Hvordan åpne lukkede Safari-faner og Windows, og få tilgang til historikk

Å jobbe med faner i Safari kan være praktisk og hjelpe deg å holde orden. Men noen ganger vil du ved et uhell lukke en fane du bruker, og du tror kanskje du trenger å åpne en ny fane og angi URL-en igjen.

Heldigvis vil Safari huske fanen du nettopp lukket, og med en tur til en Safari-meny eller en hurtig tastaturkommando kan den tapte fanen åpnes igjen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Safari 10 og nyere.


Hvordan angre en lukket fane i Safari

Du kan åpne tapt fane ved å bruke fire metoder. Den første er å velge Angre Lukk fane fra Rediger menyen, eller trykk på Kommando + Z På tastaturet ditt.

Du kan gjenopprette flere faner du har lukket ved å bruke kommandoen gjentatte ganger.

En annen måte å åpne en side du har lukket på nytt, er å klikke og holde inne pluss tegn helt til høyre for Tabs-linjen. Vanligvis klikker du på dette en gang for å åpne en ny fane, men når du holder inne, åpnes en meny med en liste over de du nylig har lukket. Velg den du vil åpne igjen.

Den tredje måten er å velge Åpne sist lukket fane på nytt under Historie menyen eller trykk på Skift + Kommando + T På tastaturet ditt.

Til slutt kan du finne en liste over faner du nylig har lukket under Historie Meny. Mus over Nylig stengt for å se en liste over sider du kan åpne igjen, og klikk deretter den du vil gjenopprette.


Gjenopprette lukkede vinduer

Hvis du lukker et Safari-vindu, kan du åpne det på nytt som du kan åpne en lukket fane på nytt, men kommandoen er under en annen meny. Enten velg Åpne sist lukket vindu på nytt under Historie menyen, eller trykk på Skift + Kommando + T På tastaturet ditt.

Kommandoene på nytt Åpne sist lukket vindu og Åpne sist lukket på nytt har samme sted i historikkmenyen og hurtigtasten. Hvilket du ser avhenger av hvilken du nylig har stengt.

Åpne Safari Windows på nytt fra siste økt

Foruten å kunne åpne lukkede Safari-vinduer og faner, kan du også åpne alle Safari-vinduer som var åpne sist du avsluttet Safari.

Safari, som alle Apple-appene, kan bruke OS Xs CV-funksjon, som ble introdusert med OS X Lion. Fortsett lagrer tilstanden til alle de åpne vinduene i en app, i dette tilfellet ethvert Safari-vindu du har åpnet. Tanken er at neste gang du starter Safari, kan du gjenoppta akkurat der du slapp.

Fra Historie menyen, velg Åpne alle vinduer fra siste økt på nytt.


Legg igjen en kommentar