Hva du skal gjøre når subwooferen ikke fungerer som den skal

Før du bestemmer deg for å fjerne og erstatte en antatt dårlig subwoofer, må du gå gjennom disse raske trinnene (som når et stereoanlegg ikke gir noen lyd) for å diagnostisere og løse problemet. I verste fall? Du kan komme til å handle for en oppgradering.

Miguel Co / Web

Før du setter i gang, må du sørge for at alt utstyr er slått av, inkludert subwooferen. Du vil aldri koble til eller koble fra kabler mens noe er på, for ikke å få noe utilsiktet skade.

  1. Kontroller tilkoblingene og høyttalerkablene. Start fra subwooferen og sjekk alle ledningene og tilkoblingspunktene som går til forsterkere, mottakere eller høyttalere. Kontroller at kablene er ordentlig koblet til og satt i riktig sted.

    Inngangene på baksiden av subwooferen plugges vanligvis inn i subwooferutgangen på baksiden av mottakere eller forsterkere. Hvis subwooferen kobles til høyttalerutgangene på mottakeren eller forsterkeren, må du inspisere hele ledningstilkoblingens lengde for mangler. Hvis noe ledning ser ut til å være slitt, revet eller skadet, må du bytte ut disse ledningene før du prøver å bruke utstyret igjen. Utfør en rask test på ledninger for å sjekke at de fungerer.

    Slik skjøter du ledninger og utvider stereohøyttalertilkoblingene i 5 trinn

  2. Kontroller uttak, strømkabel og sikring. De fleste subwoofere har en "standby" LED som lyser for å indikere aktiv effekt. Hvis den ikke lyser, må du kontrollere at subwooferen er ordentlig koblet til et stikkontakt, overspenningsvern eller strømuttak. Hvis stikkene på en plugg glir ut halvveis - det er ofte nok til å forhindre strømmen - bøy dem forsiktig slik at kabelen forblir tilkoblet etter at du har sluppet taket. Forsikre deg om at alle tilhørende brytere (f.eks. På vegger, strømskinner osv.) Vendes til på-stilling. Hvis subwooferen fremdeles ikke slås på, kan du prøve å koble den til et annet stikkontakt som du vet fungerer ordentlig.

    Som med høyttalerkablene, inspiser subwooferens strømkabel for skader eller mangler. Noen subwoofere er utstyrt med en sikring, som kanskje eller ikke krever fjerning av en bakplate. Hvis sikringen er en funksjon, og hvis du er komfortabel med å tukle med elektronikk, må du sjekke om den må byttes ut. Ellers må du først kontakte produsenten eller det lokale verkstedet.

  3. Sjekk system- og menyinnstillinger. Hvis alle ledningene og kablene ser bra ut, kan du gå tilbake til menyinnstillingene på mottakeren eller forsterkeren din - du vet aldri om noen kan ha endret alt ved et uhell. Kontroller at subwooferen er tilknyttet de riktige valgene for lydinngang. Forsikre deg om at subwooferens utgang ikke også er justert ned.

    Hvis inngangsenheten tilbyr høyttalerinnstillinger, velger du det minste alternativet først. Noen ganger kan høyttalerstørrelsen settes til noe større, slik at subwooferen ikke mottar noe signal. Noen mottakere vil faktisk tillate subwoofere å operere med en stor høyttalerinnstilling, så se produkthåndboken for mer informasjon.

    Subwoofer-summer eller hummer? Ta tilbake den rene bommen

  4. Bekreft tilkoblinger, slå på subwooferen, og still inn volumet. Etter at alle tilkoblinger og innstillinger er bekreftet, slår du på subwooferen. Sjekk volumnivået på subwooferen og mottakeren eller forsterkeren før du sender lydinngang. Start volumet lavt og øk det gradvis for å avgjøre om subwooferen fungerer som den skal. Velg musikktestspor med lavt bassinnhold, så det er ingen tvil om det på en eller annen måte.


Hvis ingenting fungerer, bør du vurdere å bytte ut subwooferen

Hvis subwooferen ikke slås på i det hele tatt, eller den slås på, men ikke spiller noe, er det en god sjanse for at den er defekt og må byttes ut. Koble om mulig en separat subwoofer til senderenheten for å teste at maskinvarefeil ikke er relatert til avsenderen. Hvis den andre subwooferen fungerer, er det veldig sannsynlig at originalen faktisk er dårlig. Men før du begynner å handle, bør du gjøre noe med det grunnleggende om subwooferen, slik at du vet hva som passer best for dine preferanser.

Ingen lyd fra stereoanlegget ditt? Slik diagnostiserer og løser du det

Legg igjen en kommentar