Hvordan lage et ISO-bilde fra en DVD, CD eller BD-plate

Hva å vite

Windows har ikke en innfødt måte å lage en ISO fra en DVD, men du kan bruke et gratis verktøy for å gjøre det.

Hvis du vil lage en ISO fra en DVD, må du ha en DVD-stasjon du kan bruke DVDen i.

ISO-filer, som plater de er opprettet fra, kan ta store mengder lagringsplass på harddisken.

Å lage en ISO-fil fra en DVD eller hvilken som helst plate er ganske enkelt med riktig gratisverktøy og er en fantastisk måte å sikkerhetskopiere viktige DVDer, BD-er eller CD-er til harddisken din.

Å lage og lagre ISO-sikkerhetskopier av viktige programvareinstallasjonsplater og til og med operativsystemoppsettplater er en smart plan. Kompletter det med en ubegrenset online sikkerhetskopieringstjeneste, og du har en nesten skuddsikker strategi for sikkerhetskopiering av plater.

ISO-bilder er flotte fordi de er selvstendige, perfekte representasjoner av dataene på en plate. Å være enkeltfiler, de er lettere å lagre og organisere enn direkte kopier av mappene og filene på en plate.

Windows har ikke en innebygd måte å lage ISO-bildefiler på, så du må laste ned et program for å gjøre det for deg. Heldigvis er det flere gratisverktøy tilgjengelig som gjør det enkelt å lage ISO-bilder.

Tid som kreves: Det er enkelt å lage en ISO-bildefil fra en DVD, CD eller BD-plate, men det kan ta alt fra noen minutter til over en time, avhengig av størrelsen på platen og datamaskinens hastighet.

Disse instruksjonene er for Windows-, macOS- og Linux-brukere. Det er en egen seksjon for hver opplæring.


Lag en ISO fra en DVD, BD eller CD-plate

  1. Last ned BurnAware Free, et helt gratis program som blant annet kan lage et ISO-bilde fra alle typer CD-, DVD- og BD-plater.

    BurnAware Free fungerer i Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP. Både 32-biters og 64-biters versjoner av disse operativsystemene støttes.

    Det er også "Premium" og "Professional" versjoner av BurnAware som ikke er gratis. Imidlertid er den "gratis" versjonen fullstendig i stand til å lage ISO-bilder fra platene dine, noe som er målet med denne opplæringen. Bare vær sikker på at du velger nedlastingskoblingen fra Burnaware Free området på nettstedet deres.

    Hvis du har brukt BurnAware Free før, og du ikke liker det, eller det ikke fungerte, er det alternative måter å lage en ISO fra en plate. Se noen andre programvareforslag nederst på denne siden.

  2. Installer BurnAware Free ved å kjøre burnaware_free_ [versjon] .exe-filen du nettopp har lastet ned.

    Under eller etter installasjonen kan du se ett eller flere valgfrie tilbud eller installere tilleggsprogrammer. Du kan avvise eller fjerne merket for noen av disse alternativene og fortsette.

  3. Kjør BurnAware Free, enten fra snarveien som er opprettet på skrivebordet eller automatisk via siste trinn i installasjonen.

  4. Plukke ut Kopier til ISO fra Disc Images-kolonnen.

    Kopier til bilde-verktøyet vises i tillegg til det eksisterende BurnAware Free-vinduet som allerede er åpent.

    Du har kanskje sett et Make ISO-ikon under Kopier til ISO, men du vil ikke velge det for denne oppgaven. Make ISO-verktøyet er for å lage et ISO-bilde ikke fra en plate, men fra en samling filer du velger, som fra harddisken eller en annen kilde.

  5. Velg den optiske diskstasjonen du planlegger å bruke, fra rullegardinmenyen øverst i vinduet. Hvis du bare har en stasjon, ser du bare ett valg.

    Du kan bare lage ISO-bilder fra plater som den optiske stasjonen støtter. For eksempel, hvis du bare har en DVD-stasjon, vil du ikke kunne lage ISO-bilder fra BD-plater fordi harddisken ikke kan lese dataene fra dem.

  6. Plukke ut Søk.

  7. Naviger til stedet du vil skrive ISO-bildefilen til, og gi filen som snart skal lages et navn i tekstboksen Filnavn.

    Optiske plater, spesielt DVDer og BDer, har plass til flere gigabyte data og vil opprette ISO-er av samme størrelse. Forsikre deg om at uansett hvilken stasjon du velger å lagre ISO-bildet, har det nok plass til å støtte det. Din primære harddisk har sannsynligvis rikelig med ledig plass, så det er sannsynligvis greit å velge en praktisk plassering der, som skrivebordet ditt, da stedet for å lage ISO-bildet.

    Hvis den endelige planen din er å få dataene fra en plate til en flash-stasjon slik at du kan starte opp fra den, må du vite at det bare å lage en ISO-fil direkte på USB-enheten ikke fungerer som du forventer. I de fleste tilfeller, som når du installerer Windows 10 fra en flash-stasjon, må du ta noen ekstra skritt for å få dette til å fungere. Se Hvordan brenne en ISO-fil til en USB-stasjon for å få hjelp.

  8. Velg Spar.

  9. Sett inn CD-, DVD- eller BD-platen du vil lage ISO-bildet fra, i den optiske stasjonen du valgte i trinn 5.

    Avhengig av hvordan AutoRun er konfigurert i Windows på datamaskinen din, kan det hende at platen du nettopp satte inn, kan starte (for eksempel kan filmen begynne å spilles av, eller du kan få et Windows-installasjonsskjermbilde). Uansett, lukk det som kommer opp.

  10. Plukke ut Kopier.

    Får du en Det er ingen plate i kildedrevmeldingen? I så fall er det bare å velge OK og prøv deretter om noen sekunder. Sjansen er at oppspenningen av platen i den optiske stasjonen ikke er fullført, så Windows ser den bare ikke ennå. Hvis du ikke kan få denne meldingen til å forsvinne, må du sørge for at du bruker riktig optisk stasjon og at platen er ren og uskadet.

  11. Vent mens ISO-bildet er opprettet fra platen din. Du kan se fremgangen ved å holde øye med fremdriftslinjen for bilde eller x for x MB skriftlig indikator.

  12. ISO-opprettingsprosessen er fullført når du ser meldingen Kopieringsprosess fullført sammen med tiden BurnAware fullførte å rive platen.

ISO-filen blir navngitt og lokalisert der du bestemte deg for i trinn 7.

Du kan nå lukke vinduet Kopier til bilde, og også vinduet BurnAware Free. Du kan også nå fjerne platen du brukte fra den optiske stasjonen.


Opprette ISO-bilder i macOS og Linux

Å lage en ISO i macOS er mulig med inkluderte verktøy.

  1. Åpne Diskverktøy. Du kan gjøre dette via applikasjoner > verktøy > disk~~POS=TRUNC.

  2. Gå til filet New Image Bilde fra [enhetsnavn].

  3. Navngi den nye filen og velg hvor du vil lagre den.

    Det er også muligheter for å endre format og krypteringsinnstillinger.

  4. Velg Spar for å lage bildefilen.

  5. Velg når du er ferdig Ferdig.

Når du har CDR-bildet, kan du konvertere det til ISO via denne terminalkommandoen:

hdiutil konvertere /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

For å konvertere ISO til DMG, utfør dette fra terminalen på din Mac:

hdiutil konvertere /path/originalimage.iso -format UDRW -o /path/convertedimage.dmg

I begge tilfeller, erstatt / path / originalimage med banen og filnavnet til CDR- eller ISO-filen, og / path / convertimage med banen og filnavnet til ISO- eller DMG-filen du vil opprette.

På Linux åpner du et terminalvindu og utfører følgende, og erstatter / dev / dvd med banen til den optiske stasjonen og / banen / bildet med banen og filnavnet til ISO du lager:

sudo dd if = / dev / dvd of = / path / image.iso

Lær hvordan du åpner et terminalvindu i Ubuntu hvis det er det du bruker.

Hvis du foretrekker å bruke programvare for å lage et ISO-bilde i stedet for kommandolinjeverktøy, kan du prøve Roxio Toast (Mac) eller Brasero (Linux).


Andre Windows ISO Creation Tools

Selv om du ikke vil kunne følge opplæringen vår nøyaktig, er det flere andre gratis ISO-opprettingsverktøy tilgjengelig hvis du ikke liker BurnAware Free, eller hvis det ikke fungerer for deg.

Noen favoritter vi har prøvd gjennom årene inkluderer InfraRecorder, ISODisk, ImgBurn, ISO Recorder, CDBurnerXP og Free DVD to ISO Maker.

Legg igjen en kommentar