DXF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .DXF-filtypen er en Drawing Exchange Format-fil utviklet av Autodesk som en type universelt format for lagring av CAD-modeller. Tanken er at hvis filformatet støttes i forskjellige 3D-modelleringsprogrammer, kan de enkelt importere / eksportere de samme dokumentene.

DXF-formatet ligner på AutoCAD Drawing Database-filformatet som bruker DWG-filtypen. Imidlertid blir DXF-filer mer brukt i CAD-programmer, siden de kan eksistere i et tekstbasert ASCII-format som naturlig gjør det lettere å implementere i denne typen applikasjoner.

DXF-filer.

DWF-filer ligner på DXF-filer, men brukes i stedet for å dele filer online eller via et gratis visningsprogram, mens DXF er for interoperabilitet.


Hvordan åpne DXF-filer

Autodesk har et par forskjellige gratis DXF-filvisere tilgjengelig, inkludert den elektroniske DXF-åpneren kalt Autodesk Viewer samt DWG TrueView desktop-programmet. Det er også AutoCAD 360-mobilappen som lar deg se DXF-filene dine som er lagret i online fillagringstjenester som Dropbox.

eDrawings Viewer fra Dassault Systèmes SolidWorks er en annen gratis DXF-filåpner. For å raskt åpne en DXF-fil online, bruk ShareCAD.

Noen andre DXF-filvisere inkluderer Autodesks AutoCAD- og Design Review-programmer, samt TurboCAD, CorelCAD, CADSoftTools 'ABViewer, Adobe Illustrator og ACD Systems' Canvas X.

Cheetah3D og noen av programmene nevnt ovenfor fungerer for å åpne DXF-filer på macOS. Linux-brukere kan jobbe med DXF-filer ved hjelp av LibreCAD.

Siden ASCII-versjoner av DXF-format bare er tekstfiler, kan de åpnes med hvilken som helst teksteditor. Å gjøre dette lar deg imidlertid ikke se tegningen som i en faktisk modellvisning. I stedet vil de bare være flere seksjoner med bokstaver og tall.


Hvordan konvertere en DXF-fil

Bruk Adobe Illustrator til å konvertere DXF til SVG. Et annet alternativ er å bruke en gratis online omformer som Convertio.

Å få DXF-filen i DWG-format (nåværende og eldre versjoner) kan gjøres med en prøveversjon av AutoDWG DWG DXF Converter. Du kan bare bruke denne programvaren i 15 dager og på en enkelt fil samtidig.

Programmet eDrawings Viewer som er nevnt ovenfor, kan lagre en åpen DXF-fil i en rekke formater som EDRW, ZIP, EXE, HTM, BMP, TIF, JPG og PNG.

For å konvertere DXF-filen til PDF, er et alternativ å laste den opp til DXFconverter.org og velge PDF-alternativet. Nettstedet støtter også lagring av DXF-filen i JPG, TIFF, PNG og SVG.

Bear File Converter kan være nyttig hvis du vil at DXF-filen skal være i STL-filformat.

dxf2gcode kan lagre en DXF-fil til G-CODE for Linux CNC-format med NGC-filtypen.

For å bruke tekstinnholdet i DXF-filen med Microsoft Excel eller annen regnearkprogramvare, kan du konvertere filen til CSV med MyGeodata Converter.

En av DXF-seerne ovenfor kan også konvertere filen til et annet format, som til en Adobe Illustrator AI-fil.


Mer informasjon om DXF-format

Siden DXF-formatet ble utgitt i 1982, har det skjedd flere endringer i spesifikasjonene, og det er derfor du kan ha en DXF-fil i binært format og en annen i ASCII. Du kan se en PDF med spesifikasjonene på AutoCADs nettsted.

Nyere versjoner av AutoCAD støtter både ASCII og binære DXF-filer. Men hvis du tilfeldigvis kjører utgave 10 (som har vært tilgjengelig siden 1988, så det er lite sannsynlig), kan du bare jobbe med ASCII DXF-filer.

En typisk DXF-fil er organisert, i rekkefølge, med en HEADER, CLASSES, TABLES, BLOCKS, ENTITIES, OBJECTS, THUMBNAILIMAGE og SLUTT AV FILER. Du kan lese alle detaljene om hver seksjon i PDF-lenken ovenfor.

Scan2CAD og myDXF er et par nettsteder der du kan få gratis DXF-filer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av disse programmene eller tjenestene åpner filen din, må du dobbeltsjekke at filtypen virkelig leser .DXF og ikke noe lignende DXR (Protected Macromedia Director Movie) eller DXL (Domino XML Language), som begge åpnes med programmer. ikke relatert til CAD-programvaren nevnt på denne siden.

Legg igjen en kommentar