DDL-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med DDL-filtypen er en SQL Data Definition Language-fil. Dette er vanlige tekstfiler som inneholder kommandoer som brukes til å beskrive strukturen til en database, som dens tabeller, poster, kolonner og andre felt.

For eksempel, gitt at visse syntaksregler følges, kan en DDL-fil bruke CREATE-kommandoen til å bygge domener, tegnsett og tabeller. Andre kommandoeksempler inkluderer DROP, RENAME og ALTER.

Begrepet DDL brukes også i generell forstand for å beskrive hvilket som helst språk som refererer til data eller datastrukturer, så ikke alle datadefinisjons språkfiler bruker .DDL filtypen. Faktisk ender mange SQL Data Definition Language-filer på .SQL.


Hvordan åpne en DDL-fil

DDL-filer kan åpnes med EclipseLink eller IntelliJ IDEA. En annen måte å åpne en DDL-fil på er med et program som støtter lesing av tekstfiler, som de vi har håndplukket i denne listen over beste gratis tekstredigerere.

På IntelliJ IDEA-nedlastingssiden er det to lenker for Windows-, macOS- og Linux-programmet. Den ene nedlastingen gir deg den ultimate utgaven, og den andre er for fellesskapsutgaven. Begge kan åpne og redigere DDL-filer, men bare fellesskapsalternativet er åpen kildekode og gratis; den andre er gratis bare i prøveperioden.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne DDL-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne DDL-filer, se vår guide for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en DDL-fil

De fleste filtyper kan konverteres ved hjelp av en gratis filkonverterer, men vi vet ikke om noen spesifikke filer som kan konvertere filer som slutter med .DDL. Fordi denne filtypen ser ut til å være ganske uvanlig, er det lite sannsynlig at det er mange alternativer for å konvertere DDL-filer til forskjellige formater.

En ting du kan prøve er imidlertid å åpne DDL-filen med en av filåpnerne ovenfor, og deretter bruke programmets fil- eller eksportmeny for å lagre filen i et annet format. De fleste programmer støtter denne typen konvertering, så det er en god sjanse for at de som er lenket ovenfor, også gjør det.

Et annet alternativ er å bruke den gratis online Code Beautify-omformeren. Det kan konvertere mange tekstbaserte formater til andre lignende filformater, så det kan vise seg nyttig å konvertere teksten i en DDL-fil til et annet format. Hvis det fungerer, er det bare å kopiere utgangsteksten fra konverteringen og lime den inn i et tekstredigeringsprogram slik at du kan lagre den med riktig filtype.

Selv om vi ikke er helt sikre på hvor praktisk denne typen konvertering er, har IBM denne Splitting DDL-opplæringen som kan være nyttig hvis du bruker DDL-filen med IBM Redbooks.


Åpner filen fortsatt ikke?

En sannsynlig årsak til at du ikke kan åpne filen selv etter å ha prøvd DDL-åpnerne ovenfor, er fordi du forvirrer en annen fil for en som bruker .DDL-filtypen. Noen filtyper ser veldig like ut, men det betyr ikke at filformatene deres er relatert.

For eksempel kan du se hvor enkelt det ville være å forvirre en DLL-fil for en DDL-fil, selv om de ikke åpnes med de samme programmene eller bruker samme format. Hvis du virkelig har å gjøre med en DLL-fil, vil du absolutt få en feil eller uventede resultater hvis du prøver å åpne en med en DDL-filåpner, og omvendt.

Det samme gjelder DDD-filer. Dette er enten Alpha Five Data Dictionary-filer eller GLBasic 3D-datafiler, men ingen av disse formatene har noe å gjøre med SQL Data Definition Language-filer. Akkurat som med DLL-filer, trenger du et helt eget program for å åpne dem.

Hvis du ikke egentlig har en DDL-fil, kan du undersøke filtypen som er festet på slutten av filen. På den måten kan du finne ut hvilket format det er i og hvilke programmer som er kompatible med den spesifikke filen.


Legg igjen en kommentar