Hva du skal gjøre hvis du glemte Windows Vista-passordet

Glemt passordet til Windows Vista? Ikke føl deg så ille fordi du ikke er alene. Vi skal gjøre det vanskelig å gjette passordene våre, men noen ganger gjør vi dem så vanskelige at ingen, ikke engang oss, kan huske dem.

Foto av Kyle Glenn på Unsplash

Det er flere måter å finne glemt Vista-passord på:


Bruk Windows Vista-tilbakestillingsdisketten

Hvis du på et tidspunkt tidligere opprettet en diskett for tilbakestilling av passord for Windows Vista, gratulerer med at du er proaktiv! Nå er det på tide å bruke den.

Disken for tilbakestilling av passord vil fortsatt fungere selv om du har endret Windows Vista-passordet siden du opprettet det.

Ta utdannede gjetninger

Før du hopper over dette tilsynelatende åpenbare rådet, ta en titt på noen av disse ideene. Hvis du ikke allerede har gjort det, må du sette i gang alvorlige gjetningsinnsatser før du går videre til mer kompliserte måter å få passordet ditt tilbake på.

De fleste passord, til og med altfor kompliserte, er ofte inspirert av hverdagslige ting i våre liv, så du kan kanskje omgjøre passordet ditt ved å gjette hvordan du fant på det.

Er det mulig at Vista-påloggingspassordet ditt ble opprettet ved hjelp av:

  • navnet ditt?
  • navnet på et familiemedlem eller en venn?
  • et kjæledyrs navn?
  • en bursdag?
  • hjem- eller kontoradressen din?
  • noe fra barndommen din?
  • en favorittmat?
  • et ofte slått telefonnummer?
  • noen kombinasjon av ideene ovenfor?

Trenger du mer hjelp til å huske det? Se Hvordan gjette ditt eget passord for noen andre ideer.


Be en administrator endre det

Hvis du deler datamaskinen din med noen andre, kan vedkommende ha tilgang på administratornivå, noe som betyr at de kan endre Vista-passordet for deg.

Hvis du er den eneste brukeren av datamaskinen, vil dette rådet åpenbart ikke gjøre deg mye bra. Dette er sannsynligvis sant for folk flest, siden de fleste av oss er den eneste brukeren av datamaskinen vår.

Bruk denne hackingen til å tilbakestille Vista-passordet ditt

Nå går vi inn i de alvorlige greiene. Ikke umulig, selv for nybegynnere, bare mye mer involvert enn å gjette.

Hvis du har prøvd de enklere ideene ovenfor, og ingenting gikk ut, følg hvordan du tilbakestiller en Windows Vista-passordveiledning. Ja, det er få kommandoer å utføre, og du må kanskje gjøre noen ting du aldri har gjort før, men det er veldig greit og gjør nesten alltid kunsten.

Hack inn i PCen med et program for passordgjenoppretting

Hvis du ikke kommer til å huske det glemte Vista-passordet ditt, har du ingen disk for tilbakestilling av passord, du er den eneste brukeren på PCen, og tilbakestillingstrikset fungerte ikke, så er det på tide å gå videre til dedikert gjenoppretting / tilbakestilling programvare.

Windows-passordgjenopprettingsprogrammer er gratis programvareverktøy designet for å tilbakestille / slette passordet eller gjenopprette det gamle passordet. De er ikke de enkleste programmene i verden å bruke, men hvis du kan følge trinnvise instruksjoner, er et program for gjenoppretting av passord nesten sikkert for å få deg ut av denne situasjonen.

Finner du fortsatt ikke Windows Vista-passordet ditt?

Hvis du fremdeles ikke kan komme inn i Windows Vista, selv etter å ha prøvd alle de gratis programmene for gjenoppretting av passord, må du gjøre en ren installasjon av Windows. Dette er typen gjenoppretting som vil slette alt på PCen, inkludert passordet du ikke kan huske.

Dette er et drastisk og ødeleggende trinn, men hvis du har glemt Vista-passordet ditt og ikke kan komme på noen annen måte, er en ren installasjon garantert å få PCen din i full fungerende stand igjen.

Hva du skal gjøre etter at du har tilbakestilt passordet ditt

Når du har funnet ut passordet ditt, eller tilbakestilt det for å lage et annet, bør du tenke på hvordan du kan unngå dette i fremtiden. Det siste du vil er å gjenta disse metodene for tilbakestilling av passord igjen om noen måneder når du kommer i samme situasjon.

I tillegg til å lage en tilbakestillingsdisk som beskrevet i lenken ovenfor, er den neste beste måten å sikre at du alltid kan komme inn i Windows, å registrere passordet ditt et sted. Imidlertid, i stedet for å skrive det ned ved siden av datamaskinen eller overføre et komplekst passord til minnet, bør du vurdere å lagre det i en passordbehandling. Bare sørg for å bruke en som har mobil tilgang, slik at du kan finne passordet ditt uten at du trenger tilgang til Windows.

En annen måte å sikre at du aldri har tilgang til datamaskinen din, er å konfigurere automatisk pålogging i Vista. Dette vil la datamaskinen lagre passordet slik at alt du trenger å gjøre er å slå på datamaskinen for å logge på brukerkontoen din - ingen passord er nødvendig! Dette er definitivt ikke en sikker måte å bruke datamaskinen på, men det er et alternativ.


Legg igjen en kommentar