Slik bruker du klistrelapper i Windows 10

Fargerike klistrelapper er en nyttig måte å hjelpe deg med å huske viktige ting, og Windows har sin egen versjon av virtuelle skrivebordsnotater tilgjengelig. Lær hvordan du får klistrelapper på Windows 10 og hvordan du bruker Sticky Notes-appen for Windows.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.


Hvordan få klistrelapper på Windows 10

Sticky Notes-appen er innebygd i Windows 10, så det er ingenting du trenger å gjøre for å laste den ned. Hvis Sticky Notes utilsiktet ble slettet fra datamaskinen din, kan du laste den ned fra Microsoft Store.

Du kan også bruke Sticky Notes i Windows 7 eller Windows Vista.

  1. Skriv inn "klebrig" i søkefeltet i Windows nederst til venstre på skjermen. Sticky Notes-appen skal vises til venstre for søkeresultatene.

  2. Plukke ut Åpen for å begynne å bruke appen. Vinduet Velkommen til klistrelapper åpnes.

    Plukke ut Fest til Start or Fest til oppgavelinjen for å holde appen lett tilgjengelig for fremtidig bruk.

  3. Plukke ut Kom i gang for å begynne å bruke Sticky Notes-appen med Microsoft-kontoen du er logget på. Alternativt velger du Bruk en annen konto for å logge på med en annen Microsoft-konto og fortsette.

    Ved å logge på med Microsoft-kontoen din synkroniseres notatene dine med andre enheter, Outlook og andre steder du logger på.

  4. Vent mens du er logget inn. Sticky Note-appen åpnes med et nytt notat klart til bruk.


Hvordan lage nye klistrelapper på Windows 10

Når du har Sticky Notes-appen åpen, velger du Mer (+) øverst til venstre i Sticky Notes-vinduet for å opprette et nytt notat.

Når et nytt notat åpnes, skriver du inn informasjonen du ønsker på brødteksten. Den lagres automatisk i appen, selv om du lukker notatet. Åpne notatlisten for å bla etter et notat eller søke etter et nøkkelord eller en setning i søkeboksen.

Hvis du ikke har appen åpen, men du har den festet til oppgavelinjen, høyreklikker du appen på oppgavelinjen og velger Ny merknad.


Slik formaterer du klistrelapper

Tilpass teksten, endre utseendet til en klistrelapp, eller legg til et bilde til en klistrelapp, hvis ønskelig.

  1. Åpne en ny klistrelapp, og velg trepunktet meny ikonet i øverste høyre hjørne.

  2. Velg fargen du vil bruke på gjeldende notat.

  3. Velg hvilken tekst du vil formatere, og velg et formateringsalternativ nederst i notatvinduet. Alternativene inkluderer:

    • Fet
    • Kursiv
    • Understreking
    • Gjennomstreking
    • Bullets

  4. Hvis du vil legge til et bilde i en klistrelapp, velger du Legg bilde ikonet nederst til høyre i notatet, naviger til bildet på datamaskinen din, og velg deretter Åpen.

    For å fjerne et bilde fra et notat, høyreklikker du på bildet og velger Slett bilde, bekreft deretter at du vil slette bildet.

  5. Lukk notatet og appen når du er ferdig.


Hvordan bruke klistrelapper med Cortana

Cortana er den virtuelle assistenten som er tilgjengelig i Windows 10. Ved å aktivere Insights i Sticky Notes-appen, kan Cortana skanne notatene i listen din for å finne det du trenger, på jakt etter alt fra datoer og telefonnumre til adresser og nettsteder. Cortana kan bruke denne informasjonen til å forenkle handlingen på notatene dine eller lage påminnelser på dine vegne.

  1. Åpne Sticky Notes-appen.

  2. Velg innstillinger tannhjulikon øverst til høyre i appvinduet. Sticky Notes-innstillingene åpnes i vinduet.

  3. Rull ned til Generelt-delen, og slå deretter Aktiver innsikt til On.

  4. Gå tilbake til hovedvinduet.

  5. Åpne et eksisterende notat eller opprett et nytt notat som inneholder informasjon for Cortana å hente på, for eksempel en adresse, tid, dato eller til og med et ord som refererer til et tidspunkt eller en dato, for eksempel "i morgen". Disse ordene og setningene ser nå ut til å være hyperkoblet.

  6. Velg et hyperkoblet ord eller en setning for å se en foreslått handling fra Cortana. For eksempel en Legg til påminnelse ledeteksten vises hvis du velger tid og dato.


Legg igjen en kommentar