Hvordan fikse ‘Filen eller katalogen er ødelagte og uleselige’ feil

Dette er en vanlig feil sett på Windows-datamaskiner når operativsystemet ikke får tilgang til data på en ekstern harddisk:

E: er ikke tilgjengelig. Filen eller katalogen er ødelagt og uleselig.

Du kan se denne feilen etter å ha prøvd å åpne noe fra en USB-stasjon. Eller, avhengig av hvordan datamaskinen din er konfigurert, kan den dukke opp rett etter at du har satt den inn i datamaskinen.

Denne "ikke tilgjengelige" feilen kan skje når som helst, selv om du nylig har brukt stasjonen. Plasseringen ved starten av feilmeldingen er unik uansett plassering som ikke kan leses, så det kan være E :, H :, K :, etc. 

Det er flere grunner til at du kan se denne feilen:

  • Stasjonen ble trukket ut uten å utløse den på en sikker måte
  • Skadelig programvare har infisert stasjonen
  • Den eksterne stasjonen er fysisk skadet

Denne feilen kan oppstå på alle Windows-operativsystemer. Trinnene nedenfor gjelder Windows 10 og tidligere, tilbake til Windows XP.


Hvordan fikse 'Filen eller katalogen er ødelagte og uleselige' feil

Den beste måten å fikse “Filen eller katalogen er ødelagt og uleselig.” feil er å gå gjennom disse feilsøkingstrinnene, i rekkefølge:

  1. Kjør chkdsk-kommandoen mot harddisken. Gjør dette ved å åpne en forhøyet ledetekst og skrive inn følgende kommando, og erstatte den siste bokstaven med bokstaven på stasjonen som viser feilen:

    chkdsk / re:

    Å kjøre chkdsk-kommandoen er den mest sannsynlige løsningen for denne feilen. Hvis du hopper over dette trinnet, er det mulig at de to neste forslagene nedenfor ikke vil være effektive fordi stasjonen fortsatt er uleselig.

  2. Skann harddisken med et program for fjerning av skadelig programvare. Hvis malware er skyld i feilen, kan fjerning av den gjenopprette tilgangen til stasjonen.

  3. Formater stasjonen. Hvis det er uleselig, er det lite sannsynlig at du kan komme langt nok til å formatere det, men prøv det uansett.

    Formatering vil slette alt fra stasjonen! Før du fullfører dette trinnet, kan du prøve å gjenopprette filer fra stasjonen ved hjelp av et filgjenopprettingsprogram. Hvis filene er registrert som slettet, kan det hende at programmet for angre sletting gir deg en siste sjanse til å få filene dine.

Hvis årsaken til "Filen eller katalogen er ødelagt og uleselig." feil er fordi stasjonen er ødelagt, og reparasjon av stasjonen er ikke nok til å gjenopprette dataene dine og stoppe feilen. I dette tilfellet må du erstatte den.

Sjekk ut våre oppdaterte lister over de beste USB-flash-stasjonene og de beste eksterne harddiskene for forslag.


Legg igjen en kommentar