Deler av en konvolutt

De fleste av oss bruker eller håndterer konvolutter hver dag, men vet du hvordan en konvolutt er konstruert? Konvolutten du designer eller velger for skrivebordsutgivelsesprosjektene er like viktig som det som står i den.

Størrelsen på stykket, type utsendelse, budsjett og hvorvidt du bruker automatisk utstyr for å sette inn konvoluttinnholdet, påvirker konvoluttstilen du kan bruke. Du kan også velge spesifikke konvoluttstørrelser og stiler for å forbedre et personlig eller forretningsbilde, påkalle en bestemt handling eller skape en viss aura.

Når du diskuterer konvoluttalternativer med klienter og skrivere, kan grunnleggende kunnskap om konvoluttkonstruksjon hjelpe deg med å redusere kostnadene og velge den beste konvolutten for prosjektet.


Ansikt eller front

Forsiden av konvolutten, vanligvis sømløs, kan ha vinduer som gjør at innholdet på innsiden kan vises. Konvoluttens ansikt er der adressen, portoen og vanligvis returadressen vises.

Tilbake

Baksiden av konvolutten, som vanligvis er tom, er der klaffene møtes for å danne og forsegle konvolutten.


flaps

Klaffene er delene av en konvolutt som er brettet, overlappet og forseglet for å legge innholdet. De er vanligvis rektangulære eller trekantede med avrundede, koniske eller spisse hjørner. Den typiske konvolutten består av to sideklaffer, en bunnklaff og en toppklaff. Sideklaffene er brettet inn først med bunnklaffen brettet opp. De er forseglet der de overlapper hverandre. Den øverste klaffen er brettet over side- og bunnklaffene og forseglet etter at konvoluttinnholdet er satt inn.

  • Topp klaff: Også kjent som tetningsklaffen, den kommer i fire hovedstiler: kommersiell, lommebok, firkantet og spiss. Det er variasjoner i denne grunnleggende klaffstilen; noen typer forretningssvar på overføringskonvolutter som inkluderer en avrivningsdel på klaffen.
  • Sideklaff: Konvoluttens sider brettet innvendig og forseglet langs den nederste klaffen, danner en lomme. Sideklaffene kan være brede eller smale og rektangulære eller trekantede i form med rette eller avrundede hjørner.
  • Bunnklaff: Bunnklaffen er brettet opp og forseglet langs kantene på sideklaffene for å danne en lomme. Det kan være firkantet eller trekantet, avhengig av konvoluttstilen, med rette, avrundede eller flate hjørner.

sømmer

Klaffestilen bestemmer sømtypene - kantene der konvoluttklaffene møtes og overlapper hverandre.

  • Diagonale sømmer: Konvolutter med spisse eller trekantede klaffer skaper diagonale sømmer på baksiden av konvolutten.
  • Sidesømmer: Løper nær konvoluttens ytterkant, firkantede eller rektangulære klaffer danner sidesømmer.
  • Senter søm: Fant på konvolutter i katalogstil, store firkantede eller rektangulære sideklaffer møtes og overlapper hver i midten av konvolutten.
  • Sømoverlapping: Den delen av klaffene som overlapper hverandre for å danne sømmene til konvolutten, er sømoverlappingen.

Folds

Brettene som er dannet på sidene, toppen og bunnen mellom ansiktet og ryggen når alle klaffene er brettet til baksiden av konvolutten, er brettene.

  • Toppfold: Vanligvis scoret under produksjonen, den øverste klaffen er der den øverste klaffen er brettet for å forsegle konvolutten.
  • Sidefelling: Sidekrøllene langs konvoluttens sider skiller konvoluttens front eller ansikt fra sideklaffene foldet til baksiden.
  • Bunnfold: Brettet langs bunnen av konvolutten skiller konvoluttens front eller forsiden fra bunnklaffen.

Konvoluttåpninger og lukkinger

Konvolutter har åpninger og lukkinger med den ene siden åpen og uforseglet for innsetting av materiale. Ikke-firkantede konvolutter er enten åpne eller åpne. Åpen side er den vanligste, selv om de fleste brevpostkonvolutter ser ut til å åpne på toppen. Åpningen bestemmes ikke av orienteringen til topplappen, men av lengden på siden der åpningen vises. I tillegg til klaffens stil eller plassering, kan konvoluttlukkene være med eller uten lim. Andre åpne områder, for eksempel vinduer, er for visning av innholdet uten å åpne konvolutten.

  • Throat: Halsen er mellomrommet mellom toppfellen og toppen av bunnklaffen som danner åpningen der konvoluttinnholdet settes inn.
  • Skulder: Skulderen er en del av sideklaffene langs halsen der de møter toppfolden.
  • Vindu: Noen konvolutter har ett eller flere utklippte områder, vanligvis på forsiden av konvolutten, slik at en postadresse, returadresse eller spesiell melding vises gjennom fra innsiden. Windows kan være åpent eller ha et klart eller tonet dekk. Vinduskonvolutter kan spesialdesignes eller kjøpes med standard vindusstørrelser og posisjoner.
  • Åpen side: På den rektangulære konvolutten, når den øvre klaffen - åpningen - er på konvoluttens lange side, er den en konvolutt på den åpne siden.
  • Åpen slutt: Åpne konvolutter har den øverste klaffen og åpningen på kortsiden av konvolutten. Katalogkonvolutter er vanligvis åpne, i likhet med mange spesialkonvolutter, som myntekonvolutter, konvolutter og noen konvolutter.

Sett disse komponentene i en konvolutt sammen for å danne standardkonvolutter og tilpassede konvolutter i forskjellige størrelser.

Selv om konvolutter kan bestilles i alle størrelser, er det mange standardstørrelser tilgjengelig for nesten enhver bruk. Ved å bruke disse standardkonvoluttstilene sparer du tid og penger.

Størrelsen og formen på klaffene og sømtypene danner sammen seks hovedtyper av konvolutter som brukes til det meste av ikke-spesialiserte applikasjoner.

A-stil eller kunngjøringskonvolutter

Konvolutter på åpne sider med firkantede, ofte dype klaffer og sidesømmer. Disse konvoluttene - også kalt A-Style eller A-Line - kan ha dekkskanter på den øvre klaffen og brukes ofte med matchende tekst- og omslagspapir i hvitt og farger. Typiske bruksområder for denne stilen er gratulasjonskort, kunngjøringer, uformelle invitasjoner og små hefter.

Baronialkonvolutter

Denne stilen brukes til formelle invitasjoner og kunngjøringer, gratulasjonskort og særegne sosiale brevpapir, og er en nesten firkantet konvolutt med utvendige sider og spisse klaffer og diagonale sømmer. Innvendige / ytre konvolutt sett kommer med den litt mindre indre konvolutten ugummet.

Heftekonvolutter

Konvolutter på åpne sider med små firkantede eller lommebok-flapper og sidesømmer, disse konvoluttene er ideelle for generell utskrift og forsendelse. Heftekonvolutter brukes ikke bare til hefter, men også til brosjyrer, kataloger, årsrapporter og andre utsendinger med flere sider. De fungerer bra med automatiske innsettingsmaskiner.

Katalogkonvolutter

Vanligvis brukes åpne konvolutter med lommer i lommebokstil og midt sømmer, katalogkonvolutter for å sende magasiner, mapper, rapporter, kataloger og andre tunge materialer. Politikkonvolutter, som brukes til forsikringspoliser, testamenter, pantelån og andre juridiske papirer, kommer noen ganger med et fullvindu på ansiktet.

Kommersielle konvolutter

Denne stilen brukes til konvolutter for forretnings-, direkte-post-, personlig korrespondanse- og direkte-post-stil-konvolutter. Også kalt forretnings-, standard- eller tjenestemenn, disse er konvolutter på åpne sider, vanligvis med kommersielle stilklaffer og diagonale sømmer, selv om noen størrelser kommer med sidesømmer og firkantede eller spisse klaffer. The Monarch er en variant av # 10 ¾ konvolutten, men med spiss klaff. Vinduversjonen har enkelt- eller dobbeltvinduer som gjør at adresser kan vises gjennom konvoluttens ansikt. De brukes vanligvis til fakturaer eller faktureringsuttalelser, lønnsslipp og kvitteringer.

Firkantede konvolutter

Med sine store firkantede klaffer og sidesømmer er firkantede konvolutter særegne, men ikke-standard størrelse og form kan øke portokostnadene. Disse brukes primært med kunngjøringer, reklame og spesialhilsen eller andre utsendelser der avsenderen ønsker å gjøre oppmerksom på innholdet.

Spesialiserte konvolutter

Spesialiserte konvoluttstiler og størrelser er basert på vanlige kommersielle, katalog- og hefteformater.

  • Lås konvolutter: Låsekonvolutter er i katalogstil - åpen ende, midt sømkonstruksjon - men metalllåsen med et forsterket hull på den øvre klaffen gir mulighet for flere åpninger og lukkinger. De kan også ha gummiklaffer for ekstra sikker lukking.
  • Myntkonvolutter: En annen konvolutt i katalogstil, myntekonvolutter, er små konvolutter som brukes til å oppbevare og oppbevare mynter, frimerker, små deler og andre små gjenstander. De kan ikke sendes på grunn av sin lille størrelse.
  • Konvolutter for utvidelse / trekkspill: Kiler langs sidene og noen ganger bunnen muliggjør innsetting av voluminøst innhold for lagring eller utsendelse. Vanligvis laget av veldig tungt papir, de kan være konvolutter med åpen side eller åpen ende.
  • Interoffice-konvolutter: Brukt til å distribuere korrespondanse i et selskap, kan konvolutter mellom kontorer være åpne eller åpne sider, har lukkbare lukkinger og blir vanligvis boret med hull i hele, slik at mottakeren enkelt kan se når alt innholdet blir fjernet.
  • Overføringskonvolutter: Brukes til uttalelser, applikasjoner, bankinnskudd og andre typer materiale der mottakeren vil sende noe tilbake til avsenderen. Overføringskonvolutter kommer vanligvis i kommersielle størrelser 6 ¼, 6 ½, 6 ¾ og 9, men med sidesømmer og en ekstra stor klaff, nesten like stor som konvoluttkroppen, trykt med tilleggsmeldinger, spesialtilbud eller en kupong. Klaffen kan inneholde en perforering. 
  • Billettkonvolutter: Brukt til film-, konsert- og teaterbilletter, er en standard billettkonvolutt en liten 4.4375 x 1.3125 tommers konvolutt med åpen side med diagonale sømmer.
  • Konvolutter for lommeklaff: Lommebokkonvolutter i flere kommersielle størrelser, som nr. 10 og nr. 12, har diagonale sømmer og en stor firkantet klaff omtrent halvparten av størrelsen på konvoluttkroppen og ekstra tetningslim for ekstra styrke og sikkerhet. Disse er for utsendelse av juridiske dokumenter, kontoutskrifter og annet omfangsrikt innhold.
  • Luftpostkonvolutter: US Airmail-konvolutter bruker lett 13 til 16 lb. papir og er fortrykt med blå og rød luftpostmarkering rundt kantene. De kommer i noen få standardstørrelser som # 10 kommersiell vanlig og vindu.
  • Førsteklasses konvolutter: US First Class Mail-konvolutter har en grønn diamantkant. Selv om det ikke kreves for førsteklasses post, bidrar merkingen til at materialet får førsteklasses håndtering.
  • Sikkerhetskonvolutter: Sikkerhetskonvolutter skrives ut med en tonet eller mønstret innside, noe som gjør det vanskeligere å se innholdet gjennom papiret. Mange standardkonvoluttstiler som # 10, # 6 and og overføringskonvolutter er tilgjengelige med fargetone.
  • Polstrede konvolutter eller boblekonvolutter: Polstrede konvolutter inneholder et polstret fôr, slik som boblepakningsmateriale. De hjelper med å beskytte små, skjøre gjenstander fra å knuses.

nedleggelser

Standard størrelse og tilpassede konvolutter kan ha en rekke typer lukkinger. Noen kan bruke ikke-selvklebende tetninger.

  • Tetningslim: Limstrimlen langs kanten av den åpne toppklaffen som brukes til å forsegle konvolutten. Noen lim krever fukting (for eksempel med vann eller ved å slikke kanten), og andre typer krever to tyggegummioverflater som presses sammen og tettes uten fuktighet. Et peel-and-stick-lim har en stripe voksaktig papir som dekker limet til konvolutten er klar for forsegling.
  • Back Gum: Dette er et sterkere lim som brukes til å tette konvoluttens side- og bunnklaffer under produksjonen.
  • Spenne: Noen hefter og katalogkonvolutter har metall- eller plastfester med eller uten tyggegummi som kan fuktes på nytt, slik at konvolutten kan åpnes og lukkes gjentatte ganger.
  • Streng-og-knapp: For gjentatte åpninger og lukkinger har noen konvolutter en metall- eller papirknapp med en streng som brytes rundt knappen for å holde toppklaffen lukket. Utvidede konvolutter kan ha elastiske strenger som strekker seg rundt hele konvolutten for å imøtekomme den varierende størrelsen på innholdet og holde konvolutten lukket.
  • Tamper-Evident Seal: Konvolutter med konfidensielt eller sensitivt innhold kan ha en spesiell forsegling som indikerer om den er ødelagt. Et vindu på klaffen avslører ordet "Åpnet" hvis klaffen har blitt åpnet og lukket, eller den øvre klaffen kan inneholde en perforert stripe som bare kan skrelles av en gang for å avsløre konvoluttinnholdet.

Papirvekt

Standardstørrelse og tilpassede konvolutter kan skrives ut med mange forskjellige papirvekter.

Standardkonvoluttstiler og -størrelser bruker spesifikke papirvekter, selv om en designer kan be om tilpassede papirvalg. US Air Mail-konvolutter bruker lettere 13 til 16 lb. papir for å holde kostnadene for utenlandske utsendelser lavere. Noen typer lås- eller lagringskonvolutter som håndteres mye, for eksempel på kontorer, kan bruke tyngre papir fra 32 kg til 40 kg. Et papir på 20 kg til 28 kg er typisk for de fleste kommersielle konvolutter, konvolutter i A-stil.


Legg igjen en kommentar