CRC-feil: Hva det er, og hvordan fikser jeg det

CRC-feilmeldingen er en som vises når en korrupsjon eller mistenkelig endring oppdages i data på lagringsenheter og nettverk. Slik ser det ut og hvordan du løser det.


Hvordan den sykliske redundanssjekkfeilen vises

Det er kjent at feilen vises når en datamaskin prøver å lese data på en lokal stasjon, en nettverksstasjon, en ekstern harddisk og på diskstasjoner som de som brukes til å lese CDer, DVDer og Blu-ray-disker.

Feilmeldingen om syklisk redundanssjekk vises vanligvis som følger:

 • C: er ikke tilgjengelig. Datafeil (syklisk redundanskontroll).
 • Fil ____ kunne ikke nås. Datafeil. Syklisk redundanssjekk.
 • Datafeil (syklisk redundansjekontroll).
 • Feil: Datafeil (kontroll av syklisk redundans).

WLADIMIR BULGAR / Getty Images


Årsaker til datafeil Syklisk redundans sjekkfeil

Det er mange situasjoner som får en CRC-feil til å vises når du bruker en datamaskin, alt fra korrupsjon av en fil eller et programregister til fil og innstilling av konfigurasjonsfeil og defekte app- eller programinstallasjoner.

Et problem med harddisken kan også føre til en datafeil med syklisk redundans.

Hvordan fikse den sykliske redundanssjekkfeilen

Fordi årsaken til en datafeil med syklisk redundanssjekk kan være relatert til filen du får tilgang til, og harddisken eller diskstasjonen som er involvert, er det en rekke tilnærminger som kan tas for å løse dette problemet.

 1. Start datamaskinen på nytt. Denne raske og effektive prosessen løser en rekke datamaskinproblemer, inkludert de som er forbundet med datafeil.

 2. Koble til eksterne stasjoner på nytt. Hvis feilen vises mens du prøver å få tilgang til en ekstern harddisk eller diskstasjon, kobler du den fra, starter datamaskinen på nytt og kobler den til igjen.

 3. Last ned filen på nytt. Hvis du får CRC-feilen når du åpner eller kjører en fil du lastet ned, er det mulig at filen ble ødelagt under nedlastingsprosessen på grunn av et server- eller internettforbindelsesproblem. Hvis du laster ned filen igjen, fjernes ofte feil eller feil.

  Før du laster ned en fil på nytt, må du lagre den under et annet filnavn, slik at du ikke ved et uhell åpner den originale feil filen igjen.

 4. Be om en ny kopi. Hvis den glitchy filen ble sendt til deg i en e-postmelding, kan du be den opprinnelige avsenderen om å sende deg en ny kopi. Det kan hende at filen ikke er vedlagt eller lastet opp riktig på e-posten.

 5. Installer de siste oppdateringene av operativsystemet. Nye macOS- og Windows-oppdateringer inkluderer ofte reparasjoner for stasjons- og filfeil og kan øke systemstabiliteten enormt.

 6. Skann stasjonen. Utfør en stasjonsskanning på Windows og bruk Disk Utility First Aid på macOS for å skanne enheten automatisk i bakgrunnen for å oppdage og rette feil.

  Utfør bare en skanning på stasjonene du åpnet da datafeilen oppstod.

 7. Skann stasjonen ved hjelp av chkdsk. Hvis CRC-feilen gjør det vanskelig å skanne den berørte stasjonen på en Windows-datamaskin via metoden ovenfor, kan du starte en skanning ved å skrive "chkdsk / fc: " i søkefeltet på oppgavelinjen i Windows, og velg deretter Kjør kommandoen. Sørg for å endre c til riktig stasjonsbokstav.

  Du kan også utføre en ledetekst ved å skrive teksten ovenfor i Cortana på Windows 10.

 8. Installer fra sikkermodus. Hvis du gjentatte ganger får en syklisk redundanssjekkfeil når du installerer et program fra en disk, må du starte Windows på nytt i sikkermodus og prøve å installere det derfra.

  Etter at installasjonen er fullført i sikkermodus, start datamaskinen på nytt og kjør Windows som normalt.

 9. Formater diskstasjonen. Hvis en harddisk eller diskstasjon gjentatte ganger gir deg problemer, kan det hende du må reformatere den. Dette bør være en siste utvei, da det sletter alt som er på stasjonen.


Andre feil som den sykliske redundanssjekkfeilen

Det har vært kjent at feil 0x80040116 dukket opp når du lagrer eller kopierer filer fra en e-postklient. Årsaken er ofte forbundet med en syklisk redundanssjekkfeil og kan ofte løses ved å utføre de samme trinnene som er nevnt ovenfor.

Lignende harddisk- og filfeil inkluderer STOPP: 0x00000022 og FILE_SYSTEM-meldinger som ofte resulterer i den beryktede blå skjermen for død.

Legg igjen en kommentar