Vis skjulte filer i Mac Åpne og lagre dialogbokser

Apple skjuler visse filer og mapper på din Mac for å forhindre at du ved et uhell endrer eller sletter viktige data. Når du trenger å endre en av disse skjulte filene, må du avsløre den i dialogboksen Åpne eller Lagre ved å trykke på Kommando+Skift+. ( perioden ) kombinasjon mens dialogen er åpen.


Yosemite (10.10) og tidligere

En skjermfeil med å vise og skjule filer i dialogboksen Åpne eller Lagre betyr at hurtigtasten ikke fungerer i Finders kolonnevisningsmodus i macOS Yosemite og tidligere. De resterende Finder-visningene (ikon, liste, dekkflyt) fungerer fint for visning av skjulte filer.

El Capitan (10.11) og senere

Hurtigtasten for å vise skjulte filer i dialogboksen Åpne og lagre fungerer fint i El Capitan og senere versjoner av macOS. Imidlertid er det en ekstra detalj. Noen åpne og lagre dialogbokser viser ikke alle ikonene for Finder-visningene i dialogboksen verktøylinje.

Hvis du trenger å bytte til en annen Finder-visning, kan du prøve å velge Sidepanel-ikonet (først til venstre) på verktøylinjen. Denne vekselen skal føre til at alle Finder-visningsikonene blir tilgjengelige.


Den usynlige filattributtet

Å bruke dialogboksen Åpne eller Lagre for å vise skjulte filer endrer ikke filens usynlige attributt. Du kan ikke bruke denne hurtigtasten for å lagre en synlig fil som en usynlig, og du kan heller ikke åpne en usynlig fil og deretter lagre den som en synlig fil. Uansett hvilken fils synlighetsattributt ble satt til da du begynte å jobbe med filen, så blir filen fortsatt.

Legg igjen en kommentar