Hvordan fjerner jeg Windows-passordet mitt?

Det er ikke vanskelig å fjerne passordet til Windows-kontoen din. Når du har slettet passordet, trenger du ikke lenger å logge på Windows når datamaskinen starter.

Alle hjemme eller på kontoret vil ha full tilgang til alt på datamaskinen din etter at du har fjernet passordet, så det er ikke veldig sikkerhetsbevisst å gjøre.

Men hvis du ikke er bekymret for at andre fysisk får tilgang til hva de vil på datamaskinen din, bør det ikke være et problem for deg å fjerne passordet ditt, og vil sikkert øke datamaskinens starttid.

Hvis du vil slette passordet ditt fordi du har glemt det og ikke lenger har tilgang til Windows, vil du ikke kunne bruke metoden nedenfor. Standard "fjern passordet" -prosessen krever at du har tilgang til Windows-kontoen din. Hvis du ikke vet passordet ditt, kan du se tipset nederst på denne siden.

Hvis du ikke vil slette passordet ditt helt, kan du i stedet konfigurere Windows til automatisk å logge på. På denne måten har kontoen din fortsatt et passord, men du blir aldri bedt om det når Windows starter.


Hvordan fjerne Windows-passordet ditt

Du kan slette passordet til Windows-kontoen din fra Kontrollpanel, men den spesifikke måten du gjør på det er litt annerledes, avhengig av hvilket operativsystem du har. Se hvilken versjon av Windows har jeg? hvis du ikke er sikker på hvilken av disse flere versjonene av Windows som er installert på datamaskinen din.

Slette et Windows 10- eller Windows 8-passord

  1. Åpne Kontrollpanel. På berøringsgrensesnitt er den enkleste måten via koblingen på Start-menyen (eller Apps-skjermen i Windows 8), men strømbrukermenyen er sannsynligvis raskere hvis du har tastatur eller mus.

  2. På Windows 10 velger du Brukerkontoer (det heter Brukerkontoer og Family Safety i Windows 8). 

    Hvis innstillingen Vis ved er på Store ikoner eller Små ikoner, vil du ikke se denne lenken. Plukke Brukerkontoer i stedet og hopp til trinn 4.

  3. Plukke ut Brukerkontoer.

  4. Velg Gjør endringer i kontoen min i PC-innstillinger.

  5. Plukke ut Påloggingsalternativer fra venstre.

  6. Plukke ut Endring i Passord seksjon.

  7. Skriv inn ditt nåværende passord i tekstboksen på neste skjerm, og velg deretter neste.

  8. Velg neste nok en gang på neste side, men ikke fyll ut informasjon. Hvis du skriver inn et tomt passord, erstattes det gamle passordet med et tomt passord.

  9. Du kan lukke ut av det åpne vinduet med Finish -knappen, og avslutt innstillingsvinduet.

Slette et Windows 7-, Vista- eller XP-passord

  1. Gå til Start > kontroll Panel.

  2. I Windows 7 velger du Brukerkontoer og Family Safety (det heter Brukerkontoer i Vista og XP). 

    Hvis du ser på Store ikoner eller Små ikoner på Kontrollpanel i Windows 7, eller hvis du bruker Vista eller XP og har klassisk visning aktivert, er det bare å åpne Brukerkontoer og fortsett til trinn 4.

  3. Åpen Brukerkontoer.

  4. I Gjør endringer i brukerkontoområdet i vinduet Brukerkontoer velger du Fjern passordet ditt. I Windows XP har vinduet tittelen Brukerkontoer, og det er et ekstra trinn: I eller velg en konto for å endre område, velg Windows XP brukernavn og velg Fjern passordet mitt.

  5. Skriv inn ditt nåværende Windows-passord i tekstboksen på neste skjerm.

  6. Plukke ut Fjern passord for å bekrefte at du vil fjerne Windows-passordet.

  7. Du kan nå lukke alle åpne vinduer relatert til brukerkontoer.

Se Hvordan finne tapte Windows-passord for flere forskjellige måter å komme tilbake til Windows hvis du ikke vet passordet ditt. Sannsynligvis det mest populære alternativet er å bruke et Windows-program for gjenoppretting av passord, et program som brukes til å knekke eller tilbakestille passordet. Avhengig av hvilken passordgjenopprettingsmetode du bruker, kan du endre passordet eller opprette et nytt passord når du er ferdig.


Legg igjen en kommentar