DMG-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En DMG-fil er en Apple Disk Image-fil.
  • Åpne en på en Mac automatisk eller med HFSExplorer eller 7-Zip på Windows.
  • Konverter til ISO, ZIP, IMG og andre med AnyToISO, CloudConvert eller DMG2IMG.

Denne artikkelen beskriver hva DMG-filer er, hvordan man åpner en på forskjellige operativsystemer og hvordan man konverterer en til et annet arkiv format som ISO eller IMG.


Hva er en DMG-fil?

En fil med DMG-filtypen er en Apple Disk Image-fil, eller noen ganger kalt en Mac OS X Disk Image-fil, som i utgangspunktet er en digital rekonstruksjon av en fysisk plate.

Av denne grunn er en DMG ofte filformatet som brukes til å lagre komprimerte programvare installatører i stedet for å måtte bruke en fysisk plate. Du vil mest sannsynlig bare se dem når du laster ned macOS-programvare fra internett.

Dette MacOS-disk bildeformatet støtter komprimering, fil overspenning og kryptering, så noen DMG-filer kan være passord beskyttet.

Versjoner av Mac nyere enn OS X 9 støtter DMG-filer, mens eldre Mac OS Classic bruker IMG-filformatet for samme formål.

DMG er også et akronym for noen teknologi betingelser som ikke er relatert til Mac-bildefilformatet, som Direct Mode Gateway og Diversity-Multiplexing Gain.


Hvordan åpne en DMG-fil på en Mac

DMG-filer er ment for Mac-er, så det er veldig enkelt å åpne en på en Mac.

En DMG-fil er "montert" som en stasjon og behandles av operativsystemet som om det var en fysisk harddisk, noe som gjør det veldig enkelt å se innholdet. Programvaren du laster ned for din Mac i DMG-format kan åpnes som alle andre filer på en Mac, og deretter kan installasjonsprogrammet kjøres for å installere programvaren.

Hvordan åpne en DMG-fil i Windows

En DMG-fil kan absolutt åpnes i Windows, men det betyr ikke at du faktisk kan bruke alt du finner i den.

For eksempel si at en DMG-fil ikke bare lagrer komprimerte filer som bilder og videoer, men i stedet holder et program. Du kan pakke ut / åpne DMG-filen i Windows ved hjelp av et av programmene som er nevnt nedenfor, men du kan faktisk ikke kjøre programmet og bruke det som om du ville gjort et annet Windows-program. For å bruke det samme programmet i Windows, må du laste ned Windows-versjonen, ikke Mac DMG-versjonen.

Forutsatt at DMG-filen bare inneholder filer som bilder eller videoer (som sannsynligvis er i et format som også er kompatibelt med Windows), eller hvis du bare vil se hva som er inne i DMG-filen, bør du ikke ha noe problem med å bruke et av programmene nedenfor for å se dem.

Windows kan åpne en DMG-fil med et hvilket som helst komprimerings- / dekompresjons program som støtter formatet. PeaZip og 7-Zip, begge gratis, støtter åpning av DMG-filer i Windows.

Hvis du har problemer med å åpne DMG-filer ved å dobbeltklikke på dem, selv om du har PeaZip eller 7-Zip installert, kan du prøve å høyreklikke på DMG-filen og bruke hurtigmenyen. For eksempel åpner 7-Zip DMG-filer via 7-Zip > Åpent arkiv.

DMG Extractor (den betalte versjonen) er nyttig hvis du trenger å gjøre mer med DMG-filer enn bare å pakke dem ut.

SysTools DMG Viewer er flott hvis alt du vil gjøre er å se etter hva som er i DMG-filen. Catacombae HFSExplorer kan også vise DMG-filer på Windows (og Linux), men lar deg også opprette nye DMG-filer. Begge programmene er helt gratis.

Et gratis verktøy kalt dmg2iso vil konvertere DMG-bildefilen til en ISO-bildefil, som er mye mer brukbar i Windows. Hvis du trenger å montere en DMG-fil i Windows, men ikke vil konvertere den til ISO først, støtter noen få programmer dette, som WinCDEmu, Virtual CloneDrive og Pismo File Mount Audit Package. Nyere versjoner av Windows støtter ISO-montering naturlig.


Hvordan konvertere en DMG-fil

Som vi nevnte ovenfor, kan dmg2iso brukes til å konvertere DMG til ISO. dm2iso er et kommandolinjeverktøy, så du må kanskje referere til nedlastingstiden for instruksjoner om syntaksen og andre regler. Også på nedsaltings siden er en DMG til IMG-verktøyet hvis du trenger å konvertere filen til en IMG-fil i stedet.

AnyToISO fungerer på samme måte som dmg2iso, men er mye lettere å bruke. Programmet er gratis, men bare for filer som ikke er større enn 870 MB.

Noen gratis fil konverterer kan konvertere DMG-filer til en rekke andre arkiv formater, som ZIP, 7Z, TAR, GZ, RAR og andre. CloudConvert og FileZigZag er to bemerkelsesverdige eksempler.

For å konvertere DMG til PKG (en macOS installasjonspakke fil) krever at du først trekker ut innholdet i DMG-filen og deretter bygger en ny PKG-fil ved hjelp av disse dataene. Se denne veiledningen på Spirion Support Portal hvis du trenger hjelp.

Du kan ikke konvertere DMG til EXE hvis du vil bruke DMG-filen i Windows. DMG-filer er for Mac og EXE-filer er for Windows, så den eneste måten å bruke et DMG-program på Windows er å laste ned det tilsvarende fra utvikleren (hvis en finnes); det er ikke noen DMG fil til EXE fil konverteringsprogrammer.

Igjen, bare fordi du kan trekke ut en DMG-fil i Windows, eller til og med konvertere en DMG til et Windows-lesbart format, betyr ikke alltid at innholdet i DMG-filen plutselig blir kompatibel med Windows. Den eneste måten å bruke et Mac-program eller et Mac-videospill i Windows er å laste ned den tilsvarende Windows-versjonen. Hvis det ikke er en, kan verken konvertering eller utpakking av en DMG-fil være til nytte.

Hvis du vil lage en oppstartbar DMG-fil, trenger du ikke å bekymre deg for å konvertere den til et USB-format med noen av verktøyene nevnt ovenfor. Hele DMG til USB-prosessen er mulig med et verktøy som TransMac. Høyreklikk bare USB-stasjonen i det programmet og velg Gjenopprett med diskbilde, og så kan du starte opp fra USB-stasjonen for å kjøre DMG-programmet.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av teknikkene nevnt ovenfor har vært nyttige for å åpne DMG-filen i Windows, macOS eller Linux, er det en veldig god sjanse for at du ikke egentlig har en DMG-fil. Dette kan skje hvis filtypen er forvirret for DMG.

For eksempel ser DGML-filtypen ut som DMG selv om de to ikke er relatert. Førstnevnte brukes til Visual Studio Directed Graph Document-filer og åpnes med Microsofts Visual Studio.

GMD er et annet eksempel på et lignende suffiks som er reservert for GameMaker Program Code-filer og GroupMail Message-filer. Igjen, ingen av formatene er relatert til DMG Mac-filformatet, så hvis filen din virkelig ender i en av disse utvidelsene, trenger du GameMaker eller GroupMail installert for å kunne bruke filen.

Legg igjen en kommentar