Hva du skal gjøre hvis USB-deling ikke fungerer

Siden det vanligvis brukes som en sekundær metode for å koble til internett, kan selv USB-deling ikke fungerer, kan det være veldig frustrerende. Heldigvis er det en rekke måter å løse tethering-problemer med Windows på.

Tips i denne artikkelen fungerer for Windows 10, 8.1 og 7.


Hvordan fikse USB-deling fungerer ikke

Før du feilsøker USB-tethering-problemet du står overfor, er det en god ide å sørge for at du har fulgt de riktige trinnene for tethering i Windows og satt det opp på telefonen.

 1. Deaktiver Wi-Fi: En trådløs forbindelse kan noen ganger komme i veien for internettdeling. Prøv å deaktivere Wi-Fi for å se om det løser tethering med Windows 10-problemet. For å gjøre det på iOS eller Android, sveip ned fra toppen av skjermen for å avsløre kontrollsenteret eller hurtiginnstillingene, og trykk deretter på Wi-Fi ikonet.

 2. Forsikre deg om at USB-kabelen fungerer og er koblet til: Forsikre deg om at USB-kabelen er riktig tilkoblet i begge ender. Hvis det er nødvendig, trekker du ut støpselet og kobler det til igjen. Å prøve en annen USB-kabel er også en god ide hvis du har en for hånden.

 3. Prøv en annen USB-port: Bruker du den raskeste USB-porten på systemet ditt? Hvis du er koblet til en USB 2.0-port, kan du prøve en USB 3.0 eller USB 3.1. Alternativt er det bare å prøve en annen. Du vet aldri om USB-porten er feil.

 4. Start alt på nytt: Å starte PCen eller den bærbare datamaskinen på nytt og starte telefonen på nytt er kanskje ikke løsningen på alt, men det er overraskende hvor ofte den kan fikse noe. Prøv det i dette tilfellet for å se om Windows-tethering-problemet ditt er løst.

 5. Kjør Windows Feilsøking: Windows Feilsøking fungerer ikke alltid, men når det gjør det, kan det spare mye hodepine.

  For å se om det kan løse problemet med USB-deling i Windows 10, søk etter “Feilsøk”I Windows-søkeboksen, og velg deretter det relevante resultatet. Når feilsøkingsvinduet lastes inn, velger du Network Adapter > Kjør feilsøkingsprogrammet, deretter følg instruksjonene på skjermen for å se om tethering-problemene dine er løst.

 6. Oppdater tethering driver: Noen ganger er Windows sin egen tethering driver ødelagt og gjør prosessen vanskeligere enn den burde være. For å fikse det:

  1. Søk etter Enhetsbehandling i søkefeltet i Windows og velg det aktuelle resultatet.
  2. Se ned på listen over enheter og velg Network Adapter for å utvide alternativene.
  3. Høyreklikk eller trykk og hold nede Ekstern NDIS-basert Internett-delingsenhet, velg deretter Eiendommer fra hurtigmenyen.
  4. Velg Driver fanen> Oppdater driveren > Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare.
  5. Følg instruksjonene på skjermen.

  Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å gjenta prosessen, men i stedet for å velge Søk automatisk ... velg Søk på datamaskinen etter driverprogramvare > La meg velge fra en liste over enhetsdriverne på datamaskinen min. Forsikre Vis kompatibel maskinvare er valgt, og velg deretter Ekstern NDIS-basert Internett-delingsenhet > neste.

 7. Oppdater Windows og enheten din: Hvis spesifikke driveroppdateringer ikke løser problemet, kan en generell Windows-, Android- eller iOS-oppdatering gjøre trikset.

 8. Endre APN-innstillingene dine: Android-brukere kan noen ganger løse problemer med deling av Windows ved å endre APN-innstillingene. Rull ned og trykk på APN Type, skriv deretter inn “standard, dun”Trykk deretter på OK. Hvis det ikke fungerer, har noen brukere angivelig funnet suksess med å endre det til “dun“I stedet.

 9. Endre MVNO-typen: Noen Android-brukere med tethering-problemer har funnet ut at det kan hjelpe å endre mobiloperatørtypen. Få tilgang til den ved å gå til innstillinger > Mobile Networks > Navn på aksesspunkt, og trykk deretter mobilleverandøren din fra listen. Rull ned og trykk på MVNO-type, og endre det til IMSI.

 10. Hvis ingen av de ovennevnte fungerer, kan du alltid gå den trådløse ruten. Du kan konfigurere telefonen din som en Wi-Fi-vertpot og koble den bærbare eller stasjonære datamaskinen trådløst. Hvis enheten ikke støtter trådløst, kan du alltid kjøpe en USB Wi-Fi-adapter.


Legg igjen en kommentar