Slik bytter du raskt til Windows-skrivebordet

Med Windows 10 utvidet Microsoft nytten av hurtigtaster som er avhengige av Windows-tasten. Generelt styrer disse snarveiene oppgaver på operativsystemnivå, mens snarveier som bruker Control og Alt-tastene, vanligvis fungerer i det aktive programmet.

Disse instruksjonene gjelder Windows 10. Tidligere versjoner av Windows støtter ikke virtuelle skrivebord som administreres av operativsystemet.

Miguel Co / Web


Hvordan vise og skjule Windows 10 Desktop

Bruke Vinn + D snarvei for å vise og skjule skrivebordet. Denne kommandoen tvinger Windows til å bytte til skrivebordet umiddelbart og minimere alle åpne vinduer til oppgavelinjen. Bruk den samme snarveien for å få tilbake de åpne vinduene.

Denne snarveien fungerer på alle versjoner av Windows tilbake til minst XP.

Hvordan lage virtuelle skrivebord

Windows 10 inkluderer virtuelle skrivebord, som tilbyr mer enn én versjon av arbeidsområdet ditt. En god bruk for virtuelle skrivebord er å skille profesjonelt og personlig arbeid.

Press Vinn + Ctrl+D for å legge til et nytt virtuelt skrivebord. Gjenta knappekommandoen for å lage mer. trykk Vinn + Ctrl nøkler pluss venstre og ikke sant piltastene for å veksle mellom skjermbilder.


Hvordan vise oppgavevisningen for å se alle virtuelle skrivebord

Trykk på Oppgavevisningen på verktøylinjen for å åpne et fullskjermsoverlegg som viser miniatyrbilder av hvert virtuelle skrivebord, samt apper som støtter tidslinjehistorikk. Denne funksjonen var ny i Windows 10 18.09-utgivelsen.

Hvis du ikke ser Oppgavevisning-knappen, høyreklikker du oppgavelinjen og velger Vis Oppgavevisning-knappen.

Oppgavevisningsknappen ser ut som en filmstrimmel og er som standard ved siden av Cortana-ikonet på oppgavelinjen. I Oppgavevisning kan du finne apper og websider du tidligere har surfet på. Du kan også slette, flytte elementer til og legge til nye virtuelle skrivebord.

Legg igjen en kommentar