Hva du skal gjøre når Windows 10-innstillingene ikke fungerer

Når Windows 10-innstillingene ikke fungerer, kan det manifestere seg på en av flere forskjellige måter:

  • Innstillingene åpnes ikke.
  • Innstillingene fungerer ikke etter åpning.
  • Ved å klikke på Innstillinger-ikonet åpnes Store-appen i stedet for Innstillinger.

Dette problemet oppstår ofte etter en Windows-oppdatering.

Dette problemet gjelder bare Windows 10.


Årsak til at Windows-innstillinger ikke fungerer

Hvis Windows 10 nylig har oppdatert, kan en oppdateringsfeil, ødelagte systemfiler eller ødelagte brukerkontofiler forårsake problemet.

Westend61 / Getty Images


Hvordan få Windows 10-innstillinger til å fungere

Hvis du har problemer med at Windows-innstillingene dine ikke fungerer, er det noen ting du kan prøve som kan gi dem liv.

  1. Start datamaskinen på nytt før du gjør noe annet. Dette trinnet korrigerer ofte feil i operativsystemet. 

  2. Prøv forskjellige måter å åpne Innstillinger på. Velg først start Menu nederst til venstre på skjermen og velg innstillinger, og Innstillinger-appen skal åpnes. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å høyreklikke på start Menu og velg innstillinger fra menyen.

    Hurtigtasten til Innstillinger-appen er Vinne+I.

    Velg Action Center-ikonet på oppgavelinjen og velg Alle innstillinger på bunnen av Handlingssenter.

    Hvis noen av disse metodene fungerer, velger du Innstillinger i Windows Oppdatering og sikkerhet > Feilsøk. Fortsett med noen av de oppførte problemene som samsvarer med problemet du opplever.

    Hvis ingen av disse metodene fungerer, kan du prøve løsningene nedenfor. 

  3. For å skanne etter manglende eller ødelagte systemfiler, kjør en systemfilkontroll som administrator. Utfør innenfor ledeteksten sfc / scannow. Etter at systemfilkontrollen er fullført, start datamaskinen på nytt og sjekk om Innstillinger fungerer. 

    Hva er ledeteksten i Windows, og hvordan åpner jeg den?

  4. Last ned og kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Update. Etter at du har kjørt verktøyet, start datamaskinen på nytt og sjekk om Innstillinger nå fungerer som de skal.

    Oppdater feilsøkingsprogrammet for Windows 10

    Du trenger kanskje administratorrettigheter for å kjøre feilsøkingsprogrammet. Oppgrader en konto til administratorstatus om nødvendig. 

  5. Installer på nytt innstillinger app. Åpne ledeteksten og kjør deretter:

    Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml”}

    Når du bruker denne metoden, registrerer du og installerer alle Windows 10-apper på nytt.

    Start Windows på nytt og sjekk om Innstillinger-appen fungerer. 

  6. Logg på datamaskinen din ved hjelp av en annen brukers påloggingsinformasjon. Forsikre deg om at brukeren har administratorrettigheter. Hvis kontoen ikke støter på problemer, kan du opprette en ny konto for deg selv og slette den opprinnelige kontoen.

    Klikk på for å opprette den nye kontoen Søk og type cmd. Høyreklikk Ledetekst, og velg Kjør som administrator. Skriv inn ved ledeteksten nettbruker nytt brukernavn nytt passord / legg til. (Bytt ut nytt brukernavn og nytt brukerpassord med det faktiske brukernavnet og passordet du har tenkt.)

    Deretter skriver du inn følgende kommando for å gjøre den nye brukeren til administrator: netto lokale gruppeadministratorer Admin / add. Logg deg av den aktive kontoen og logg på den nye. 

  7. Som en siste utvei, må du kanskje installere Windows 10 på nytt. 

    Denne metoden sletter alt på harddisken og installerer en ny kopi av Windows. Bruk bare dette alternativet hvis du vet at harddisken din fungerer som den skal, og du har brukt opp alle feilsøkingstipsene ovenfor.

  8. Hvis du fortsatt har problemer, bør du vurdere å konsultere en profesjonell for å få datamaskinen din løst. 


Legg igjen en kommentar