Hva du skal gjøre når YouTube ikke fungerer på Chrome

Google er ansvarlig for både YouTube og Chrome-nettleseren, men det betyr ikke at de alltid jobber perfekt sammen. Det er flere ting du kan prøve når YouTube ikke fungerer i Chrome.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Google Chrome-nettleseren for Windows og Mac.


Årsaker til at YouTube ikke fungerer i Chrome

For å få YouTube til å fungere igjen i Chrome-nettleseren, må du løse det underliggende problemet. Problemer som kan hindre YouTube i å spille av videoer inkluderer:

  • Korrupte lokale data i nettleseren.
  • Inkompatible nettleserutvidelser.
  • Deaktivert JavaScript.
  • Treg internettforbindelse.
  • Problemer med Internett-leverandøren (ISP) eller hjemmenettverksutstyr.

Hvordan fikse YouTube i Chrome

Før du begynner, må du oppdatere Chrome for å sikre at du bruker den nyeste versjonen. Prøv hvert av følgende trinn til YouTube begynner å fungere igjen:

Disse samme trinnene kan være nyttige når Chrome ikke spiller av videoer fra noe nettsted.

  1. Lukk og start Chrome på nytt. Hvis du har flere Chrome-vinduer åpne, lukker du alle vinduene. Hvis YouTube fremdeles ikke fungerer, må du avslutte Chrome for å forsikre deg om at det er helt lukket.

  2. Aktivere JavaScript. Hvis JavaScript er deaktivert i Chrome-innstillingene, slår du den på for å aktivere videoavspilling.

  3. Slå av maskinvareakselerasjon og aktiver JavaScript. Maskinvareakselerasjonsfunksjonen i Chrome kan noen ganger forhindre at videoer spilles av.

  4. Fjern Chrome-hurtigbufferen og informasjonskapslene. Tømning av hurtigbuffer og informasjonskapsler blir kvitt ødelagte data som kan forhindre at YouTube fungerer i Chrome.

  5. Bruk Incognito-modus. Chrome Incognito-modus forhindrer ikke eksterne nettsteder i å spore deg, men forhindrer utvidelser som kan forstyrre YouTube.

    Hvis YouTube fungerer i inkognitomodus, deaktiverer du Chrome-utvidelsene dine en for en for å finne ut hvilken som forårsaker problemer med YouTube.

  6. Slå på nettverksmaskinvaren. Start modemet og ruteren på nytt ved å koble dem fra strømkilden og koble dem til igjen.

    La hver komponent være frakoblet i 10 til 20 sekunder for å forsikre deg om at nettverksmaskinvaren din er fullstendig syklet.

  7. Sjekk hastigheten på internettforbindelsen. Test internettforbindelsen din med et online hastighetstestverktøy. Hvis det er for tregt, ta skritt for å få raskere tilkoblingen.

    YouTube anbefaler en tilkoblingshastighet på minst 500 Kbps for video av lav kvalitet og 1+ Mbps for video av høy kvalitet.

  8. Tilbakestill Chrome. Tilbakestill Google Chrome til standardinnstillingene.

    Hvis du tilbakestiller Chrome, mister du de egendefinerte hjemmesidene, festede fanene, utvidelsene og temaene.

  9. Fjern og installer Chrome på nytt. Hvis YouTube fremdeles ikke fungerer, avinstaller nettleseren og installer Chrome på nytt for operativsystemet ditt.


Legg igjen en kommentar