid at du har et problem.

Heldigvis kan du takle dette problemet ved å gå til Gmail-nettstedet på iPhone og aktivere enheten din. Dette er hva du gjør:

  1. Åpne iPhone-ene nettleser (mest sannsynlig Safari)
  2. Gå til gmail.com
  3. Logg deg på konto du har problemer med (sørg for at du er logget av en annen konto)
  4. Deretter kopierer og limer du inn følgende lenke i nettleserens adresse / URL-linje: https://accounts.google.com/b/0/displayunlockcaptcha
  5. Pek Fortsett

Hvis du ikke kan hente Gmail i Safari, har du kanskje ikke en god internettforbindelse, ellers kan Gmail være nede. Hvis noen av disse er tilfelle, kan du stoppe her og prøve å finne ut hvilken det er.

Du vil da se en side som sier "Kontotilgang aktivert. Prøv å logge på Google-kontoen din igjen fra den nye enheten eller applikasjonen din."

Etter å ha gjort dette, bør du kunne åpne iPhone's Mail-app og begynne å motta / sende som normalt.


Hva skal jeg gjøre når Gmail ikke fungerer på iPhone: Sjekk enhetsaktivitet

Mens metoden ovenfor vanligvis løser de fleste Gmail-problemer, kan du også prøve å sjekke Gmail-kontoen din for eventuelle e-postmeldinger fra Google som varsler deg om en "uvanlig" pålogging.

Slike e-poster inneholder vanligvis en rød boks som sier "VURDER ENHETENE NÅ. "Du bør klikke på denne lenken og, hvis nødvendig, muliggjøre din iPhone.

Alternativt kan du logge på Google-kontoen din (via smarttelefonen eller datamaskinen) og sjekke enhets- og aktivitetsoversikten.

  1. Logg på Gmail (hvis du gjør dette på iPhone, trykker du på 'Gå til Gmail-nettstedet for mobil' og deretter på "Vis Gmail på skrivebordet" -linken nederst i Innstillinger-menyen)
  2. Klikk på Gmail-kontoens profilbilde og klikk Google-konto (du trenger ikke å klikke på kontobildet ditt når du gjør dette på iPhone)
  3. Klikk Enhetsaktivitet og sikkerhetshendelser
  4. Rull ned til Nylig brukte enheter undermenyen og klikk ANMELD ENHETER

Etter å ha gjort dette, klikk på iPhone. I de aller fleste tilfeller vil dette gi deg detaljene for din siste pålogging. Imidlertid, hvis det er en aktiver knappen, klikker du på den. Etter å ha gjort dette, kan du prøve å logge på Gmail-kontoen din ved hjelp av Mail-appen på iPhone.


Hva skal jeg gjøre når Gmail ikke fungerer på iPhone: Aktiver IMAP

En annen ganske vanlig årsak til iPhone Gmail-problemer er IMAP. Dette står for internettmeldingsadgangsprotokoll, en teknologisk standard som lar Gmail-kontoen din sende all kontoinformasjonen din til og fra smarttelefonen din. Normalt bør IMAP gi deg ingen problemer eller problemer i det hele tatt, men hvis det blir slått av (av en eller annen grunn), vil det forhindre Gmail i å jobbe på iPhone.

Slik ser du hvordan du sjekker om IMAP er aktivert, og hvordan du slår den på igjen hvis den ikke er det.

  1. Bruk din stasjonære eller bærbare datamaskin, gå til gmail.com og logg på Gmail-kontoen din
  2. Klikk på innstillinger tannhjul øverst til høyre på skjermen
  3. Klikk innstillinger
  4. Klikk på Videresending og POP / IMAP tab
  5. Rull ned til IMAP-tilgang underoverskrift og klikk Aktiver IMAP, hvis den ikke allerede er på

Dette aktiverer IMAP for Gmail, noe som vil bety at iPhones Mail-app begynner å sende og motta e-post igjen.

I tilfelle du ikke har tilgang til en stasjonær eller bærbar datamaskin, kan du fullføre prosessen ovenfor ved hjelp av iPhone. Dette er hva du gjør:

  1. Ved å bruke iPhones nettleser (f.eks. Safari), gå til gmail.com og logg på Gmail-kontoen din
  2. Trykk på "Gå til Gmail-nettstedet"lenke nederst på skjermen
  3. Trykk på Flere  -knappen øverst til venstre på skjermen
  4. Rull ned til bunnen av siden, til undermenyen "Vis Gmail i", og trykk på "desktop"
  5. Pek innstillinger, fra menylinjen som går øverst på skjermen
  6. Trykk på Videresending og POP / IMAP tab
  7. Rull ned til IMAP-tilgang underoverskrift og trykk Aktiver IMAP, hvis den ikke allerede er på

Det er det, og forutsatt at IMAP ikke var aktivert før, skulle iPhone begynne å jobbe med Gmail-kontoen din igjen.


Hva skal jeg gjøre når Gmail ikke fungerer på iPhone: iOS 6 og tidligere

Mens denne guiden dekker nyere iPhones og versjoner av iOS, er det ett ekstra alternativ som brukere kan prøve hvis de kjører iOS 6 eller tidligere. Det innebærer å la 'mindre sikre' apper få tilgang til Gmail-kontoen din:

  1. Logg på Gmail (hvis du gjør dette på iPhone, trykker du på 'Gå til Gmail-nettstedet for mobil' og deretter på "Vis Gmail på skrivebordet" -linken nederst i Innstillinger-menyen)
  2. Klikk på Gmail-kontoens profilbilde og klikk Google-konto (du trenger ikke å klikke på kontobildet ditt når du gjør dette på iPhone)
  3. Klikk Enhetsaktivitet og sikkerhetshendelser
  4. Bla ned til "Tillat mindre sikre apper"underoverskrift nederst på siden
  5. Klikk på glidebryteren, slik at den beveger seg i det blå On posisjon

Brukere av iOS 6 vil da kunne bruke Gmail via Mail-appen på iPhones. Gitt at iOS 6 ikke er like sikker som nyere versjoner, kan det imidlertid være en god ide å oppgradere.


Hva skal jeg gjøre når Gmail ikke fungerer på iPhone: Slett og gjenopprett konto

Forutsatt at ingen av metodene ovenfor har løst problemet, er en ting du kan prøve når Gmail ikke fungerer på iPhone, å slette Gmail-kontoen din fra smarttelefonen og deretter sette den opp igjen.

Før du tar dette trinnet, eller lenger ned, må du sjekke online for å forsikre deg om at problemet ikke er et Gmail-svikt. Åpenbart, hvis Gmail er nede, er det ingen vits i å gjøre noe mot telefonen din, da dette ikke vil hjelpe situasjonen.

Slik sletter du kontoen:

  1. På iPhone, trykk innstillinger
  2. Pek Passord og kontoer
  3. Trykk på din Gmail-konto
  4. Til slutt trykker du på Slett konto

Deretter vil du åpenbart sette opp Gmail-kontoen igjen på iPhone:

  1. Gå til Passord og kontoer en gang til
  2. Pek Legg til konto
  3. Pek Google
  4. Skriv inn din Gmail-adresse
  5. Pek NESTE
  6. Skriv inn Gmail-kontoene dine passord
  7. Pek NESTE en gang til
  8. Sjekk det Post er aktivert, og aktiver Kontakter, Kalender og Notater hvis du vil ha tilgang til disse på iPhone
  9. Pek Spar

Det er det, selv om Gmail-brukere med tofaktorautentisering aktivert, bør merke seg at de må oppgi en Google Authenticator-kode etter trinn 7.

Hva skal jeg gjøre når Gmail ikke fungerer på iPhone: Gjenopprett iPhone

eple

Et siste alternativ hvis du har prøvd alt ovenfor, og du er sikker på at det ikke er et Gmail-svikt, er å utføre en tilbakestilling av fabrikken og gjenopprette iPhone til en tidligere sikkerhetskopi. Dette kan hjelpe i situasjoner der en slags systemfeil på iPhone gjør Gmail utilgjengelig.

Først sikkerhetskopier dataene dine. Enten kan du bruke iTunes, av tilkobling iPhone til en datamaskin ved hjelp av en USB-kabel, åpner undermenyen på iTunes og velger deretter Sikkerhetskopier nå. Eller du kan bruke iCloud ved å gå til innstillinger på iPhone, klikker du på Navn (dette trinnet gjelder ikke iOS-versjoner tidligere enn 10.2) iCloud, og endelig iCloud Backup.

Når du er sikkerhetskopiert, må du slå av Find My iPhone funksjonen.

  1. Gå til innstillinger
  2. Trykk på din Navn (gjelder ikke iOS-versjoner tidligere enn 10.2)
  3. Pek iCloud
  4. Sveip på Find My iPhone skyveknappen til den hvite Av-posisjonen
  5. Bla til bunnen og trykk på Logg av

Til slutt kan du utføre tilbakestillingen til fabrikken ved å følge følgende vei: Innstillinger> Generelt> Tilbakestill> Slett alt innhold og alle innstillinger. Når du har tilbakestilt iPhone, må du gjenopprette den siste sikkerhetskopien (se nedenfor), og deretter konfigurere Gmail-kontoen din på nytt (som beskrevet i forrige avsnitt).

Slik gjenoppretter du ved hjelp av en iCloud-sikkerhetskopi:

  1. Når du setter opp iPhone for første gang etter tilbakestillingen, trykker du på Gjenopprett fra iCloud Backup på Apps & Data-skjermen
  2. Trykk på backup du vil gjenopprette (dvs. den du laget før du tilbakestiller iPhone)

Slik gjenoppretter du ved hjelp av iTunes:

  1. Bruk en stasjonær eller bærbar datamaskin og en USB-kabel til å koble iPhone til iTunes
  2. Klikk på iPhone-ikonet øverst til venstre på iTunes-skjermen
  3. Klikk Restore Backup
  4. Finn ønsket backup fra rullegardinmenyen "iPhone-navn" og klikk på den for å velge
  5. Klikk Gjenopprette

Legg igjen en kommentar