Hvordan tilbakestille passordet til Microsoft-kontoen

Microsoft-kontoen din er det som kalles en enkelt påloggingskonto, noe som betyr at denne enkeltkontoen kan brukes til å logge på (logge på) på en rekke forskjellige tjenester fra Microsoft og partnerwebsteder.

Microsoft-kontoer brukes ofte til å logge på Windows 10 og Windows 8 datamaskiner, Microsoft Store, Windows Phone-enheter, Xbox videospillsystemer, Outlook.com (tidligere Hotmail.com), Skype, Microsoft 365, OneDrive (tidligere Skydrive), og mer.

Lær hvordan du tilbakestiller et Microsoft-passord hvis du har glemt det eller tenkt at det kan være kompromittert.


Hvordan tilbakestille passordet til Microsoft-kontoen

Å tilbakestille passordet til Microsoft-kontoen din er veldig enkelt og bør i de fleste tilfeller bare ta 10 til 15 minutter.

Når du tilbakestiller passordet til Microsoft-kontoen, endrer du passordet som brukes for alle nettstedene og tjenestene du bruker Microsoft-kontoen din til.

  1. Åpne siden Gjenopprett kontoen din fra hvilken som helst nettleser på hvilken som helst datamaskin eller enhet, til og med smarttelefonen din.

  2. Skriv inn Microsoft-e-postadressen eller den alternative e-postadressen, telefonnummeret eller Skype-navnet som er knyttet til kontoen, og velg deretter neste.

  3. Skriv inn koden som ble generert av autentiseringsappen din eller sendt til din alternative e-postadresse eller telefonnummer. Velge Bruk et annet verifiseringsalternativ hvis du trenger det.

  4. Du ser dette skjermbildet hvis du må fylle ut annen informasjon, for eksempel å skrive inn de fire siste sifrene i telefonnummeret eller den komplette e-postadressen din, slik at du kan motta en bekreftelseskode per tekst. Fyll ut informasjonen, og velg deretter Få kode.

  5. Skriv inn bekreftelseskoden du mottok, og velg neste.

    Du må kanskje fullføre den andre bekreftelsesprosessen hvis du har slått på to-trinns bekreftelse. Hvis du for eksempel skrev inn koden du mottok via tekstmelding, må du kanskje også bruke autentiseringsappen for å få en annen kode.

  6. Skriv inn ønsket nytt passord. Den må bestå av minst åtte tegn og er passordfølsom. Skriv inn passordet på nytt, og velg neste.

    Hvordan lage et sterkt passord

    Microsoft krever at du ikke bruker et passord du har brukt tidligere.

  7. Det vises et varsel om at passordet ditt er endret. Plukke ut Logg inn for å logge på Microsoft-kontoen din ved hjelp av det nye passordet.

Hvis du tilbakestiller passordet for Microsoft-kontoen slik at du nå kan logge på Windows 10 eller Windows 8-datamaskinen din, må du være koblet til Internett på Windows-påloggingsskjermen.

Hvis internett av en eller annen grunn ikke er tilgjengelig for deg på dette tidspunktet, vil ikke Windows få beskjed fra Microsofts servere om det nye passordet ditt! Dette betyr at det gamle, glemte passordet fortsatt er det gyldige på datamaskinen. I dette tilfellet, eller i alle tilfeller der fremgangsmåten ovenfor ikke fungerer, men du er sikker på at du har en Microsoft-konto, må du stole på Windows-programvare for passordgjenoppretting, som det gratis Ophcrack-verktøyet.

Hvis du prøver å tilbakestille passordet for Windows 10 eller Windows 8, men du ikke logger på Windows med en e-postadresse, bruker du ikke en Microsoft-konto for å logge på Windows, og denne prosedyren fungerer ikke for deg . Det du bruker i stedet er en tradisjonell "lokal konto", noe som betyr den litt mer involverte. Slik tilbakestiller du en Windows 10- eller Windows 8-passordveiledning er det du trenger å følge.


Legg igjen en kommentar