Hvordan fikse det når Microsoft Word ikke svarer

Microsoft Word ikke svarer, vises vanligvis enten som en feilmelding eller som en fullstendig frysing av Word-brukergrensesnittet. Når du opplever denne feilen, lukker du programmet eller venter på at programmet skal svare.

Disse forslagene gjelder for Microsoft Word for Office 365, Word 2019, Word 2016, Word 2010 og Word for Mac.


Årsak til at Microsoft Word ikke svarer på meldinger

Du vil ofte møte en "Microsoft Word svarer ikke" -melding av en av flere grunner:

  • En feil i å åpne, lagre eller få tilgang til et dokument som er vert på en ekstern server, ofte som følge av servertidsavbrudd.
  • En skadet programfil.
  • Et inkompatibelt tillegg.

Hvordan fikse Microsoft Word som ikke svarer

Noen ganger er svaret så enkelt som å starte datamaskinen på nytt. Hvis denne tilnærmingen ikke løser problemet, er deaktivering av tillegg og muligens reparasjon av programmet de beste fremgangsmåtene.

  1. Start Word i sikkermodus. Hvis du laster applikasjonen uten maler og tillegg, kan du se om programmet fungerer som det skal, eller om det er ødelagt.

  2. Deaktiver tillegg. Hvis "Word ikke svarer" ikke er en feil i sikker~~POS=TRUNC, er et inkompatibelt tillegg en sannsynlig skyldige.

    1. Plukke ut filet > alternativer > Add-ins for å åpne Word-alternativer.
    2. Velg Go knapp under Administrer nær bunnen av vinduet for å åpne COM-tillegg dialogboks.
    3. Fjern avmerkingsboksene ved siden av hvert tillegg for å deaktivere alle tilleggene.
    4. Plukke ut OK for å bruke endringene og lukke dialogboksen.

    Hvis feilmeldingen "Word reagerer ikke" ikke lenger vises, aktiverer du hvert tillegg en om gangen, og starter Word på nytt etter hver for å finne ut hvilken som forårsaket problemet.

  3. Reparer dokumentet. Hvis feilen vises når du åpner eller lagrer en bestemt Word-fil, kan dette dokumentet være ødelagt. Bruk et verktøy i Word for å fikse det.

  4. Reparer Word. I Windows 10 åpner du Innstillinger-appen og velger Apper og funksjoner. Velg Microsoft Office Velg fra applisten endre, følg deretter alternativene for å reparere Office-programmer.

  5. Avinstaller og installer Word på nytt. Du trenger Microsoft ID og produktnøkkel. Fjern det gjennom Windows-innstillinger eller last ned støtteverktøyet for avinstallasjon av MS Office for å fjerne det helt. På en Mac drar du den i søpla og installerer den på nytt.

    Hvis du avinstallerer Office fra datamaskinen, fjernes bare Office-programmene du har installert. Filer, dokumenter og arbeidsbøker fjernes ikke.


Legg igjen en kommentar