Hva er en YouTube-kanal?

En personlig YouTube-kanal er tilgjengelig for alle som blir med på YouTube som medlem. Kanalen fungerer som hjemmesiden for brukerens konto, og du kan ha mer enn én YouTube-kanal.

Etter at brukeren har skrevet inn og godkjent informasjonen, viser kanalen kontonavnet, en personlig beskrivelse, de offentlige videoene medlemmet laster opp og all brukerinformasjon medlemmet legger inn. 

Hvis du er YouTube-medlem, kan du tilpasse bakgrunnen og fargevalget til den personlige kanalen din og kontrollere noe av informasjonen som vises på den.

Bedrifter kan også ha kanaler. Disse kanalene er forskjellige fra personlige kanaler fordi de kan ha mer enn én eier eller leder. Et YouTube-medlem kan åpne en ny forretningskanal ved hjelp av en merkevarekonto.


Hvordan lage en personlig YouTube-kanal

Alle kan se YouTube uten å ha en konto. Du må imidlertid opprette en YouTube-kanal (det er gratis) hvis du planlegger å laste opp videoer, legge til kommentarer eller lage spillelister. Dette er hvordan:

  1. Logg på YouTube med Google-kontoen din.

  2. Forsøk alle handlinger som krever en kanal, for eksempel å laste opp en video. 

  3. På dette tidspunktet blir du bedt om å opprette en kanal hvis du ikke allerede har en.

  4. Gjennomgå informasjonen som vises, inkludert kontonavnet og bildet ditt, og bekreft at informasjonen er nøyaktig for å opprette kanalen din.

 YouTube-kontoer bruker samme påloggingsinformasjon som Google-kontoer, noe som betyr at det er enda enklere å lage en YouTube-kanal hvis du allerede har en Google-konto. Hvis du bruker Googles andre tjenester som Gmail, Google Kalender, Google Foto, Google Disk osv., Trenger du ikke opprette en ny Google-konto for å åpne en YouTube-kanal.


Hvordan lage en forretningskanal

En person kan kontrollere en merkevarekonto med et annet navn fra sin personlige Google-konto, og andre medlemmer av YouTube kan få tillatelse til å få tilgang til og administrere kanalen. Slik åpner du en ny forretningskanal:

  1. Logg på YouTube-kontoen din.

  2. Åpne YouTube-kanalvekslersiden.

  3. Klikk Opprett en ny kanal for å åpne en ny forretningskanal.

  4. Skriv inn et Merkekontonavn i det oppgitte området, og klikk deretter Opprett.


Hvordan vise kanaler

En kanal er et medlems personlige tilstedeværelse på YouTube, i likhet med andre sosiale medier. Velg et annet medlems navn for å besøke vedkommendes personlige kanal. Du vil kunne se alle medlemmets videoer og alt brukeren valgte som favoritt, så vel som alt annet de vil dele som favorittkanalene.

YouTube gir et sted å bla gjennom YouTube-kanaler der du kan sjekke ut populære kanaler og abonnere på dem hvis du velger å gjøre det. Abonnementene dine er oppført når du besøker YouTube for enkel tilgang til favorittkanalene dine.

Legg igjen en kommentar