Hvordan fikse DLL som ikke er funnet eller mangler feil

En DLL-feil er en hvilken som helst feil med en DLL-fil - en slags fil som slutter på .DLL filtypen.

DLL-feil kan vises i hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.

DLL-feil er spesielt plagsomme fordi det eksisterer så mange av disse filtypene, alle med potensial til å forårsake problemer.

Dette er generelle feilsøkingstrinn for DLL. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du søke etter Web etter den spesifikke DLL-filen du har problemer med, for eksempel jvm.dll-feil eller physxloader.dll-feil. Vi har kanskje ikke informasjon for den eksakte DLL-en, men hvis vi gjør det, vil trinnene der være mer sannsynlig å hjelpe.


Vil du ikke fikse dette selv?

Se hvordan fikser jeg datamaskinen min? for en fullstendig liste over supportalternativene dine, pluss hjelp med alt underveis som å finne ut reparasjonskostnader, få filene dine av, velge en reparasjonstjeneste og mye mer.


Hvordan fikse DLL "Ikke funnet" og "manglende" feil

Ikke last ned DLL-filer fra DLL-nedlastingssider i et forsøk på å erstatte dine manglende eller korrupte DLL-filer. I mange tilfeller er disse nettstedene bare kilder til skadelig programvare.

  1. Start datamaskinen på nytt. Det er mulig at problemet som forårsaker DLL-feilen bare er midlertidig, og en omstart er alt du trenger.

    Dette er bare et alternativ hvis DLL-feilen ikke stopper datamaskinen din før Windows starter helt. Hvis du har et av de mer alvorlige DLL-problemene, må du starte datamaskinen på nytt med kraft. Se Hvordan starte noe på nytt hvis du trenger det.

  2. Gjenopprett den slettede DLL-filen fra papirkurven. Du kan bare ha slettet DLL-filen ved et uhell. De fleste DLL-feil kommer i skjemaet "DLL ikke funnet" og "Manglende DLL". Den enkleste mulige årsaken til en DLL-feil som dette er at du har slettet DLL-filen uten å innse det.

    Gå inn i sikkermodus for å gjøre dette eller et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av denne DLL-feilen.

  3. Gjenopprett den slettede DLL-filen med et gratis filgjenopprettingsprogram. Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet DLL-filen, men siden har tømt papirkurven, kan et program for filgjenoppretting hjelpe.

    Å gjenopprette en DLL-fil med et program for filgjenoppretting er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv og at den fungerte ordentlig før du gjorde det.

  4. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen "DLL mangler" og "DLL ble ikke funnet" DLL-feil er relatert til fiendtlige programmer som maskerer som DLL-filer.

  5. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at DLL-feilen var forårsaket av en endring du eller noen andre har gjort i registret eller annen systemkonfigurasjon, kan en systemgjenoppretting avslutte DLL-feilen.

  6. Installer programmet som bruker DLL-filen på nytt. Hvis en DLL-feil oppstår når du åpner eller bruker et bestemt program, bør installasjonen og registreringen av DLL-filen på nytt skikkes å installere programmet på nytt.

    Ikke hopp over dette trinnet hvis du kan hjelpe det. Å installere programmet som gir DLL-filen på nytt, er en svært sannsynlig løsning på en programspesifikk DLL-feil.

  7. Oppdater drivere for maskinvare som kan være relatert til DLL feil. Hvis du for eksempel mottar en feilmelding "Mangler DLL" når du bruker skriveren, kan du prøve å oppdatere skriverdriverne.

  8. Kjør sfc / scannow-kommandoen for å erstatte eventuelle manglende eller feil operativsystemrelaterte DLL-filer.

    Systemfilkontrollen (riktig navn på sfc-kommandoen) vil erstatte eventuelle skadede eller manglende Microsoft-leverte DLL-filer.

  9. Bruk eventuelle tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer for operativsystemer kan erstatte eller oppdatere noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din.

  10. Utfør en reparasjonsinstallasjon av Windows. Hvis de enkelte DLL-feilsøkingsrådene ovenfor ikke lykkes, bør en reparasjonsinstallasjon av operativsystemet gjenopprette alle Windows DLL-filer til de opprinnelige arbeidsversjonene.

  11. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis en reparasjonsinstallasjon ikke retter DLL-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

    All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket mulig å fikse DLL-feilen ved hjelp av et feilsøkingstrinn før denne.

  12. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen DLL-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar