DSK-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med DSK-filtypen er en Disk Image-fil opprettet av forskjellige programmer for lagring av bilder av disker for sikkerhetskopieringsformål.

Noen DSK-filer kan i stedet være Borland Project Desktop-filer som lagrer prosjektrelaterte filer og referanser som brukes av Delphi IDE eller annen programmeringsprogramvare.

Hvis DSK-filen ikke er i et av disse to formatene, er det mest sannsynlig en Simple IDs Database-fil som lagrer ID-kort.

Filer.

Bokstavene "dsk" brukes ofte som en forkortelse for "disk", som betyr harddisk, så den brukes også i noen datamaskinkommandoer som chkdsk (sjekk disk). Den kommandoen og andre liker den, men har ingenting å gjøre med DSK-filene som er nevnt på denne siden.


Hvordan åpne en DSK-fil

DSK-filer som er Disk Image-filer, kan kanskje åpnes med Partition Doctor, WinImage, PowerISO eller R-Studio. Mac-er gir innebygd støtte for DSK-filer med Diskverktøy-verktøyet.

Det er lite sannsynlig at alle DSK-filer kan åpnes med hvert av disse programmene. Det er best å bruke det samme programmet som opprettet DSK-filen for å åpne den igjen.

Noen DSK-filer kan bare være ZIP-arkiver som bruker .DSK-filtypen. Hvis det er tilfelle, kan du åpne en med en arkivkompressor som 7-Zip eller PeaZip.

DSK-filer som er Borland Project Desktop-filer, kan åpnes med Embarcaderos Delphi-programvare (tidligere kjent som Borland Delphi før Embarcadero kjøpte selskapet i 2008).

Simple IDs Databasefiler lagrer ID-kort som brukes av DSKEs ID-kortoppretterprogram kalt Simple IDs. Vi har ikke en nedlastingskobling for det, men det er programmet du trenger for å åpne denne typen DSK-fil.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne DSK-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne DSK-filer, se vår guide om hvordan du endrer programmet som åpner en bestemt filtype til lære hvordan du kan gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en DSK-fil

MagicISO eller en av DSK-åpnerne ovenfra kan være i stand til å konvertere en DSK-bildefil til et annet bildefilformat som ISO eller IMG. 

Hvis DSK-filen din er i et vanlig arkivformat som ZIP, og du vil konvertere en av filene i arkivet, må du først trekke ut alt innholdet slik at du har tilgang til de faktiske dataene som er lagret inne. Deretter kan du kjøre en av disse filene gjennom en filkonverterer.

DSK-filer som brukes av Delphi-programmet kan kanskje konverteres til et annet format hvis du ser etter alternativet i Fil-menyen. Vanligvis bør et program som Delphi støtte konverteringer via Fil> Lagre som meny eller en slags Eksport or Konverter knapp.

Enkle IDer Databasefiler kan bare åpnes med enkle IDer, så hvis du tilfeldigvis har tilgang til det programmet, kan du se i en lignende meny for å finne konverteringsalternativet, hvis det finnes en.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, dobbeltsjekker du filtypen. Du kan forvirre en annen filtype for denne, noe som betyr at du kan forveksle et annet format for dette, og derfor åpnes ikke filen i programmene nevnt ovenfor.

For eksempel bruker DockX Skin-filer DSKIN-filtypen som ser ganske ut som DSK. Men du trenger faktisk et helt annet program for å åpne disse filene, spesielt DockX.

SKD er en annen som ligner DSK, men utvidelsen er reservert for Max Payne Skin-datafiler som brukes av Max Payne-spillet.

Legg igjen en kommentar