HDR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med HDR-filtypen er en High Dynamic Range Image-fil. Bilder av denne typen distribueres vanligvis ikke, men redigeres i stedet og lagres deretter i et annet bildeformat som TIFF.

Geographic Information System (GIS) -filer som inneholder informasjon om formatet og utformingen av en ESRI BIL-fil (.BIL) kalles ESRI BIL Header-filer, og bruker også HDR-filtypen. De lagrer informasjon i ASCII-tekstformat.

Se Hva er HDR? for å lære hva High Dynamic Range betyr for digitale kameraer og smarttelefoner.


Hvordan åpne en HDR-fil

HDR-filer kan åpnes med Adobe Photoshop, ACD Systems Canvas, HDRSoft Photomatix, og sannsynligvis også noen andre populære foto- og grafikkverktøy.

Hvis HDR-filen din ikke er et bilde, men i stedet en ESRI BIL Header-fil, kan du åpne den med ArcGIS, GDAL eller Global Mapper.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne HDR-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne HDR-filer, endrer du standardprogrammet i Windows.


Hvordan konvertere en HDR-fil

Imagenator er en gratis filkonverterer som kan konvertere en .HDR-fil. Den støtter batchkonverteringer mellom flere bildeformater, inkludert HDR, EXR, TGA, JPG, ICO, GIF og PNG.

Du kan også åpne HDR-filen i et av programmene ovenfra og deretter lagre den i et annet bildefilformat.

Hvis en ESRI BIL Header-filer kan konverteres til et hvilket som helst annet format, oppnås det mest sannsynlig gjennom et av programmene som er koblet til ovenfor. Vanligvis er alternativet for å konvertere en fil i et program som et av disse tilgjengelig via filet > Lagre som meny eller en eller annen type Eksport alternativet.

Hvis du trenger å konvertere HDR til cubemap, kan CubeMapGen være det du trenger.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med noen av programmene som er nevnt ovenfor, kan du misfeile filtypen og feile et annet filformat for dette. Hvis dette skjer, vil du sannsynligvis motta en feil når du prøver å bruke filen med et HDR-kompatibelt program.

Noen eksempler på filutvidelser som ligner på HDR og som lett kan forveksles for en, inkluderer HDS (Parallels Desktop Hard Disk), HDP (HD Photo) og HDF (Hierarchical Data Format).

Legg igjen en kommentar