EXO-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med EXO-filtypen er en Video Chunk-fil. Disse typene EXO-filer er bokstavelig talt deler av en større fil som opprettes når en offline-video blir bedt om fra et nettsted eller en app som er vert for videostrømmer, for eksempel i YouTube-appen på noen Android-enheter.

Spesielt YouTube EXO-filer blir ofte kryptert og komprimert. Andre EXO-filer hentet fra onlinevideoer kan også være kryptert.

Noen EXO-filer er kanskje ikke videofiler i det hele tatt, men i stedet Motorola EXORmacs datafiler. Noen EXO-filer kan i stedet være generiske systemfiler som støtter noen proprietære programmer.


Hvordan åpne en EXO-fil

Android YouTube-appen er den eneste måten å åpne EXO-filer som er YouTube Video Chunk-filer.

Ikke alle YouTube-videoer er tilgjengelige for avspilling uten nett, og ikke alle land der YouTube-appen er tilgjengelig, kan faktisk bruke den til å lagre videoer for offline bruk. Imidlertid, for land som kan (som India, Indonesia og Filippinene), brukes den samme YouTube-appen til å åpne EXO-filene. Dessverre er dette ikke gjort manuelt.

EXO-filene åpnes automatisk med appen, uten at du trenger å gjøre noe. Appen deler sammen alle de forskjellige EXO-filene sammen, slik at biter blir en hel fil igjen, og deretter dekrypterer appen videofilen slik at den kan spilles av.

Å få tak i disse EXO-filene på en datamaskin vil ikke hjelpe deg, siden det bare er spesifikke applikasjoner som kan knytte dem sammen og dekryptere dem, for eksempel YouTube-appen for Android.

Du kan lese mer om YouTube offline-funksjonen på Googles blogg.

Det er mest sannsynlig at EXO-filen din er relatert til en video, men hvis ikke, kan det være en Motorola EXORmacs-datafil. Disse filene lastes inn i ikke-flyktig minne via JTAG med Xilinx iMPACT. Det er litt mer informasjon om denne prosessen på Xilinx-nettstedet.

Selv om EXO-filene nevnt ovenfor (spesielt videofilene) sannsynligvis ikke kan vises med et tekstredigeringsprogram, kan det hende du har en .EXO-fil som er helt annerledes og er tekstbasert. Dette betyr at du kan bruke et program som Notisblokk i Windows eller hvilken som helst friteksteditor for å se filens innhold.

Hvis EXO-filen din ikke er en tekstfil, i så fall er det meste av teksten uleselig og kryptert, kan du fremdeles bruke et tekstredigeringsprogram som Notisblokk for å finne noe i alt datamaskinsøppelet som beskriver hva filen er. Forutsatt at du finner noe interessant, kan du deretter undersøke på nettet for å se hvilket program som ble brukt til å lage det.

Selv om filtypene deres har lignende bokstaver, er ikke EXO-filer det samme som EXE-, EXR- eller EX4-filer.


Hvordan konvertere en EXO-fil

Video Chunk-filer i .EXO-filformatet kan ikke konverteres til MP4, AVI, MKV eller noe annet videoformat med en videokonverterer fordi filene er kryptert og bare relevante i sammenheng med programmet eller tjenesten som opprettet den.

Du kan konvertere en Motorola EXORmacs Dataan .EXO-fil til en .MCS-fil (Intel MCS86) ved hjelp av en kommando som denne:

promgen –p mcs –r input.exo –o out.mcs

Du kan lese mer om konvertering av EXO til MCS i denne PDF-filen fra nettstedet Xilinx.

Legg igjen en kommentar