Hva du skal gjøre når du ikke kan aktivere en brukt iPhone

Å kjøpe en brukt iPhone fører noen ganger til problemer når du prøver å aktivere enheten på operatørens nettverk fordi iPhone ber om andres Apple-ID og ikke fungerer uten den.

Web


Hva skjer: Aktiveringslås

En bruker-iPhone som ikke kan aktiveres, skyldes vanligvis en funksjon i Apples Find My iPhone-tjeneste som heter Activation Lock. Activation Lock er et sikkerhetstiltak som Apple la til for å håndtere iPhone-tyverier. Før noen klarte å stjele en iPhone og ikke bli fanget før aktiveringslås, kunne de bare slette den, videreselge den og slippe unna med forbrytelsen. Activation Lock endret det.

Når telefonens opprinnelige eier har satt opp Finn min iPhone på enheten, lagres Apple-IDen som ble brukt til å aktivere enheten på Apples servere sammen med informasjon om den telefonen. Disse serverne vil bare aktivere telefonen igjen hvis den originale Apple ID-en brukes.

Kelly Miller / Web

Du blir blokkert fra å aktivere eller til og med bruke iPhone fordi du ikke har Apple ID-brukernavnet og passordet som opprinnelig ble brukt til å konfigurere telefonen. Det hjelper til med å forhindre tyveri: hvorfor bry deg om å stjele en telefon som ikke fungerer? På den annen side hjelper det deg ikke hvis du kjøpte telefonen legitimt.  

Mest sannsynlig glemte den forrige eieren bare å slå av Finn min iPhone eller slett enheten riktig før du solgte den (selv om det også kan være et tegn på at du har en stjålet enhet, så vær forsiktig). Du trenger bare å kontakte den forrige eieren og få dem til å ta et par trinn.

Det er mange nettsteder og tjenester som hevder å kunne fjerne Activation Lock uten den tidligere eieren. Vær veldig, veldig skeptisk til dem.


Slik fjerner du aktiveringslås på iPhone med den tidligere eieren

For å kunne bruke din nye iPhone, må du fjerne aktiveringslåsen ved å angi den tidligere eiers Apple-ID.

Begynn prosessen ved å kontakte selgeren og forklare situasjonen. Hvis selgeren bor så nær deg at du kan bringe telefonen tilbake til dem, gjør det. Når selgeren har iPhone i hånden, trenger de bare å oppgi Apple-ID-en på aktiveringslåseskjermen. Når det er gjort, starter du telefonen på nytt, og du kan fortsette med standard aktiveringsprosess.


Hvordan fjerne aktiveringslås med tidligere eier ved hjelp av iCloud

Ting blir litt mer komplekse hvis selgeren ikke fysisk har tilgang til telefonen. I så fall bruker selgeren iCloud for å fjerne telefonen fra kontoen sin ved å følge disse trinnene :.

  1. Gå til iCloud.com på hvilken som helst enhet.

     Web

    Hvis du får tilgang til iCloud.com på din iOS-enhet og har Finn min iPhone installert, vil du se et alternativ til Åpne Finn min iPhone. Trykk på den for å fortsette.

     Web

  2. Logg på med Apple-ID-en de brukte til å aktivere telefonen.

  3. Klikk Finn iPhone.

     Web

  4. Klikk Alle enheter. 

  5. Klikk på telefonen de selger deg, og klikk deretter på "i" -ikonet for å se detaljene.

    Web

  6. Klikk Fjern fra konto. Du må kanskje ha den forrige eieren Slett enheten først, hvis de ikke allerede har gjort det (se nedenfor).

Når det er gjort, bør du starte iPhone på nytt. Hvis du kan fortsette med den normale aktiveringsprosessen, er du klar.


Hva du skal gjøre hvis startskjermen eller passordskjermen er til stede

Avhengig av hva den forrige eieren gjorde eller ikke gjorde, er du kanskje ikke engang på Activation Lock-scenen. Hvis du slår på den nye telefonen din og ser enten iPhones startskjerm eller passordlåseskjermen, slettet selgeren ikke telefonen riktig før den solgte den til deg.

I dette scenariet trenger du selgeren for å slette enheten før du kan aktivere den. Her er hva den forrige eieren må gjøre:

  • Hvis telefonen kjører iOS 10 og nyere, bør selgeren logge av iCloud og deretter slette enheten ved å gå til innstillinger > general > Tilbakestill > Slett alt innhold og alle innstillinger.
  • Hvis telefonen kjører iOS 9, bør selgeren gå til innstillinger > general > Tilbakestill > Slett alt innhold og alle innstillinger og skriv inn Apple-ID-en når du blir bedt om det.

Når slettingsprosessen er fullført, vil telefonen være klar for aktivering.


Slik sletter du en iPhone ved hjelp av iCloud 

Hvis den forrige eieren ikke slettet iPhone ordentlig, og du ikke kan få telefonen fysisk til selgeren, kan selgeren bruke iCloud for å slette den. For å gjøre det må du sørge for at telefonen du prøver å aktivere er koblet til et Wi-Fi eller mobilnettverk, og så be selgeren om å følge disse trinnene:

  1. Gå til iCloud.com/#find.

  2. Logg på med Apple-ID-en de brukte på telefonen de selger deg.

  3. Klikk Alle enheter.

  4. Velg telefonen de selger deg.

  5. Klikk Slett iPhone.

  6. Når telefonen er slettet, klikker du på Fjern fra konto.

  7. Start telefonen på nytt, og du bør kunne sette den opp.

Slette en iPhone ved hjelp av Finn min iPhone-app

Den samme prosessen for å slette iPhone som ble utført ved hjelp av iCloud i den siste delen, kan gjøres ved hjelp av Finn min iPhone-appen som er installert på en annen iPhone. Hvis selgeren foretrekker å gjøre det, kobler du telefonen du kjøper til Wi-Fi eller mobiltelefon, og deretter får selgeren følge disse trinnene:

  1. Start Finn min iPhone-app.

  2. Logg på den med Apple-ID-en de brukte på telefonen de solgte deg.

  3. Velg telefonen de solgte deg.

  4. Pek Slett iPhone.

     Web

  5. Pek Slett iPhone (det er det samme knappnavnet, men på en ny skjerm).

     Web

  6. Skriv inn Apple-ID-en.

  7. Pek Slett.

  8. Pek Fjern fra konto.

  9. Start iPhone på nytt og start installasjonen.

Slik unngår du aktiveringslås når du selger iPhone

Hvis du skal selge iPhone, vil du ikke bli plaget av at selgeren din forteller deg at du ikke har slått av aktiveringslås. Sørg for at du har en jevn transaksjon ved å gjøre de riktige tingene før du selger iPhone. 


Legg igjen en kommentar