Slik slår du på Facebook Messenger Dark Mode

Facebook Messenger er en av de mest populære appene for direktemeldinger i dag. Folk bruker den til å holde kontakten med familie og venner hver dag.

Problemet med å bruke IM-apper i standard lysmodus er at det kan være vanskelig for øynene, spesielt i et mørkt rom. En løsning på dette er Facebook Messenger i mørk modus.


Hva er Dark Mode på Messenger?

Når du aktiverer Facebook Messenger Dark-modus, endrer det hele bakgrunnen i chat-vinduet til en mørk svart. De andre elementene i chatten endres også litt.

  • Din venns kommentarer endres til hvit skrift med grå bakgrunn.
  • Kommentarene dine endres til hvit skrift med blå bakgrunn.
  • Listen over nylige samtaler til venstre endres til hvit tekst med grå bakgrunn.
  • Alle ikoner og overskrifter endres også til hvite

Hvis du ikke liker mørk modus, kan du alltid bytte tilbake til lysmodus like enkelt.


Slå på Facebook Messenger Dark Mode i Windows 10

I Windows 10-versjonen av Facebook Messenger er det ikke så greit å bytte til mørk modus. Innstillingen for mørk modus er skjult inne i Innstillinger-menyen.

  1. Start Facebook Messenger-skrivebordet. Hvis du ikke har den installert ennå, kan du laste ned Facebook Messenger for skrivebordet og installere den først.

  2. Velg det lille Messenger ikonet øverst til venstre i vinduet, velg Messenger, og velg Preferanser.

  3. Dette åpner en Preferanser vindu. Å velge Utseende fra menyen til venstre, og velg deretter tema fall ned. Her ser du et utvalg av forskjellige temaer. Du kan velge hvilket som helst av de mørkere temaene du foretrekker.

    Hvis du foretrekker en litt lysere mørk modus, vil grå tema er et bedre alternativ. Hvis du liker skjermer med høy kontrast med mørkere mørke og lysere lys, velger du Høy kontrast (mørk).

  4. Når du har valgt mørk tema, oppdateres alle Facebook Messenger-vinduene du har åpnet til mørk modus.

  5. Hvis du noen gang vil bytte tilbake til lysmodus, er det bare å gjenta alle trinnene ovenfor. I stedet for å velge Dark-temaet, velg Lett tema i stedet. Dette vil umiddelbart endre alle åpne Facebook Messenger-vinduer tilbake til lysmodus.


Slå på Facebook Messenger Dark Mode i nettleseren

Hvis du bruker Facebook Messenger i nettleseren i stedet for i skrivebordsprogrammet, er det enda enklere å aktivere mørk modus.

  1. Når Facebook er åpent i nettleseren din, får du tilgang Facebook Messenger ved å velge Messenger ikonet øverst til høyre i vinduet.

  2. Ved bunnen av Facebook Messenger panel, velg Se alt i Messenger. Dette vil åpne Messenger nettleser-app.

  3. Facebook Messenger i nettleservinduet, velg rullegardinmenyen øverst til høyre i vinduet. I denne menyen aktiverer du Mørk modus veksle.

  4. Dette vil konvertere hele Facebook Messenger-nettleser-appvinduet til mørk modus.

    Husk at når du aktiverer mørk modus i den nettleserbaserte Facebook Messenger-appen, aktiverer den også mørk modus for alle andre Facebook-vinduer i nettleseren. Hvis du ikke vil ha dette, må du installere Facebook Messenger-skrivebordsappen og velge mørkt tema i stedet.

  5. For å bytte Facebook Messenger tilbake til lysmodus i nettleseren, er det bare å gjenta prosessen ovenfor, men deaktivere Mørk modus bytt i stedet for å aktivere det.


Messenger Dark Mode i Facebook-appen

Du kan også aktivere mørk modus i Facebook Messenger-appen på mobilenheten din. Hvis du ikke har det ennå, kan du installere Facebook Messenger for Android fra Google Play-butikken, eller Facebook Messenger for iOS fra App Store.

Aktivering av mørk modus i Facebook Messenger-appen er like enkelt som å gjøre det i nettleseren.

  1. Start Facebook Messenger-appen og trykk på din Profil bildet øverst til venstre.

  2. Dette vil hente opp Profil skjerm hvor du kan trykke for å aktivere Mørk modus veksle.

  3. Når du aktiverer dette, ser du hele Facebook Messenger-vinduet bytter til mørk modus.

Bruke Facebook Messenger i mørk modus

Når du bytter til å bruke Messenger i mørk modus, vil det føles litt rart i begynnelsen. Det gir definitivt Messenger et helt annet utseende. Når du først er vant til det, vil du imidlertid innse at øynene dine er mindre anstrengte, og IM-chattene dine er mye morsommere.


Legg igjen en kommentar