Lag og tilpass konvolutter i Microsoft Word

Å lage konvolutter i Microsoft Word er like enkelt som å skrive ut konvolutter for hånd. Et spesialverktøy i programmet lager automatisk konvoluttene for deg. Alt du gjør er å sette inn returadressen og mottakerens adresse. Når du vil gi konvoluttene dine et personlig preg eller formatere konvolutter slik at de passer til merkevaren din, kan du tilpasse utseendet på teksten.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 og Word for Mac.


Hvordan skrive ut en egendefinert konvolutt

Konvolutter kan settes opp slik at de inkluderer leverings- og returadresser. Hvis du ikke liker standardinnstillingene for konvolutten, kan du tilpasse den med en annen skrift og forskjellig avstand mellom teksten og konvoluttens ytterkant. Du kan også endre hvordan konvolutten mates inn i skriveren.

Slik oppretter og skriver du ut en konvolutt med verktøyet Word Envelopes and Labels:

  1. Gå til utsendelser fanen.

  2. Opprett gruppe, velg Konvolutter.

  3. Konvolutter og etiketter dialogboksen, gå til Konvolutter kategorien, og skriv deretter inn en Leveringsadresse og en Returadresse.

    Hvis mottakeren er i Outlook-adresseboken, velger du Adressebok rullegardinpilen og velg en kontakt.

  4. Velg for å endre utseendet på konvolutten alternativer å åpne Konvoluttalternativer dialogboks.

  5. For å endre størrelsen på konvolutten, gå til Konvoluttalternativer Kategorien, velg Konvoluttstørrelse rullegardinpilen, og velg en tilpasset størrelse.

  6. Velg for å bruke en annen skrift for leveringsadressen eller returadressen Font å åpne Konvoluttadresse dialogboks. Velg en skrift og velg OK.

  7. For å endre hvordan konvolutten skrives ut, gå til Utskriftsalternativer kategorien. Velg deretter en annen retning, retning og matekilde for din spesifikke skriver.

    Skriveren må velges på forhånd; du kan ikke velge en skriver fra listen.

  8. Plukke ut OK etter at du har gjort alle tilpasningene til konvolutten.

  9. Legg tomme konvolutter i skriveren. For å finne ut hvilken vei du skal plassere konvolutten, gå til Konvolutter og etiketter dialogboksen, velger du Konvolutter kategorien, og se på Fôr seksjon, som er nederst til høyre i vinduet. Feedet viser hvordan konvolutten skal legges i.

  10. Konvolutter og etiketter dialogboksen, velg Skrive ut.

    Hvis du bruker elektronisk porto-programvare, vil Word legge til portostempelet i konvolutten for deg.


Legg til en konvolutt i et dokument

Hvis du heller vil gjøre endringer og tilpasse konvolutten i et Word-dokument, velger du Legg til dokument for å sette inn konvolutten som en ny side (side null) i det aktive dokumentet. Tilpass deretter konvolutten slik du vil.

Konvolutter må være i samsvar med spesifikasjonene for innenlands posthåndbok og International Mail Manual-spesifikasjonene, postbestemmelsene utstedt av United States Postal Service. Konvolutter må være uten rot og overflødig tekst og grafikk, og være maskin- og menneskelig lesbare.

Legg igjen en kommentar