Slik løser du det når Amazon Prime Video ikke fungerer

Det er dusinvis av Amazon-feilkoder du kan støte på når du streamer Amazon Prime Video, og feilmeldingene er ikke alltid så nyttige når det gjelder å finne ut av problemet. For det meste indikerer Amazon-feilkoder en bestemt type problem, som internettforbindelse, maskinvareproblemer og programvareproblemer.

For å komme til bunns i problemet, må du vanligvis identifisere hvilken type feilkode du har å gjøre med, og deretter sjekke og teste alt som kan forårsake den generelle typen problem.

Zoranm / iStock / Getty


Generelle feilsøkingstips for Amazon-feilkode

De fleste av problemene knyttet til streaming av video med Amazon Prime-medlemskapet ditt, er resultatet av dårlig internettforbindelse, problemer med streaming-enheten eller problemer med Prime Video-appen.

Siden de fleste feil kan grupperes i bare noen få kategorier, kan du fikse mange Amazon-feilkoder med disse feilsøkingstipsene.

  • Start streaming-enheten på nytt.
  • Start hjemmenettverksenhetene dine på nytt.
  • Forbedre den trådløse tilkoblingen, hvis mulig.
  • Bytt fra en trådløs til en kablet nettverkstilkobling.
  • Oppdater Prime Video-appen.
  • Tøm hurtigbufferen for Prime Video, eller installer appen på nytt om nødvendig.
  • Sørg for at streaming-enheten din er fullstendig oppdatert av Amazon.
  • Oppdater streaming-enheten din om nødvendig.

De fleste Amazon Prime Video-problemer kan løses ved å gå gjennom de grunnleggende feilsøkingstrinnene, men en feilkode kan hjelpe deg med å fokusere på den faktiske kilden til problemet raskere.

Hvis Amazon-nettavspilleren eller Prime Video-appen ga deg en feilkode når du opplevde avspillingsfeilen din, kan du sjekke nedenfor for mer spesifikke instruksjoner.


Slik løser du de fleste problemer med videostreaming

De fleste streamingproblemer med Amazon Prime Video er relatert til internett eller nettverkstilkobling. For å streame fra Amazon, må enheten din kunne opprettholde en 3.0 Mbps for standard definisjonsinnhold, en 5.0 Mbps-tilkobling for high definition-innhold og 25 Mbps for 4K-streaming.

Hvis enheten ikke har en solid internettforbindelse, eller internettforbindelsen din er for treg, vil du oppleve problemer med å streame fra Amazon. Du kan se en eller flere av følgende feilkoder:

  • 1007, 1022, 1060
  • 7003, 7005, 7031, 7135, 7202, 7203, 7204, 7206, 7207, 7230, 7235, 7250, 7251, 7301, 7303
  • 8020, 9003
  • 9074

Slik løser du problemer med Amazon Prime-videostreaming:

  1. Bekreft internettforbindelseshastigheten på enheten som oppga feilkoden, hvis mulig.

  2. Hvis streaming-enheten din ikke er koblet til internett, eller den har langsom forbindelse, kan du prøve å flytte enheten eller det trådløse nettverksutstyret for å opprette en bedre forbindelse.

    Hvis du har et stort hus, er det ikke sikkert at ruteren din er kraftig nok til å nå hvert rom med et signal som er sterkt nok til å streame video.

  3. Fjern om mulig kilder til trådløs interferens og bytt Wi-Fi-nettverket til en kanal som ikke er overbelastet.

  4. Hvis andre enheter bruker mye båndbredde i nettverket ditt, må du deaktivere dem midlertidig.

  5. Prøv å bytte til en kablet Ethernet-tilkobling.

  6. Slå på nettverksmaskinvaren og streaming-enheten.

Siden de fleste streamingproblemer er forårsaket av tilkoblingsproblemer, er ideen å utelukke all maskinvare og programvare. Hvis alt sjekker ut på slutten, kan du kontakte internettleverandøren (ISP) og Amazon for å fortelle dem om problemet. I de fleste tilfeller må du vente på at den ene eller den andre skal fikse et underliggende problem før Prime Video begynner å fungere igjen.


Hvordan fikse Amazon Error Code 1060

Amazon feilkode 1060 er en tilkoblingsfeil som indikerer at streaming-enheten din ikke har god forbindelse til internett, ikke er koblet til internett eller at Prime Video-serverne er nede. Denne koden vises når Amazon-spilleren eller Prime Video-appen ikke kan laste inn en video, og den gir en melding som denne:

  • Forsikre deg om at enheten din er koblet til Internett, og velg deretter Prøv på nytt. Hvis tilkoblingen fungerer, men du fortsatt ser denne meldingen, må du starte appen på nytt eller kontakte Amazon kundeservice.
  • Feilkode: 1060

For å fikse Amazon Error Code 1060, må du sørge for at du er koblet til internett og har nok båndbredde. Bekreft at enheten din har en internettforbindelse og sørg for at du har nok båndbredde til å streame fra Amazon Prime Video. Hvis du fremdeles ser Amazon-feilkode 1060 etter at du har slått av enhetene dine og startet dem på nytt, og du har bekreftet at du har en solid internettforbindelse og nok båndbredde, kan det være et problem med Amazons servere.


Hvordan fikse Amazon Error Code 7031

Amazon feilkode 7031 indikerer en serverfeil. Når denne feilen oppstår, ser du vanligvis en melding som denne:

  • Video Utilgjengelig
  • Vi har problemer med å spille av denne videoen.

Denne feilen sees ofte når du streamer fra Amazon-nettstedet ved hjelp av Prime Video-nettavspilleren, men den kan også forekomme på streaming-enheter. Når denne feilkoden vises, kan du oppdage at du er i stand til å streame noen show og filmer mens andre ikke klarer å spille.

  1. Kontroller at det ikke er noe problem med Amazon Web Services. Siden Amazon-feilkode 7031 er en serverfeil, skyldes den ofte problemer med Amazons servere. Sjekk sosiale medier som Twitter, og tjenesteskjermer som Down Detector.

  2. Sjekk internettforbindelsen din.

  3. Oppdater nettleseren eller streaming-appen.

  4. Slå av Do Not Track-innstillingen i nettleseren din. Hvis du har denne innstillingen aktivert, vil du ikke kunne streame Prime Video ved hjelp av nettleseren din. Deaktiver enten innstillingen, eller prøv å streame med Prime Video-appen på en annen enhet.

  5. Aktiver totrinnsbekreftelse. Hvis du prøver å streame Amazon Prime Video gjennom en tredjepartstjeneste, må du aktivere totrinnsbekreftelse på Amazon-kontoen din.

  6. Prøv et virtuelt privat nettverk (VPN). Hvis du prøver å streame innhold som ikke er tilgjengelig der, kan du se feilkode 7031. Enten streame innhold som er tilgjengelig, eller bruk et VPN for å få tilgang til innholdet du er interessert i.

Siden Amazon-feilkode 7031 er en serverfeil, er det viktig å bekrefte at serverne faktisk er oppe før du gjør noe annet. Hvis du ikke ser noen bevis for at serverne er nede, må du gå videre til å sjekke din egen internettforbindelse og oppdatere programvaren. Hvis du fremdeles opplever denne feilen etter alt, må du kontakte enten Amazon eller Internett-leverandøren din for mer hjelp.


Slik løser du problemer med nedlastingen av Amazon Prime

Amazon Prime Video lar deg laste ned innhold til telefonen eller nettbrettet ved hjelp av Prime Video-appen. Når du har lastet ned innhold på denne måten, kan du se det selv om du ikke har en internettforbindelse. Hvis du finner ut at du har problemer med å laste ned og vise Amazon Prime Video-innhold, er det noen få ting du kan gjøre for å fikse problemet.

Når denne typen problemer oppstår, ser du vanligvis en melding som denne:

  • Vi har fått et problem med denne videoen. Vær så snill, prøv på nytt. Hvis dette problemet vedvarer, kan du kontakte Amazon kundeservice.
  • Du har ingen nedlastede filmer.

Slik løser du dette problemet:

  1. Bekreft at Amazon Prime-medlemskapet ditt er aktivt. Denne funksjonen er bare tilgjengelig hvis medlemskapet ditt er aktivt. Hvis du er medlem gjennom noen andre, må du sørge for at de ikke fjernet deg.

  2. Sjekk posisjonen din. Prime Video-nedlastingsfunksjonen fungerer bare hvis du er i hjemregionen din, og hvis regionen din støtter funksjonen. Hvis du er fra USA og reiser ut av landet, vil du ikke kunne se nedlastet Prime Video-innhold.

  3. Deaktiver VPN-en din. Har du en VPN på enheten din, eller er det satt opp en VPN på ruteren din? Hvis Amazon tror du er i et annet land på grunn av en VPN, vil du ikke kunne se nedlastet innhold.

  4. Start streaming-enheten på nytt. I noen tilfeller vil omstart av Roku eller Chromecast løse det feil som kan forårsake problemer. Du kan til og med slå Apple TV av og deretter på igjen for å se om en strømsyklus vil hjelpe det.

  5. Tøm hurtigbufferen for Prime Video-appen, eller installer appen på nytt helt. Hvis det er korrupte data i appbufferen eller et problem med appen, vil problemet ditt løses ved å tømme hurtigbufferen eller installere appen på nytt.

Hvordan sjekke om Amazon Prime Video er nede

Hvis det virker som om alt er i orden på din side, kan det være lurt å bruke en tjenesteskjerm som Down Detector for å se etter problemer. Disse tjenestemonitorene sjekker kontinuerlig om tjenester som Amazon Prime Video er funksjonelle, og de gjør det enkelt å se om det er et utbredt problem. Selv om dette ikke hjelper deg med å fikse Amazon-feilkoden, vil den vise om problemet faktisk er på Amazons slutt.

Slik bruker du Down Detector for å se om andre mennesker har problemer med Amazon Prime Video:

  1. Naviger til downdetector.com.

  2. Klikk på søkefelt og skriv Amazon Prime Video, og trykk deretter på Enter På tastaturet ditt.

    Ikke bare skriv Amazon eller Amazon.com, for vi bryr oss om Amazon Prime Video-tjenesten her, ikke bare hovednettstedet.

  3. Se på Amazon Prime Video-problemer tidslinje og noter eventuelle ferske rapporter.

  4. Bla ned og klikk på Live avbruddskart knapp.

  5. Se etter eventuelle strømbrudd i ditt område. Hvis du ser en aktiv strømbrudd i ditt område, må du vente på at Amazon skal løse problemet.


Legg igjen en kommentar