Canon B200-feil: Hva det er, og hvordan fikser jeg det

Det er frustrerende når du trenger å skrive ut noe viktig, og en feilkode dukker opp. En av de mest fryktede Canon-skriverfeilene er B200, noe som kan indikere en potensielt katastrofal feil med enheten. Ikke søppel det umiddelbart, skjønt. Skrivere er dyre, og det er noen få metoder du kan prøve å fikse feilen før du handler en ny skriver.

Ralf Geithe / Getty Images


Årsaker til Canon B200 feil

På sitt mest grunnleggende nivå indikerer B200-feilen et feil skrivehode. Et skrivehode er en del som distribuerer blekk fra blekkpatronene på papiret, noe som betyr at det er en av de viktigste aspektene ved hele skriveren. Skrivehoder er kjent for å være problematiske, spesielt på billigere skrivere.

Hvordan fikse Canon B200 feil

Det er flere ting du kan gjøre for å prøve å fikse et defekt skrivehode og eliminere B200-feilen. Prøv noen av forslagene nedenfor før du bytter ut hele enheten.

  1. Tilbakestill skriveren. Koble den fra og la den være frakoblet i minst 30 minutter. En god, lang tilbakestilling gjør at skriveren kan kjøle seg ned og gjenopprette alt til riktig posisjon før du slår enheten på igjen.

  2. Fjern eventuelle hindringer. Det er en mulighet for at noe forstyrrer forbindelsen til skriverhodet. Åpne skriverens dør og koble forsiktig fra skrivehodet, og løft det ut av enheten. Sett den på nytt og se om det løser problemet.

    Det er vanligvis en spak på skriverhodet. Trykk på spaken for å fjerne skriverhodet.

  3. Rengjør skriverhodet. Bruk enhetens vedlikeholdsalternativer for å kjøre rengjøringssyklusen. Dette er spesielt nyttig hvis skriverhodet er tett.

  4. Rengjør skrivehodet manuelt. Bruk enten ren alkohol eller et ikke-oljebasert rengjøringsmiddel på skrivehodets gullkontakter. Bruk en mikrofiberklut til å gni rengjøringsmiddel på kontaktene, og la det tørke helt før du kobler til igjen.

    Skrivehodet er veldig skjørt, så håndter det med forsiktighet.

  5. Fjern gammelt blekk. Det kan være herdet blekk fanget inne i skrivehodet. Kjør den under varmt vann fra springen til vannet kommer rent ut. Dekk det tørt med et papirhåndkle, og sett deretter hodet inn i skriveren.

  6. Installer skriverdriverne på nytt. Finn enheten din på den offisielle Canon-støttesiden og følg instruksjonene for oppdatering av driverne.

  7. Prøv en ny blekkpatron. Feil patroner utløser sjelden B200-feilen, men det kan skje. Se brukerhåndboken for denne prosessen angående din spesifikke enhet.

  8. Hvis ingen av metodene ovenfor fungerer, er sannsynligvis B200-feilen nøyaktig. Det er på tide å handle for en ny skriver.

    Selv om det er mulig å finne den delen du trenger og installere den, er kostnaden for et nytt skrivehode omtrent det samme som å kjøpe en helt ny skriver.


Legg igjen en kommentar