FDX- og FDR-filer (hva de er og hvordan du åpner dem)

En fil med FDX- eller FDR-filtypen er en Final Draft Document-fil. Disse filtypene brukes av manusprogramvaren Final Draft til å lagre manus til TV-episoder, filmer og avspillinger.

FDR-formatet er standardfilformatet som brukes i Final Draft versjoner 5, 6 og 7. Siden Final Draft 8 lagres dokumenter i stedet i det nyere FDX-formatet.

Mens de fleste FDR-filer du kommer over vil være endelige utkast til dokumentfiler, noen er broderidesignfiler, Windows-feilrapportfiler eller SideKick 2-notatfiler. Flight Data Recorder-filer kan også bruke FDR-filtypen.


Hvordan åpne FDX- og FDR-filer

FDX- og FDR-filer kan åpnes og redigeres med Final Draft på både Windows- og Mac-operativsystemet. Programvaren er ikke gratis å laste ned, men det er en 30-dagers prøveperiode du kan få.

Selv om Final Draft 8 og nyere lagrer filmskript i FDX-format, støtter den nyere programvaren fremdeles også FDR-format.

Melcos DesignShop skal kunne åpne FDR-filer som inneholder broderimotiver.

Windows Error Report-filer som bruker FDR-filtypen, genereres fra Windows-operativsystemet eller fra programmer som Windows Live Messenger. Disse filene er ment å bli åpnet av operativsystemet, men du kan også være i stand til å åpne dem manuelt med et tekstredigeringsprogram som Notepad ++.

Vi er ikke klar over hvilken som helst programvare som kan åpne en SideKick 2 Note-fil, men siden det sannsynligvis er noen form for tekstbasert fil, kan en enkel teksteditor sikkert vise de fleste om ikke hele filen. Hvis du allerede har programmet tilknyttet denne filen installert på datamaskinen din, kan du sannsynligvis bruke en type fil> Åpne-menyen for å åpne FDR-filen i det programmet.

Flight Data Recorder-filer kan kanskje åpnes med Vector Flight Controller eller eLogger.

Bruk Notepad ++ eller en annen teksteditor for å åpne FDX- eller FDR-filen hvis informasjonen ovenfra ikke er nyttig. Final Draft FDX / FDR-filer er ikke bare tekstfiler, men en annen type kan være. I så fall kan en tekstredigerer kanskje vise innholdet på filen. Hvis filen ikke er 100% lesbar, kan det være noe tekst i filen som hjelper deg med å identifisere hvilken programvare som brukes til å lage og åpne den.


Hvordan konvertere FDX- og FDR-filer

Final Draft 8 og 9 (både fullversjonene og prøveversjonene) konverterer automatisk en FDR-fil til det nyere FDX-formatet når den åpnes. Final Draft støtter også lagring av begge typer filer i PDF, men bare i den fullversjonen som ikke er prøveversjon.

Final Draft-prøveversjonen støtter bare åpning / konvertering av de første 15 sidene av dokumentet. Hvis du har en FDR-fil som er lengre enn det, men trenger å konvertere den til FDX, kan du prøve denne løsningen.

Hvis SideKick 2 Note-filer kan konverteres til hvilket som helst annet format, gjøres det sannsynligvis gjennom et Eksport or Lagre som menyen i programmet som åpner den. Men siden vi ikke vet hvilken programvare som brukes med denne typen FDR-filer, kan du prøve å åpne den med Notepad ++ og deretter lagre den i et nytt tekstformat som HTML eller TXT.

Det er ingen grunn til å konvertere en feilrapport FDR-fil som brukes sammen med Windows OS.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, leser du sannsynligvis filtypen feil. Dette er ganske enkelt å gjøre hvis filen har vanlige bokstaver i filtypen, som tilfellet er med disse to.

Noen eksempler på filutvidelser du kan forvirre for en av disse inkluderer FXB og EFX.

En annen er FPX. Selv om det ser ganske likt ut, er det virkelig et bilde lagret i FlashPix Bitmap Image-filformat. Du kan ikke åpne ett med programmene som er koblet til ovenfor.

FRD ser også ut til disse utvidelsene, men det brukes til Frequency Response Data-filer.

Legg igjen en kommentar