Vanlige spørsmål om registerrensere

Vår gratis registerrensere er en av de mer populære programvarelistene på Web. Med så mange svindelregisterverktøy der ute, er det ikke rart at så mange ser etter et ekte freeware-program for å løse deres Windows-registerproblemer.

Men er det virkelig problemer som bygger seg opp i registeret som må fikses? Er registerrensere løsningen på de fleste av datamaskinproblemene mine? Hva gjør en registerrensere egentlig?

Det korte svaret er nei, det er få virkelige "registerproblemer" som et registerrensere / reparasjons- / fikseringsverktøy faktisk kan løse.

Så hvorfor er det så mange av disse programmene ?! De har et formål, men få har faktisk noe å gjøre med registeret lenger.

Forvirret? Forståelig. Her er noen mye grundigere svar på noen av de hyppigere spørsmålene vi får om disse allestedsnærværende verktøyene ...

kbeis / Digital Vision Vectors / Getty Images


Hva gjør en registerrensere?

En registerrenser er et program som skanner Windows-registret for oppføringer som en gang hadde et formål, men av minst en av flere grunner ikke lenger trenger å være der.

Når den er funnet, presenterer registerrenseren disse oppføringene for deg på skjermen, noen ganger vil de rangere dem etter betydning, og foreslår deretter at du lar programmet automatisk fjerne noen eller alle av dem fra registeret.

Selv om det kan høres ganske greit ut, hva det er, er det som gjør et register renere enn et annet, hvor godt et program gjør denne oppgaven, samt hvilke oppføringer, kalt registernøkler, et program som er forhåndsbestemt, er dårlige eller unødvendige.

Windows-registeret blir ikke "skittent" og trenger derfor rengjøring. Registerrensere gjør imidlertid en god jobb med å fikse visse typer problemer.

Her er noen eksempler fra det populære CCleaner-verktøyet:

  • Manglende delte DLLer
  • Ubrukt filtype
  • Skriv biblioteker
  • applikasjoner
  • Skrifter
  • Søknadsstier
  • Hjelpefiler
  • Installer
  • Forældet programvare
  • Kjør ved oppstart
  • Start menybestilling
  • Lydhendelser
  • Windows-tjenester

CCleaner lar deg velge hvilken av de kategoriene du vil at programmet skal skanne. Hvis du for eksempel skanner etter registerproblemer knyttet til foreldet programvare, vil programmet se etter programvare som er fjernet fra datamaskinen din, men som fremdeles har oppføringer i registret.

Eller kanskje registerrenseren du bruker, finner overflødige eller tomme oppføringer i Windows-registeret, i så fall vil sletting av disse elementene gi fordelen med bedre organisering.

Menybestilling er et annet vanlig område i Windows som en registerrenser vil skanne. Hva dette gjør, er å slette eventuelle tilpasninger du har gjort i visse menyer, og effektivt tilbakestille dem tilbake slik de var før du gjorde endringer.

Utover å velge hva du skal se etter, gir en registerrensere deg vanligvis også muligheten til å velge hva som skal slettes fra resultatene, pluss om du først vil sikkerhetskopiere registret. Etter en skanning kan registerrenseren gi et sammendrag av hva som ble renset, og til og med gi deg et "estimat" av ledig plass eller ytelsesforbedringer du kan forvente fra oppryddingen.

Noen registerrensere er virkelig multifunksjonsverktøy som kan gjøre mye mer enn bare å rydde opp i registerelementer. De kan også defragmentere harddisken, slette midlertidige filer, fjerne cache i nettleseren og mer.


Hvor ofte skal jeg kjøre et registerrens?

Du trenger absolutt, positivt, IKKE å kjøre et registerrens på noen form for regelmessig basis!

Faktisk har de fleste databrukere aldri en legitim grunn til å kjøre et registerrens. Mange mennesker er overrasket over å høre dette som vårt svar, men det er sant.

I motsetning til nettbaserte annonseringsplasser, dårlig informasjon fra naboen din, og kanskje din egen tro før dette øyeblikket, er registerrensing IKKE en datamaskinvedlikeholdsoppgave. Vi kan ikke være mer tydelige på dette emnet.

For lenge siden ble registerrensere oftere og mer korrekt referert til som registerreparasjonsprogrammer fordi det er det de gjør - de reparerer visse typer problemer i Windows-registret som forårsaker en veldig kort liste over datamaskinproblemer.

Vaner er imidlertid vanskelige å bryte, så vi får ofte dette oppfølgingsspørsmålet på dette tidspunktet:

Kanskje registerrensing er overvurdert, men hva er skadene ved å kjøre en hver dag / uke / måned / år ... bare i tilfelle?

Ærlig talt, vi vil gå utover overvurdert og si unødvendige. Hvorfor vil du gjøre noe vedlikehold som er helt unødvendig?

Rengjør du smarttelefonskjermen med borax selv om litt vann og en mikrofiberklut gjør jobben? Bløtlegger du favorittboken din i såpevann for å få støvet av når en rask tørking oppnår det samme?

Analogier er nyttige, men la oss komme til detaljene med hensyn til registerrensing:

For det første er det bortkastet tid. Du har arbeid å gjøre, virale videoer å se på, fantasyfotball-ligaer å planlegge osv. Uansett hva du vil bruke datamaskinen din til, er det bedre å bruke tiden din enn å kjøre en registerrens uten noen spesiell grunn.

For det andre er det bortkastet datamaskinens ressurser. Å bruke datamaskinens harddisk, RAM og CPU til legitime formål er grunnen til at du har en datamaskin i utgangspunktet, men det er ingen grunn til å slite de maskinvarene enda flere minutter enn det trenger å være med registerrensing.

Til slutt, og viktigst av alt, å la et automatisert verktøy rote rundt med et av de mest følsomme områdene i Windows.

Ikke misforstå oss. Som vi nevnte i den første delen ovenfor, er det tid og sted for registerrensere, men det er absolutt ikke en vanlig datamaskinoppgave noen trenger å gjøre.

Ja, å kjøre et defragrogram er en flott ting å gjøre så ofte fordi filer blir fragmenterte over tid, men det er absolutt ikke det samme med "feil" i Windows-registeret.


Hvilke typer datamaskinproblemer løser registerrensere?

Det eneste virkelige datamaskinproblemet som registerrensere er flinke til å løse, er feilmeldinger om manglende filer, spesielt de som vises når Windows starter, men som er enkle å fjerne med et OK- eller Avbryt-klikk.

Disse "manglende fil" -feilene vises ofte fordi Windows-registeret refererer til en fil som den ikke finner på datamaskinen din. Det er to vanlige årsaker til den situasjonen: skadelig programvare som ble fullstendig fjernet eller avinstallasjonsrutiner som ikke fullføres riktig.

Ufullstendig fjernet skadelig programvare er ikke noe å være bekymret for. Antivirusprogrammet ditt tok uten tvil vare på den eller de kjørbare filene som forårsaket den faktiske infeksjonen, noe som betyr at viruset, ormen eller annen skadelig programvare ikke lenger kan skade. Det som er igjen i registeret er bare en "rest" av slags, som litt ufarlig bevis etter en forbrytelse.

Det er en lignende situasjon med avinstallerte programvareavinstallasjoner. Kanskje du ikke lot avinstallasjonsprosessen til et program fullføre, kanskje programvarens programmerere ikke kodet avinstallasjonsprosessen riktig, eller kanskje du prøvde å fjerne et program manuelt i stedet for å følge riktig avinstallasjonsprosess. Enhver av disse situasjonene kan føre til registernøkler som nevner filer som ikke finnes lenger.

En registerrensere, som er et spesialverktøy for å finne nettopp disse slags "ubrukelige" nøkler, er en del av et arsenal av feilsøkingstrinn til din disposisjon. Imidlertid, selv i disse tilfellene, er det bare en av mange nyttige feilsøkingstrinn å prøve å bruke en registerrens, og noen ganger er det ikke det som ender opp med å fikse problemet. For eksempel, med en avinstallasjonsprosess som ikke / ikke fungerte riktig, er et bedre verktøy et avinstalleringsverktøy.

Vi anbefaler også å søke etter den spesifikke feilmeldingen du får ved å bruke søkefeltet øverst på denne siden, og hvis vi har en feilsøkingsveiledning for den feilen, følger du den.

Hvis registerrensere bare fikser en kort liste over problemer, hvorfor er det så mange registerrensere laget og deretter aggressivt annonsert for å overbevise deg om at de er verdifulle verktøy for å fikse en lang liste med dataproblemer?

Som med mange ting i livet, koker dette ned til penger og gamle vaner.

  • En registerrensere vil ikke fikse et oppstartsproblem på datamaskinen.
  • En registerrensere vil ikke fikse en Blue Screen of Death.
  • Og ironisk nok vil en registerrensere ikke fikse ethvert problem som Windows faktisk rapporterer som et registerproblem, som registerkorrupsjon, et manglende register osv.
  • Registerrensing gjør det også ikke øke hastigheten på datamaskinen din, en fordel som ofte annonseres for å bruke et av disse programmene.

Hvis det høres ut som om vi hater registerrensere, gjør vi ikke det, vi vil bare ikke at du skal få det minste inntrykk av at registerrensing er et universalmiddel for datamaskinens sykdommer, en gjennomgripende myte som virker vanskelig å byste.

Interessant, de mest nyttige delene av moderne registerrensere er noen av funksjonene deres som ikke har noe å gjøre med registeret i det hele tatt.

Registerrensere har forvandlet seg til generelle "systemrensere" av forskjellige slag, og fjernet ikke bare den ubrukte registernøkkelen her og der, men også MRU-lister, midlertidige filer, nedlastingshistorikker for nettlesere og mer.

Selv om disse tingene ikke trenger å fjernes, inneholder de personlig informasjon, og det er så nyttig for å slette din private informasjon fra en datamaskin.


Bør jeg løse alle problemene en registerrensere finner?

Forutsatt at du velger en god registerrens, som en av de best rangerte i listen vår over gratis, så ja, det er helt greit å ta de handlingene som foreslås av programmet.

Selv om det kan virke som om registerrenseren har funnet en enorm liste over problemer, er de få hundre eller til og med noen få tusen oppføringer ubrukelige nøkler og sannsynligvis en utrolig liten brøkdel av størrelsen på hele registret.

Nå, med alt det som er sagt, vær så snill å vite at mens de fleste registerrensere finner mange "ting" i registeret, er det svært lite sannsynlig at noe av det forårsaker problemer, absolutt ikke alvorlige.

Den lange listen over problemer som registerrenseren viser deg, og deretter slettes imponerende på få sekunder, er alle registernøkler som peker på filer eller andre elementer som ikke lenger er på datamaskinen din, et faktum som ikke nødvendigvis indikerer et problem .

I testen testet vi en datamaskin med CCleaner, og den fant 864 "problemer" i registeret. Hver enkelt har en kategori av problemer som er tildelt - applikasjoner, lydhendelser, hjelpefiler, installatør, etc. Noen andre høres ganske illevarslende ut, som manglende delte DLL-filer, eller ActiveX- og klasseproblemer.

Spesielt ActiveX- og klasseproblemer høres ganske dårlig ut. Det er faktisk den eneste kategorien i CCleaner (og ja, vi velger CCleaner — beklager!) Som bruker ordet "problemer" i beskrivelsen. Imidlertid refererer dette "problemet" som alle de andre i listen i dette verktøyet og andre til registernøkler som finnes som ikke gjør noe.

La oss gjenta det: problemene refererer til nøkler som ikke gjør noe. Hvis de ikke gjør noe, gjør de ikke noe - godt eller vondt. Med andre ord, ingen av disse tingene er problemer, og de holder heller ikke noe i orden, så fjern dem, eller ikke ... det spiller ingen rolle.

I tilfelle det ennå ikke er klart: Hvis du ikke har noen form for datamaskinproblem akkurat nå, eller hvis du kjører en registerrensere med jevne mellomrom, er det virkelig ikke noe behov. Spar deg litt tid og energi, og bare hopp over det helt.


Vil en registerrensere øke hastigheten på datamaskinen min?

Nei, en registerrensere vil ikke øke hastigheten på datamaskinen din.

Hvis det ikke er noen måte som et registerrensereverktøy kan øke hastigheten på datamaskinen din, hvorfor gjør så mange registerrensere, spesielt de du betaler for, dette kravet over hele annonsene og nettstedene?

Helt ærlig gjør de det for å selge eller oppmuntre til bruk av programvaren. Brukere av svake, aldrende datasystemer bruker millioner av dollar hvert år på "fikse det" -programmer, i håp om å løse et til tider komplekst og dyrt problem med billig og brukervennlig programvare.

Noen programvareprodusenter for registerrensere vil gå litt lenger og forsøke å forklare denne magiske evnen i programmene sine ved å hevde at rensing av registeret vil resultere i et mindre register. Selv om det til en viss grad kan være sant (mer om dette litt senere), er det ganske enkelt ubegrunnet å antyde at et mindre register betyr at en raskere Microsoft Windows.

Mens en drastisk reduksjon i registerstørrelse kan ha en liten innvirkning på hvor raskt Windows gjør visse ting, har den lille mengden unødvendige data som en registerrenser vil fjerne, men en veldig liten innvirkning på registerets størrelse.

På en gammel Windows 8 testdatamaskin eksporterte vi hele Windows-registret, som kom inn på 409,980,298 byte (rundt 410 MB). Den inneholdt 468,902 XNUMX individuelle registernøkler.

Vi kjørte deretter registerrengjøringsdelen av CCleaner på denne datamaskinen, som aldri hadde hatt denne, eller noen, noen som helst registerrensere noensinne har kjørt på den før i løpet av de to årene med tung bruk.

CCleaner fant og fjernet 329 unødvendige registernøkler, til sammen 82 byte i størrelse.

Matematikken her er ganske klar: CCleaner fant at bare 0.07 prosent av nøklene i registeret var unødvendige, og å fjerne dem krympet størrelsen på Windows-registeret med bare 0.00002 prosent.

Den størrelsesforskjellen er ikke nær nok til å få en merkbar innvirkning på systemytelsen, men mangelen på en registerrensers kraft til å øke hastigheten på datamaskinen din er ikke det eneste du må vurdere når du velger å ikke kjøre en. Det er bare noen få gode grunner til i det hele tatt.

Når vi sier at en registerrensere ikke vil øke hastigheten på datamaskinen din, sier vi at den spesifikke registerrensingsfunksjonaliteten til et registerrensingsprogram vil gjøre lite bra for å gjøre datamaskinen raskere. Det er imidlertid registerrengjøringsmidler (som CCleaner) som inkluderer ekstra funksjoner som ikke er relatert til Windows-registret, som vanligvis er veldig nyttige for å øke hastigheten på en datamaskin.

De beste måtene å øke hastigheten på datamaskinen din

Vil en registerrenser jeg betaler for, fikse flere problemer enn en gratis?

Vi har ennå ikke funnet en kommersiell registerrens som kommer i nærheten av funksjonene, sikkerheten og hastigheten til noen av de to beste freeware-registerrensene fra listen vår som er lenket ovenfor.

Det er mange gratis registerrensere og like mange som ber om $ 10, $ 20 eller mer USD for å få jobben gjort. Gjør dette dem bedre? Graver premiumprogrammet dypere og finner nye ting å rengjøre, eller er det bortkastet penger?

Gratis mot kommersielle registerrensere

Når vi snakker om gratis vs kommersiell programvare, er dette stedet i samtalen hvor vi vil si noe som "med mindre det er en funksjon du virkelig er ute etter i det kommersielle verktøyet", men ærlig talt gjør registerrensere bare en ting: finn unødvendige registernøkler og fjern dem.

De gratis gjør det så vel som de kommersielle. Det er ikke så mye med det.

Riktignok kan en registerrensere finne flere nøkler å fjerne enn en annen, men det er neppe dommeren til et godt program i denne kategorien.

Et argument vi ser fra tid til annen er at kommersielle registerrensere ofte inkluderer en "alltid på" -funksjon, og kontinuerlig holder registeret rent. Selv om det absolutt er fordeler med å ta vare på noen oppgaver i bakgrunnen, er ikke registerrensing en av de oppgavene som trenger konstant oppmerksomhet.

I de fleste tilfeller får du det du betaler for. Når det gjelder registerrensere, ser det ut til at gratis er best.

Hva med ekstra funksjoner?

Hvor den virkelige verdien av en betalt registerrensere kommer inn, er når programvaren er mer en suite med flere andre innebygde verktøy. Spørsmålet er da ikke om du får mer for en betalt registerrens, men om de andre verktøyene inkludert i suiten er verdt pengene.

For eksempel kan en gratis registerrensere bare ha funksjoner for registerrensing. Hvis det er alt du er ute etter, så er nedlasting av slutten av historien. Men hvis du finner en betalt registerrens som også inkluderer en RAM-booster, diskrens, Windows Update-verktøy osv., Kan det være fornuftig å betale for det.

Advanced SystemCare Pro er et godt eksempel på dette. Den har en innebygd registerrens, men også et defragmenteringsverktøy, RAM-renser, auto-care-funksjonalitet, Internett-hastighetsforsterker, spyware-beskyttelse, e-postbeskyttelse og mer. Å betale for det programmet kan være fornuftig hvis du er ute etter mer enn bare registerrenseren, og du vil ha det pent samlet i en nedlasting.

Når det er sagt, det er nesten alltid gratis alternativer. Hvis du bare vil ha en registerrens, holder du deg til de gratis som vi har valgt ut i listen som er koblet øverst på denne siden. Hvis du vil ha andre verktøy som kan gjøre mer for å gjøre datamaskinen raskere og tryggere, kan du laste dem ned hver for seg, men husk at de fleste er gratis.

Å gjenta ... en betalt registerrensere er egentlig bare bedre enn en gratis hvis den også inneholder ekstra verktøy du vil ha på datamaskinen. Spesielt verktøy som du ikke kan få noe annet sted. Men siden det er så mange gratis programmer der ute, vil det være vanskelig å ikke finne en gratis versjon av hva du vil i tillegg til registerrenseren (f.eks. Det er gratis virusscannere, diskrensere og mer).

Hvorfor ber CCleaner meg om å betale?

CCleaner er helt, positivt gratis, i det minste fra vår siste anmeldelse. Det er en betalt versjon, men du trenger ikke den for å bruke registerrensingsfunksjonen.

Husk at CCleaner er mye mer enn et registerrens, og så er nesten alle andre aspekter av programmet gratis å bruke også. Du finner en komplett liste over funksjoner på CCleaners offisielle nettside.

Hvorfor er det så mye forvirring om CCleaner? Hvorfor får vi en e-post hver uke eller så og klager på at en del eller hele programmet ber om betaling?

Dessverre maskerer ett eller flere andre ikke så gratis programmer seg som CCleaner, ofte i store bannerannonser på noen nettsteder, og lurer i det minste noen mennesker til å laste ned programmet.

Etter å ha funnet mange "problemer" og kanskje til og med smittet datamaskinen din med noe skadelig programvare, krever det at du betaler for å fikse.

Det fattige offeret søker deretter etter mer om CCleaner, finner oss, og vel, her er vi.

For å unngå dette problemet, sørg for at du bare laster ned CCleaner direkte fra CCleaners nettsted, som er "Bygg" -siden. Det er også den eneste siden vi lenker til i vår anmeldelse.

Se hvordan du trygt laster ned og installerer programvareveiledning for generell informasjon om hvordan du kan sørge for at du får det du forventer når du laster ned programmer.

Forvirring om CCleaner-versjoner

Utover det er det også noen ganger forvirring med utgavene av CCleaner som Piriform (selskapet som lager CCleaner) tilbyr.

For hjemmebrukere tilbyr Piriform CCleaner (den gratis versjonen vi allerede har koblet til), samt en profesjonell utgave. Pro-versjonen tilbyr noen ekstrautstyr og koster penger, men den er tydelig merket som sådan på nettstedet deres.

Hvis du åpner den gratis versjonen av CCleaner, vil du også se noen alternativer som ikke er brukbare med mindre du betaler, men du trenger ikke å gjøre hvis alt du ønsker er registerrensingsfunksjonalitet. For eksempel er planlagt rengjøring bare for Pro-brukere, men gratis brukere kan fremdeles se alternativet i programmet; det er bare ikke brukbart.

Flere kommersielle utgaver av CCleaner tilbys også for forretningsbrukere, men er også tydelig merket.

Hvis du bruker CCleaner som registerrens, trenger du ikke bruke noe utover den gratis versjonen. Det er ingen bonusregistreringsrengjøringsfunksjoner som tilbys i noen av betalingsutgavene av CCleaner.

Er registerrensere trygge å bruke?

Det meste av tiden, ja, det er helt trygt å la en registerrensere fjerne registernøklene som den synes er problematisk eller ubrukelig.

Tilbake på midten av 1990-tallet, rundt Windows 95-dagene, husker vi tydeligvis mer enn én situasjon der en ofte brukt, men dårlig utviklet, registerrensere forårsaket regelmessige problemer med datamaskiner. Noen ble gjort så ubrukelige fra registerrenseren at det å installere operativsystemet på nytt var den eneste løsningen.

Heldigvis er kvaliteten på register- og systemrensere betydelig høyere nå. De fleste av disse verktøyene har innebygde måter å reversere endringer når ting ikke går som forventet. I tillegg, som med nesten alle ting på internett, har vurderinger og oppmerksomhet mot kvalitet drevet de beste programmene til toppen av hver liste og de fattige ut av eksistensen.

Selvfølgelig er lekeplasser i dag tryggere enn de var for 30 år siden, men det betyr ikke at du skal ta barna til den rett ved siden av fylkesfengselet eller et industrielt kjemisk anlegg.

Du har med andre ord mye kontroll over hva som skjer. Vi mener ikke å plukke og velge gjennom hundrevis av kryptiske registernøkler du blir presentert. Vi mener å være flittige med valgene dine og ta proaktive skritt for å beskytte deg selv.

Hvordan vite hvilket registerrens som skal brukes

Det er mange og mange registerrensere der ute, noen gode og andre ikke så bra. I stedet for å bruke en prøve- og feilmetode for å finne den beste registerrenseren, eller for å finne hvilken som fjerner de mest ugyldige eller ødelagte registerelementene, er det best å bruke en kuratert liste.

37 Helt gratis programmer for registerrensere

Ikke stol på hva registerrensere betaler mest for annonser i dag eller hvilke søkemotorene viser nær toppen denne uken. Vi har allerede undersøkt dem alle, så spar deg tid og energi og velg fra en gjennomgått liste.

CCleaner er definitivt vår favoritt gratis registerrens, men vi foretrekker også å bruke Wise Registry Cleaner og Auslogics Registry Cleaner over de fleste andre i den listen. Disse spesifikke registerrensene har en tendens til å ha de beste funksjonene, er de enkleste å bruke og fungerer jevnest.

Hvordan du beskytter deg mot et registerrengjøring feil

Registerrensere er ikke perfekte. Ting går noen ganger galt under rengjøringsprosessen, og selv om dette gjelder spesielt hvis du bruker en utdatert eller dårlig utviklet registerrens, kan det selvfølgelig skje med enhver registerrens, selv de vi har håndplukket.

Derfor er det viktig å huske å sikkerhetskopiere registret før du lar en registerrensere fjerne oppføringer. De fleste registerrensere gjør dette automatisk for deg, så sørg enten for at det er tilfelle før du sletter det, eller ta sikkerhetskopi av registret selv før du begynner.

Det er viktig å sikkerhetskopiere registret, slik at selv om registerrenseren du bruker ikke har et angringsalternativ, kan du alltid bruke den sikkerhetskopierte REG-filen selv for å gjenopprette registret til den tilstanden det var før det som skjedde. .

Ikke alle registerrensere er virusfrie

Noe annet å huske er at med mindre du bruker en registerrens fra listen vår som er lenket ovenfor - som vi har bekreftet at er virusfri - er det en sjanse for at den du får andre steder kan ha et virus eller installere annen skadelig programvare. du ikke vil. Et godt antivirusprogram vil fange slike ting og hindre deg i å installere programmet, eller vil i det minste varsle deg om at du ikke bør installere det.

Imidlertid, hvis du helst ikke vil bruke en av registerrensene vi anbefaler, er det selvfølgelig mange andre der ute. Bare vær sikker på at uansett hvilket program du velger, skanner du det med et slags antivirusverktøy, til og med et nettbasert, og at du bruker et nedlastingsnettsted som er kjent for å dele sikre filer.

Hva forårsaker registerfeil?

"Feilene" i registret som en registerrenser fjerner, er egentlig ikke feil. Oppføringene de finner kan være unødvendige eller meningsløse, men de er ikke feil i seg selv.

Noen ganger vil en registernøkkel som ikke skal være der forårsake en feilmelding, vanligvis en "manglende fil" -feil, men disse feilene nevner ikke registret på noen måte og skyldes ikke alltid en unødvendig registernøkkel.

Bortsett fra mindre problemer som foreldreløse registernøkler til overs av programvareinstallasjon, tomme nøkler, ubrukte verdier og dupliserte nøkler, er det noen typer reelle registerfeil. Med ekte mener vi feil som indikerer sanne problemer med Windows-registerdelen av Windows-operativsystemet.

Disse slags feil er så alvorlige at noen ganger forhindrer Windows å starte riktig. Noen nevner at Windows ikke har tilgang til registeret, at registeret mangler, eller at registeret er ødelagt, blant andre.

Registerrensere er helt ubrukelige i situasjoner som dette, delvis fordi en registerrens trenger et fungerende register for å gjøre noe i det hele tatt. Med andre ord, hvis det er en feilmelding på datamaskinen din om at hele registeret er slettet eller at datamaskinen ikke kan åpne, eksportere eller redigere registeret, er det ikke nødvendig å installere en registerrens.

Hva du skal gjøre om ekte registerproblemer

Din beste fremgangsmåte når du har et reelt registerproblem er å følge standard feilsøkingsprosedyrer. For eksempel, kanskje datamaskinen ikke starter, i så fall kan du følge den lenken for å lære hva du skal gjøre der. Eller hvis du er heldig og Windows starter, kan du utføre en systemgjenoppretting.

Ideen her er å adressere det spesifikke problemet som er tilgjengelig og ikke bare gå direkte inn i et registerrens i håp om at det vil løse alle problemene dine. Det er usannsynlig å gjøre mye i det hele tatt for å fikse faktiske Windows-registerhikke.

For eksempel er det noen problemer som siterer Windows-registret, noe som kan få deg til å tro at du trenger en registerrens for å "rydde opp i rotet." I virkeligheten er de kanskje ikke relatert til registeret på den måten i det hele tatt.

REG-filer kommer til å tenke her, spesielt når du importerer en REG-fil eller eksporterer en. Når du har problemer med å gjøre disse oppgavene, blir Windows-registret definitivt nevnt fordi du prøver å gjøre noe innenfor det.

Imidlertid, med disse feilene, er en registerrens ikke nyttig fordi problemet ligger andre steder, som for hvordan REG-filen ble bygget eller med tillatelsene dine til å få tilgang til registeret. En registerrensere som prøver å rydde opp i registeroppføringer, vil ha null effekt på muligheten din for å jobbe med REG-filer.

Et annet eksempel er selve registerverdiene. Du har kanskje laget noen registeroppføringer under et registerhack eller finjustering, men de fungerer ikke slik du hadde tenkt dem. I dette tilfellet, i likhet med de vi nettopp nevnte, må du adressere disse oppføringene spesielt for å se hva som er feil skrevet eller hva som ikke er tillatt, fordi å kaste et registerrenser på det vil ikke gjøre noe bra.

Å redigere registret eksternt er en annen situasjon der du kan se registerfeil, men i stedet for å se etter en løsning med en registerrens, kan det hende du bare trenger å aktivere Remote Registry-tjenesten, for eksempel, eller spør den eksterne brukeren om passordet.

Bunnlinjen: Vær smart med å laste ned og installere programvare og tøm cachen så ofte, og du trenger sannsynligvis ikke noen av disse verktøyene.


Legg igjen en kommentar