Starte Windows i sikkermodus ved hjelp av MSConfig

Noen ganger er det nødvendig å starte Windows i sikkermodus for å feilsøke et problem. Vanligvis vil du gjøre dette via Startup Settings-menyen (Windows 10 og 8) eller via Advanced Boot Options-menyen (Windows 7, Vista og XP).

Avhengig av problemet du har, kan det imidlertid være lettere å få Windows til å starte opp i sikkermodus automatisk, uten å måtte starte til en av de avanserte oppstartsmenyene, noe som ikke alltid er en enkel oppgave.

Følg instruksjonene nedenfor for å konfigurere Windows til å starte på nytt i sikkermodus ved å gjøre endringer i systemkonfigurasjonsverktøyet, vanligvis referert til som MSConfig.

Denne prosessen fungerer i Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.

Du må kunne starte Windows normalt for å gjøre dette. Hvis du ikke kan, må du starte Safe Mode på den gammeldagse måten. Se Slik starter du Windows i sikkermodus hvis du trenger hjelp til å gjøre det.


Start Windows i sikkermodus ved hjelp av MSConfig

Det bør ta mindre enn 10 minutter å konfigurere MSConfig til å starte Windows i sikkermodus. Dette er hvordan:

  1. I Windows 10 og Windows 8, høyreklikk eller trykk og hold på Start-knappen, og velg deretter Kjør. Du kan også starte Kjør via strømbrukermenyen i Windows 10 og Windows 8, som du kan hente opp ved hjelp av WIN + X snarvei.

    I Windows 7 og Windows Vista klikker du på Start knapp.

    I Windows XP klikker du på Start og klikk deretter Kjør.

  2. Skriv inn følgende i tekstboksen:

    msconfig

    Trykk eller klikk på OK eller trykk på Enter.

    Ikke gjør andre endringer i MSConfig-verktøyet enn de som er beskrevet her for å unngå alvorlige systemproblemer. Dette verktøyet kontrollerer en rekke andre oppstartsaktiviteter enn de som er involvert i sikkermodus, så med mindre du er kjent med dette verktøyet, er det best å holde deg til det som er beskrevet her.

  3. Klikk eller trykk på boot kategorien øverst i vinduet Systemkonfigurasjon.

    I Windows XP er denne kategorien merket BOOT.INI

  4. Merk av i avmerkingsboksen til venstre for Sikker oppstart (/ SafeBoot i Windows XP).

    Radioknappene under alternativene Safe boot starter de forskjellige andre modusene i Safe Mode:

    minimal: Starter standard Safe Mode

  5. Alternativt skall: Starter sikkermodus med ledetekst

  6. Nettverk: Starter sikkermodus med nettverk

  7. Se Safe Mode (Hva det er og hvordan du bruker det) for mer informasjon om de forskjellige alternativene i Safe Mode.

  8. Klikk eller trykk på OK.

  9. Du blir da bedt om å gjøre det Restart, som starter datamaskinen på nytt umiddelbart, eller Avslutt uten omstart, som lukker vinduet og lar deg fortsette å bruke datamaskinen, i så fall må du starte på nytt manuelt.

  10. Etter omstart starter Windows automatisk i sikkermodus.

    Windows fortsetter å starte i sikkermodus automatisk til systemkonfigurasjon er konfigurert til å starte opp igjen, noe vi vil gjøre i løpet av de neste trinnene.

    Hvis du foretrekker å fortsette å starte Windows i sikkermodus automatisk hver gang du starter på nytt, for eksempel hvis du feilsøker et spesielt stygt malware, kan du stoppe her.

  11. Når arbeidet ditt i Sikkermodus er fullført, starter du igjen Systemkonfigurasjon slik du gjorde i trinn 1 og 2 ovenfor.

  12. Velg Normal oppstart alternativknappen (i kategorien Generelt), og trykk eller klikk deretter på OK.

  13. Du blir igjen bedt om å starte datamaskinspørsmålet ditt på nytt som i trinn 6. Velg ett alternativ, mest sannsynlig Restart.

  14. Datamaskinen din starter på nytt og Windows starter normalt ... og vil fortsette å gjøre det.


Mer hjelp med MSConfig

MSConfig samler en kraftig samling av systemkonfigurasjonsalternativer i et brukervennlig, grafisk grensesnitt.

Fra MSConfig kan du utføre fin kontroll over hvilke ting som lastes inn når Windows gjør det, noe som kan vise seg å være en kraftig feilsøkingsøvelse når datamaskinen din ikke fungerer som den skal.

Mange av disse alternativene er skjult i mye vanskeligere å bruke administrative verktøy i Windows, som Services-appleten og Windows-registeret. Noen få klikk i bokser eller radioknapper lar deg gjøre i løpet av få sekunder i MSConfig det som vil ta veldig lang tid i områder som er vanskeligere å bruke og vanskeligere å komme til.

Legg igjen en kommentar