CACHE-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen CACHE inneholder midlertidig informasjon som et program setter til side fordi den antar at du snart vil bruke den igjen. Ved å gjøre dette kan programvaren laste informasjonen raskere enn det ville ta å finne originaldataene.

CACHE-filer er ikke ment å bli åpnet av noen, fordi programmet som bruker det, vil bruke det når det er behov for det, og deretter kaste CACHE-filene når det er nødvendig. Noen CACHE-filer kan bli ganske store, avhengig av programmet og dataene du jobber med.

Hvis CACHE-filen din er i et annet format, kan det i stedet være en Snacc-1.3 VDA-fil.

Paul Guzzo / Getty Images

Denne artikkelen gjelder bare å åpne filtypen .CACHE. Dette kan forveksles med hurtigbufferfiler som ofte slettes gjennom en nettleser for å fikse spesifikke feil. Disse typer hurtigbufferfiler ender sjelden i .CACHE-filtypen.


Hvordan åpne en CACHE-fil

De fleste CACHE-filer du møter, er ikke ment å bli åpnet av deg. Du kan åpne en hvis du vil se den som et tekstdokument, men det vil sannsynligvis ikke hjelpe deg å lese filen som du er vant til med vanlige tekstbaserte formater som TXT, DOCX, etc. Programmet som opprettet CACHE-filen er den eneste programvaren som kan bruke den.

For å åpne en CACHE-fil for å se den i tekstform, bruk bare en vanlig tekstredigerer som Windows Notisblokk eller en av disse gratis tekstredigerere. Igjen er teksten sannsynligvis kryptert, så den vil sannsynligvis ikke tjene noe reelt formål.

Siden disse tekstredigererne ikke gjenkjenner .CACHE-filtypen som et tekstdokument, må du åpne programmet først og deretter bla gjennom CACHE-filen fra programmet.

CACHE-filer som er Snacc-1.3 VDA-filer er tilknyttet Snacc (Sample Neufeld ASN.1 to C Compiler) -programmet.


Hvordan konvertere en CACHE-fil

CACHE-filer er ikke i vanlig format som andre filer, så du kan ikke konvertere CACHE til JPG, MP3, DOCX, PDF, MP4, etc. Selv om disse filtypene kan konverteres ved hjelp av et filkonverteringsverktøy, prøver du å bruke en på en CACHE-fil vil ikke være til hjelp.

Imidlertid kan CACHE-filer som er 100 prosent synlige i et tekstredigeringsprogram, konverteres til et annet tekstbasert format som HTM, RTF, TXT, etc. Du kan gjøre dette gjennom selve tekstredigeringsprogrammet.

Hvis du har en CACHE-fil fra et spill bygget ved hjelp av Digital Extreme's Evolution Engine, kan Evolution Engine Cache Extractor kanskje åpne den.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du har prøvd forslagene ovenfor, men filen din fortsatt ikke åpnes, sjekk filtypen igjen. Du kan ha lest den feil og forvirret en annen filtype for CACHE.

For eksempel deler CASE-filer noen av de samme filtypenes bokstaver, men de er faktisk i filformatet SlipCover Case Template. CASE-filer brukes av en annen grunn og kan derfor ikke åpnes med den samme programvaren som bruker CACHE-filer.

Mer informasjon om hurtigbuffermapper

Noen programmer kan opprette en .CACHE-mappe. Dropbox er et eksempel - den oppretter en skjult .dropbox.cache-mappe etter at den er installert. Det har ingenting å gjøre med .CACHE-filer.

Noen programmer lar deg se filene bufret av nettleseren din, men som nevnt ovenfor, bruker de bufrede filene sannsynligvis ikke .CACHE-filtypen. Du kan bruke et program som ChromeCacheView for å se filene som Google Chrome har lagret i hurtigbuffermappen, eller MZCacheView for Firefox.


Legg igjen en kommentar