Slik løser du Mscorwks.dll ikke funnet eller mangler feil

Mscorwks.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av mscorwks DLL-filen.

I noen tilfeller kan mscorwks.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Feilmeldingen mscorwks.dll kan gjelde for ethvert program eller system som kan bruke filen på Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Mscorwks.dll feil

Det er flere forskjellige måter mscorwks.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se mscorwks.dll-feil på:

  • Mscorwks.dll ikke funnet
  • Dette programmet kunne ikke starte fordi mscorwks.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
  • Kan ikke finne [PATH] mscorwks.dll
  • Filen mscorwks.dll mangler.
  • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: mscorwks.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Konteksten til mscorwks.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet. 

Mscorwks.dll feilmeldinger kan vises når du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.


Slik løser du Mscorwks.dll feil

Ikke last ned mscorwks.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av mscorwks.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av mscorwks.dll-feilen.

  1. Gjenopprett mscorwks.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" mscorwks.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

    Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet mscorwks.dll, men du allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette mscorwks.dll med et gratis program for filgjenoppretting.

    Å gjenopprette en slettet kopi av mscorwks.dll med et filgjenopprettingsprogram er bare en smart ide hvis du er sikker på at du selv har slettet filen og at den fungerte ordentlig før du gjorde det.

  2. Last ned og installer den nyeste versjonen av .NET Framework. Dette er den opprinnelige kilden til mscorwks.dll-filen og bør derfor fikse eventuelle relaterte DLL-feil.

  3. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen mscorwks.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at mscorwks.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer som filen.

  4. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at mscorwks.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

  5. Installer programmet som bruker mscorwks.dll-filen på nytt. Hvis mscorwks.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

  6. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til mscorwks.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen mscorwks.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

    Mscorwks.dll-filen er kanskje ikke relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være veldig nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

  7. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis mscorwks.dll-feil startet etter oppdatering av driveren til en bestemt maskinvareenhet.

  8. Kjør kommandoen sfc / scannow System File Checker for å erstatte en manglende eller ødelagt kopi av mscorwks.dll-filen. Siden denne DLL-filen er levert av Microsoft, bør systemfilkontrollverktøyet gjenopprette den.

  9. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Mscorwks.dll-filen er mest sannsynlig inkludert i en av disse oppdateringene.

  10. Test minne og test deretter harddisken. Vi har overlatt flertallet av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake mscorwks.dll feil når de mislykkes.

    Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

  11. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for mscorwks.dll ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

  12. Bruk en gratis registerrens for å reparere mscorwks DLL-relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige mscorwks.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

    Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. Vi har tatt med alternativet her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer opp neste.

  13. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter opp mscorwks.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

    All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket på å fikse mscorwks.dll feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

  14. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen mscorwks.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar