Feilkode 0x80070005: Hva det er, og hvordan fikser jeg det

Du kan støte på følgende feil i Windows når du prøver å installere en ny oppdatering eller et nytt program:

 • Tilgang nektes. Feilkode 0x80070005

Feil 0x80070005 er sjelden ledsaget av noen ytterligere forklaringer på hva som gikk galt, så du må utføre noen feilsøking for å løse problemet.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

jhorrocks / Getty Images


Hva er feil 0x80070005?

Feil 0x80070005 kan oppstå når et program du kjører prøver å åpne en fil eller et Windows-register som du ikke har tilgang til. Dette kommer vanligvis når du installerer ny programvare eller en Windows-oppdatering.

Hvordan fikse feil 0x80070005 på Windows

Prøv disse løsningene i rekkefølge til feilen er løst:

 1. Forsikre deg om at programvaren kommer fra en legitim kilde. Last bare ned programvare fra pålitelige selskaper, og skann all programvare og filer du laster ned fra internett med antivirusprogramvare som Windows Defender.

  Antivirusprogramvare kan bare se etter skadelig programvare utvikleren har oppdaget. Hvis et virus er nytt eller ikke undersøkt, vil det ikke utløse antivirusprogramvaren.

 2. Logg inn som administrator. Logg ut av kontoen din og logg på Windows-administratorkontoen, som har flere tillatelser til å få tilgang til data og registre, og kjør deretter oppdateringen på nytt. Ofte løser dette problemet. Hvis den ikke gjør det, er det sannsynligvis et problem med filen eller med installasjonsmediet.

 3. Skann installasjonsmediet for skadelig programvare. Hvis du laster opp programvare fra en USB-pinne, harddisk eller annen enhet, kan du skanne den med antivirusprogramvaren. Hvis skanningen finner skadelig programvare, må du umiddelbart fjerne stasjonen og kjøre en full skanning av datamaskinen din.

 4. Oppdater eller installer programvaren på nytt. Noen oppdateringer må kanskje kjøres i en bestemt rekkefølge. Hvis det ikke er andre oppdateringer, avinstallerer du programmet og installerer det deretter på nytt.

 5. Koble fra alle USB-enheter. Slå av datamaskinen og koble fra USB-stasjoner og tilbehør, og start deretter PCen på nytt med bare de nødvendige enhetene tilkoblet for å se om det hjelper.

 6. Oppdater enhetsdrivere. Åpne Enhetsbehandling og sjekk de tilkoblede enhetene for driveroppdateringer. Hvis noen er merket med et utropstegn, oppdater Windows-enhetsdriverne og prøv installasjonen på nytt.

 7. Deaktiver Windows-brannmur. Nedlastingen kan bli blokkert av brannmuren, så du må kanskje deaktivere Windows-brannmur.

  Gjør dette bare med apper du stoler på og har bekreftet er legitime.

 8. Juster filattributter. Det kan hende at du ikke kan oppdatere et program hvis det er merket som skrivebeskyttet. Finn programvaren i Windows File Explorer, og høyreklikk den, og velg deretter Eiendommer. Under general kategorien, velg Read-only Hvis det er merket av for å fjerne merket, velger du OK for å lagre endringene.

  Du må være logget på administratorkontoen for å endre egenskapene til en fil.

 9. Endre filsikkerhetsinnstillingene. I Eiendommer menyen for programmet, velger du Sikkerhet kategorien, og sørg for at alle sikkerhetstillatelsene nederst har en hake under Allow. Hvis noen er merket som Nekt eller tomt, velg Rediger for å endre alle tillatelser til Allow.

 10. Tilbakestill tillatelser med SubInACL. Hvis du har problemer med et Microsoft-program, kan du laste ned SubInACL og installere det. Åpne Notisblokk og skriv inn følgende kode i en ny tekstfil:

  Still OSBIT = 32
  HVIS det finnes "% ProgramFiles (x86)%", sett OSBIT = 64
  sett RUNNINGDIR =% ProgramFiles%
  HVIS% OSBIT% == 64 sett RUNNINGDIR =% ProgramFiles (x86)%
  subinacl / subkeyreg "HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Component Based Servicing" / grant = "nt service trustedinstaller" = f

  Plukke ut Lagre som, angi Lagre som type til Alle filerog lagre den som reset.cmd. Husk å lagre det et sted du enkelt kan finne, og åpne deretter filen som administrator. Etter det, oppdater programmet på nytt, og slett deretter . Cmd filen du opprettet.


Legg igjen en kommentar