Slik deaktiverer du Avast Antivirus

Noen ganger kan det hende du må deaktivere Avast-antivirusprogrammet slik at du kan installere programvare eller teste om Avast forårsaker nettverksrelaterte problemer.

Det er flere måter å deaktivere Avast på, avhengig av hva du prøver å teste. Du kan enten deaktivere Avast delvis ved å deaktivere individuelle skjold, eller ved å deaktivere programvaren helt.

Med Avast er et skjold et begrep som brukes til å identifisere bestemte beskyttelsesområder programvaren gir. Disse beskyttelsesskjoldene inkluderer filer, applikasjoner, webtrafikk og e-post.


Slik deaktiverer du Avast midlertidig ved å slå av individuelle skjold

Hvis du trenger å teste en webapplikasjon, kan du bare deaktivere Avast-skjoldet for nettbeskyttelse, men la alle andre skjold være aktive, slik at du kan opprettholde sikkerheten mens du tester.

Slik deaktiverer du Avast-skjold individuelt:

 1. På Windows-oppgavelinjen, venstre-klikk på det oransje Avast-ikonet for å åpne Avast brukergrensesnitt.

 2. Velg beskyttelse ikonet i venstre rute for å åpne områdene med Avast-beskyttelse. Velg deretter Kjerneskjold for å se hvilke skjold som er aktivert.

 3. Kjerneskjold i vinduet, merker du den grønne avkrysningsruten ved siden av en skjoldtype for å deaktivere det enkelte Avast-skjoldet.

 4. Du ser en popup-rute som ber deg om å bekrefte at du vil deaktivere det enkelte skjoldet. Velg tidsrammen du vil deaktivere Avast midlertidig for det skjoldet.

 5. Det kan hende du ser et sekundært advarselsvindu som spør om du vil fortsette å deaktivere Avast med det skjoldet. Bare velg OK å bekrefte.

 6. Når du er bekreftet, vil du se at statusen for skjoldet vises AV.

 7. Nå kan du fortsette med testingen. Når du er ferdig, kan du gå tilbake til Avast Shields-skjermen og velge AV for å slå skjoldet tilbake On.


Slik deaktiverer du Avast ved å slå av alle skjold

Hvis du ikke er sikker på hvilket skjold du trenger å deaktivere, kan du velge å deaktivere Avast helt ved å slå av alle skjoldene samtidig.

Dette er spesielt nyttig hvis du har prøvd å teste med ett skjold aktivert, men fortsatt har problemer.

Slik deaktiverer du Avast fullstendig:

 1. Høyreklikk på det oransje Avast-ikonet i oppgavelinjen og hold markøren over Avast skjoldkontroll. Her kan du velge tidsrammen du vil deaktivere Avast helt.

 2. Når du har valgt hvor lang tid du vil at skjoldene skal deaktiveres, ser du et popup-vindu som ber deg om å bekrefte valget. Plukke ut OK å bli ferdig.

 3. Du kan bekrefte at Avast faktisk er deaktivert ved å venstreklikke den oransje Avast ikonet for å åpne Avast brukergrensesnitt. Du bør se en status at alle Avast-skjold er for øyeblikket slått av.

 4. Hvis du vil aktivere Avast-beskyttelse, kan du bare velge Løse for å slå på alle skjold igjen.


Hvordan lukke Avast

Avast lar deg bare deaktivere sikkerhetsbeskyttelse, men ingen av menyene lar deg lukke eller avslutte programvaren helt.

Selv om du prøver å drepe Avast-oppgaven i Oppgavebehandling, vil du se en feil. Dette skyldes at Avast har innebygd selvbeskyttelse som forhindrer deg (eller skadelig programvare datamaskinen din er infisert med) fra å deaktivere Avasts virusbeskyttelse.

Du kan imidlertid deaktivere denne funksjonen slik at du kan lukke og deaktivere Avast.

 1. På Windows-oppgavelinjen, venstre-klikk den oransje Avast ikonet for å åpne Avast brukergrensesnitt. Plukke ut meny, Og velg deretter innstillinger fra rullegardinlisten.

 2. Velg Innstillinger-menyen general fra venstre rute, og Feilsøking fra undermenyen.

 3. I dette vinduet kan du fjerne merket for Aktiver selvforsvar avkrysningsruten. Dette vil slå av alle Avast selvforsvarsfunksjoner, slik at du kan drepe Avast-oppgaven.

 4. Du blir bedt om å bekrefte at du vil deaktivere selvforsvar. Klikk OK å bekrefte.

 5. Høyreklikk deretter på Windows-oppgavelinjen og velg Task manager for å åpne oppgavebehandleren.

 6. Velg Oppgavebehandling prosesser kategorien. Bla ned til Avast Antivirus høyreklikk på den, og velg deretter Sluttoppgave. Gjenta denne prosessen for alle andre løpende oppgaver som starter med ordet "Avast".

 7. Oppgaven forsvinner uten feil eller advarsel. Du vil legge merke til at det oransje Avast-ikonet ikke lenger er til stede i oppgavelinjen. Dette betyr at Avast ikke lenger kjører.

  Det er aldri en god ide å holde datamaskinen din koblet til et nettverk eller internett uten virusbeskyttelse. Avslutt bare Avast-tjenesten lenge nok til å fullføre testingen, og start deretter Avast-applikasjonen igjen for å aktivere all sikkerhetsbeskyttelse på nytt.


Deaktiver Avast ved å avinstallere den

Hvis du tenker på å installere annen antivirusprogramvare og vil deaktivere Avast helt ved å avinstallere den, kan du gjøre dette akkurat som du ville gjort med annen programvare.

Før du kan gjøre det, må du følge samme fremgangsmåte ovenfor for å slå av Aktiver selvforsvar funksjon i Avast innstillinger.

Når dette er deaktivert, kan du avinstallere Avast.

 1. Velg Start menyen, skriv Kontrollpanel og velg kontroll Panel app.

 2. kontroll Panel, plukke ut Programmer og funksjoner.

 3. In Programmer og funksjoner, bla gjennom listen for å finne og velge Avast Free Antivirus. Velg deretter Avinstaller for å starte avinstallasjonsprosessen.

 4. Du ser et popup-vindu med flere alternativer. Velg Avinstaller -knappen nederst i dette vinduet.

 5. Dette starter avinstallasjonsprosessen, og Avast blir fjernet helt fra datamaskinen din.

  Avinstaller bare Avast hvis du har et annet antivirusprogram i tankene å installere, eller andre metoder for å beskytte datamaskinen mot trusselen om virus og skadelig programvare fra internett.


Legg igjen en kommentar