Hva er Mom.exe?

MOM.exe er en integrert del av AMDs Catalyst Control Center, som er et verktøy som kan leveres med AMD-skjermkortdrivere. Selv om driveren er det som gjør at skjermkortet fungerer som det skal, er Catalyst Control Center nødvendig hvis du vil endre avanserte innstillinger eller overvåke driften av kortet. Når MOM.exe opplever et problem, kan Catalyst Control Center bli ustabilt, krasje og generere feilmeldinger.


Hva gjør MOM.exe?

På samme måte som mødre liker å overvåke barnas aktiviteter og fremdrift, er MOM.exe overvåkingskomponenten i AMDs Catalyst Control Center. Den starter sammen med CCC.exe, som er Catalyst Control Center-vertsapplikasjonen, og den er ansvarlig for å overvåke driften av ethvert AMD-skjermkort som er installert i systemet.

Som CCC.exe og andre tilknyttede kjørbare filer som atiedxx og atiesrxx, kjører MOM.exe vanligvis i bakgrunnen. Det betyr at du under normale omstendigheter aldri vil se eller måtte bekymre deg for det. Faktisk trenger du kanskje aldri å bekymre deg for Catalyst Control Center i det hele tatt, med mindre du spiller spill på datamaskinen din, bruker flere skjermer eller trenger tilgang til andre mer avanserte innstillinger.


Hvordan kom dette på datamaskinen min?

I de fleste tilfeller blir MOM.exe installert ved siden av AMDs Catalyst Control Center. Hvis datamaskinen fulgte med et AMD- eller ATI-skjermkort, kom det sannsynligvis med Catalyst Control Center forhåndsinstallert, sammen med CCC.exe, MOM.exe og andre tilknyttede filer.

Når du oppgraderer skjermkortet ditt, og det nye kortet ditt er en AMD, blir Catalyst Control Center ofte installert på den tiden også. Selv om det er mulig å installere bare skjermkortdriveren, er det mer vanlig å installere driveren sammen med Catalyst Control Center. Når det skjer, er også MOM.exe installert.


Kan MOM.exe noen gang være et virus?

Mens MOM.exe er et legitimt program som er integrert i driften av AMDs Catalyst Control Center, betyr ikke det at det faktisk hører hjemme på datamaskinen din. For eksempel, hvis du har et Nvidia-skjermkort, er det ingen legitim grunn til at MOM.exe kjører i bakgrunnen. Det kan bare være igjen fra før du oppgraderte skjermkortet ditt hvis du pleide å ha et AMD-kort, eller det kan være skadelig programvare.

En veldig vanlig taktikk som brukes av skadelig programvare og virus, er å skjule et skadelig program med navnet på et nyttig program. Og siden MOM.exe finnes på så mange datamaskiner, er det ikke uhørt at malware bruker dette navnet.

Mens du kjører et godt antiprogramvare eller antivirusprogram, vanligvis henter denne typen problemer, kan du også sjekke hvor MOM.exe er installert på datamaskinen din. Hvis det faktisk er en del av Catalyst Control Center, bør det være plassert i en mappe som ligner på en av disse:

 • C: Program Files (x86) ATI Technologies
 • C: Programfiler (x86) AMD

Hvis du ikke er sikker på hvordan du finner ut plasseringen av MOM.exe på datamaskinen din, er det ganske enkelt:

 1. trykk og hold Kontroll + andre + Delete På tastaturet ditt.
 2. Klikk oppgave~~POS=TRUNC.
 3. Klikk de prosesser-fanen.
 4. Se etter MOM.exe i navnekolonnen.
 5. Skriv ned hva det står i den tilsvarende kommandolinjekolonnen.
 6. Hvis det ikke er noen kommandolinjekolonne, høyreklikker du på navnekolonne og venstre klikk der det står kommandolinje.

Hvis du finner MOM.exe installert et annet sted, for eksempel C: Mamma, eller i Windows-katalogen, bør du kjøre en oppdatert skadelig programvare eller virusscanner umiddelbart.


Hva kan jeg gjøre med MOM.exe feil

Når MOM.exe fungerer som den skal, vet du ikke engang at den er der. Men hvis det noen gang slutter å virke, vil du vanligvis legge merke til en strøm med irriterende popup-feilmeldinger. Det kan hende du ser en feilmelding om at MOM.exe ikke kunne starte, eller at den måtte lukkes, og meldingsboksen kan tilby å vise deg ytterligere informasjon som ser ut som komplisert tull for de fleste.

Det er tre enkle ting du kan prøve når du får en MOM.exe-feil:

 1. Kontroller at skjermkortdriveren er oppdatert.
 2. Last ned og installer den nyeste versjonen av Catalyst Control Center fra AMD.
 3. Last ned og installer den nyeste versjonen av .NET framework fra Microsoft.

Legg igjen en kommentar