Slik importerer du nedlastet musikk til iTunes

Med streaming av musikk og digitale musikkbutikker så populære, kan det hende du ikke laster ned MP3-filer fra Internett veldig ofte. Men nå og da, spesielt hvis du laster ned live konsertopptak eller lytter til foredrag, må du ta tak i individuelle filer.

Å importere musikk til iTunes slik at du kan synkronisere dem med iOS-enheten din eller lytte til musikken din på datamaskinen din, tar noen få klikk for å finne og importere filene.

Web / Tim Liedtke 


Slik legger du til musikk til iTunes

Før du begynner, må du sørge for at du vet plasseringen til de nedlastede lydfilene. De kan være i nedlastingsmappen din eller et eller annet sted på skrivebordet.

  1. Åpne iTunes.

  2. Klikk på filet menyen, og klikk deretter Legg til i biblioteket.

  3. Et vindu dukker opp som lar deg navigere på datamaskinens harddisk. Naviger til mappen eller plasseringen til filene du vil importere.

  4. Velg filene eller mappene du vil legge til, og klikk deretter Åpen.

  5. Kontroller at iTunes la til filene ved å åpne musikk alternativ fra rullegardinmenyen øverst til venstre i iTunes. Velge sanger, og klikk deretter på Dato lagt til kolonne for å vise sistene som er sist lagt til.

Du kan også dra og slippe MP3-filene dine direkte til iTunes.

Når du legger til sanger, skal iTunes automatisk kategorisere dem etter navn, artist, album osv. Hvis sangene importeres uten artisten og annen informasjon, kan du endre ID3-kodene manuelt.


Hvordan kopiere musikk ved import til iTunes

Vanligvis, når du legger til musikk i iTunes, er det du ser i programmet bare referanser til den faktiske plasseringen av filene. Hvis du for eksempel kopierer en MP3 fra skrivebordet til iTunes, flytter du ikke filen. I stedet legger du til en snarvei til plasseringen på skrivebordet.

Hvis du flytter originalfilen, finner iTunes den ikke og kan ikke spille den før du manuelt finner den igjen. En måte å unngå dette på er å få iTunes til å kopiere filer til en dedikert mappe. Så, selv om originalen flyttes eller slettes, beholder iTunes fortsatt en kopi av den.

For å gjøre dette, følg disse trinnene:

  1. Klikk på i iTunes Rediger (på en PC) eller iTunes (på en Mac), og klikk deretter Preferanser

  2. Avansert fanen, sjekk Kopier filer til iTunes Media Folder når du legger til i biblioteket.

  3. Klikk OK for å lagre endringene.

Når dette alternativet er på, legges nylig importerte sanger til iTunes Media -mappen i brukerens konto. Filene er organisert basert på artisten og albumnavnet.

Hvis du for eksempel drar en sang kalt "favouritesong.mp3" til iTunes med denne innstillingen aktivert, vil den gå inn i en slik mappe: C: Brukere [brukernavn] Musikk iTunes iTunes Media [artist] [album] favouritesong.mp3.


Konvertere andre formater til MP3

Ikke alle sanger du laster ned fra internett, vil være i MP3-format (du finner sannsynligvis AAC eller FLAC i disse dager). Hvis du vil ha filene dine i et annet format, er den enkleste måten å konvertere dem på å bruke omformeren innebygd i selve iTunes. Du kan også bruke gratis lydkonverteringsnettsteder og apper for å gjøre jobben.

Andre måter å legge til musikk på iTunes

Nedlasting av MP3-filer er ikke den eneste måten å legge til musikk i biblioteket ditt. Andre alternativer inkluderer:

  • Fra CD—Hvis du vil lære å rippe sanger, kan du sjekke hvordan du bruker iTunes til å kopiere CDer til iPhone eller iPod.
  • Apple Music -Hvis du abonnerer på Apples streamingtjeneste, sjekk ut hvordan du bruker Apple Music på iPhone.

Legg igjen en kommentar